Dizüstü bilgisayarımdaki hata: Wdc wd800bevs-00vato

hasanart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba! arkadaslar benim vestel marka birtane dizustu bilgisayarim var bugun amansiz bir hata verdi
(hata bu: WDC WD800BEVS-00VATO) bios ayarlarina gireyim dedim f2 ye bastim ordada karsima ENTER CURRENT password diye bir pencere cikti hicbirsey anlamadim. lutfen biri bana yardimci olsun. simdiden tesekkur ediyorum yardimci olmaya calisan arkadaslara.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
En son hangi işlemi yaptınız bilgisayarınızda ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
senin problemin sata raid driver ilgili önce bios girmen lazım tabi bios dan şifre var önce o şifreyi admin olarak dene ve ya adminastrator olarak gir bak bıos dan hdd ayarlarına gir sata raid driver etkinmi etkin değilse WDC web sitesine gir oradan AHCI Matrix Intel Depolama sürücüsü sana uygun olanıbul indir pc kur sonra bios tekrar gir AHCI modunu etkinleştir

xp mi kulanıyorsun sen

Bios şifresini bilmiyorsan kırmak icin

Hiren Boot CD programı ile sisteminize ait 100'e yakın bakım ve tamir programının bir arada olduğu paketi indiriniz

Bu programın son versiyonu içerisinde BIOS şifresini sıfırlamak üzere BIOS C racker yazılımı da bulunuyor

bu da senin HDD sitesi burda hdd modelini bulub indirebilirsin

http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=702&lang=en

hasanart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
exel programinda calisiyordum :(

---------- Post added at 01:32 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

evet biosada giremiyorum sifre istiyor admin olarak denedim olmadi sonra adminastrator olarak denedim yine olmadi. hicbir sekilde masaustune ulasamiyorum. evet xp kullaniyorum dediginiz programi indiriyorum (Hiren Boot CD programı) henuz inmedi umarim ise yarar. yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim..

hasanart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediklerinizi yaptim ama olmadi yinede saoulun. umarim baska bir yolu vardir

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
arkadaşım hirenboot cd ile oluyor cok yaptım özür ama belki sen yapamamışsındır

hasanart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olabilir tabiki :) belkide ben yapamadim. hirenboot programini indirdikten sonra cd yazdim. sonra sorunlu bilgisayarima taktim ama sorun masa ustune ulasamamam. otomatik calismiyor. cd baska nasil kullanabilimirim ki