Dizüstü bilgisayarı bataryasız kullanırsam?

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Belki bu soruyu bir çok kez gördünüz fakat ben bir türlü emin olamadım herkes farklı şeyler söylüyor. Dizüstü bilgisayarımı bataryasız full performansda kullanırsam bir sorun olur mu? Elektrik aniden gidince falan bilgisayarda bir sorun oluşur mu?

Bazıları hiç bir şey olmaz diyor, bazıları sistem yanar diyor, bazıları windows çöker en fazla diyor bir türlü emin olamadım.

Bataryayı çıkarma sebebim oyun oynamak, oyun oynarken batarya takılı olunca batarya bilgisayarı ısındırıyor ve oyun kasmaya başlıyor fakat bataryayı çıkartıp oynayınca oyunda 1 gram kasma olmadan sorunsuz oynatıyor.

NOT: Bilgisayar modelim DELL İnspirion N5110

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder ve iyi geceler dilerim.

alcatraz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Belki bu soruyu bir çok kez gördünüz fakat ben bir türlü emin olamadım herkes farklı şeyler söylüyor. Dizüstü bilgisayarımı bataryasız full performansda kullanırsam bir sorun olur mu? Elektrik aniden gidince falan bilgisayarda bir sorun oluşur mu?

Bazıları hiç bir şey olmaz diyor, bazıları sistem yanar diyor, bazıları windows çöker en fazla diyor bir türlü emin olamadım.

Bataryayı çıkarma sebebim oyun oynamak, oyun oynarken batarya takılı olunca batarya bilgisayarı ısındırıyor ve oyun kasmaya başlıyor fakat bataryayı çıkartıp oynayınca oyunda 1 gram kasma olmadan sorunsuz oynatıyor.

NOT: Bilgisayar modelim DELL İnspirion N5110

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder ve iyi geceler dilerim.

Genelde ben de öyle kullanırım ve şükür ki bir sorun yaşamadım, özellkle geçen ay tüm yurtta meydana gelen o elektrik kesintisinde benim cihazım açıktı, ama riskli olduğunu söylüyorlar...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bataryayı çıkar devam et veya bataryayı değiştir. En fazla sistem çöker anakart falan yanmaz ferrit çekirdeği var rahat ol. Ayrıca bazı laptopların şarj aletleri power jacktan direk anakarta elektrik verir yani en son güç bataryaya ulaşır. Güç kaynağı görevi görmez. Sen onların dediklerine aldırma en fazla Windows çöker ama çökmezde.

KaanMurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiçbir şey olmaz kardeşim bilgisayarcıyım hiçbir pc elimde kalmadı o şekilde. Isındırma pc yi o daha kötü.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Çıkar gitsin bataryayı. Ben de öyle yapıyorum. Şarjdayken oyun oynamak bataryanın ömrünü hızla tüketiyor.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Bataryayı çıkarma bence çevremde çok var anakartı giden duman çıkan çok gördüm.Akım koruyucu varsa olabilir ama pili de haftada 1 şarj et.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,931
Batarya aynı zamanda güç kaynağı görevi görür. Güç kaynağının görevi, adından yanlış anlaşılmasın, güç üretmez. Elektrikler kesildiğinde, son işlelen verilerin silinmemesi için, bilgisayarı güvenli bir şekilde kapatabilmek için yeterli süre elektrik sağlar. Oyunlarda bunun bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Bir de bilgisayar prize takılı değilken veya elekrik kesintileri uzun sürerse bios pilinin tükenmesine neden olabilir. ( bilgisayar senin, istediğin gibi kullan. Bozulursa, yenisini alırsın.)

Reaksiyon puanı
16,128
bataryasız kullanma kullandırma güç kontrol devresi batarya içinde ise anakart yanabilir ve bu şekil arıza garantiye girmiyor...
su-4818-4FB6-E28C.jpg
aiyet olsun.

dragonus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Oyun oynarken çıkarmayı düşünüyorum sadece, umarım bir şey olmaz :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Oyun oynarken çıkarmayı düşünüyorum sadece, umarım bir şey olmaz :)

Çıkarma takılı kalsın. Zaten pil dolunca kendini dolmaya kapatıyor yani ömrü çürümez orda. Pil her zaman laptoba takılı olmalı.

Reaksiyon puanı
16,128

batarya ölmesin diye çıkartıyorsan boşuna boşta durunca da bozuluyor buzdolabının 0 derece bölmesine koyanlar var ama o zaman bile bozulur çıkartma takılı kalsın notebook bozulursa garanti dışı kalır yanık anakartla kalırsın.