Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi ??

yasin_71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaşlar benim masaüstü vardı http://forum.shiftdelete.net/bilgisayar-kasalari/280536-kasami-satmak-istiyorum-ne-kadar-eder.html
burdada fiyat sormuştum sizlere ve en sonunda sattım bilgisayarımı ve bu hafta içinde acil laptop almam gerekiyor lütfen bu yazdığım özelliklere göre şunu almalısın dediğiniz laptop varmı veya bu özelliklerin dışında sizin önerebileceğiniz bütçeme uygun laptop tavsiyesi ! bu arada bütçem 1400-1600 arası !!

1.Lenova
2.Toshiba
3.Asus

Markalardan biri.

özellikleri : 1 veya 2 Gb ekran kartı
4 veya 6 gb Ram
500 Gb harddisk
işlemci i5 veya i7 farketmez

yasin_71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İşletim sistemi yok, dışardan ya sen para verip alacaksın yada kendin internetten indirip kuracak kaçak kullanacaksın demek.

Milyonlarca kişi kaçak kullanıyor. Benim windows 7de lisanslı değil kuruyorum 30gün sonunda lisans gir diye uyarı çıkartıyor, masaüstünü siyah renk yapıyor hepsi o tam takır çalışmaya devam ediyor :) Ben yıllardır böyle siyah ekranla kullanıyorum para vermenin luzümü yok.

Ekleme: içinde windows ile gelen PC lerde 100-150TL lisans parası vardır o sebepten donanımları belki biraz daha kötü olabilir bu PC den.

Ayrıca Dell dünyanın en iyi PC üreticilerinden birisidir.

yasin_71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemi yok, dışardan ya sen para verip alacaksın yada kendin internetten indirip kuracak kaçak kullanacaksın demek.

Milyonlarca kişi kaçak kullanıyor. Benim windows 7de lisanslı değil kuruyorum 30gün sonunda lisans gir diye uyarı çıkartıyor, masaüstünü siyah renk yapıyor hepsi o tam takır çalışmaya devam ediyor :) Ben yıllardır böyle siyah ekranla kullanıyorum para vermenin luzümü yok.

Ekleme: içinde windows ile gelen PC lerde 100-150TL lisans parası vardır o sebepten donanımları belki biraz daha kötü olabilir bu PC den.

nolurdu yani bir işletim sistemi kursalarda verseler ölürlermi:hammer:

Ayrıca Dell dünyanın en iyi PC üreticilerinden birisidir.

bu konuda haklısın ama bende dell'in laptop tasarımlarını sevmiyorum.senin tavsiye ettiğin güzeldi ama.:yes:

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Dell alıp muzdarip olan, servisinden şikayet edenleri de gördüm tüm markalardaki gibi.

Ben Inspiron 1520 kullanıyorum 2008 ağustos da aldım.
Tık yok aletde. şurasının boyası attı, burası eğildi, burası gevşevi en ufak bir şeyi yok.

İçindeki HDD yi değiştirdim orjinal diski harici olarak kullanırken bozuldu.
Servisi aradım ertesi gün iş yerime geldiler, verdim diski ellerine dedim ben bunu taşınabilir kullanıyordum siz yeni diski verin işinize bakın ben sizi tutmayayım dedim :D :D

İşletim sistemi dediğin nerden baksan 100-150TL abi onun yerine donanıma ağırlık veriyorlar işte.

kanka_07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunlari incele 150-200 fazla ver 3-5 yıl fazla kullan derim....
Tercihlerimin hepsi asus garantisi bitti klavyesimi bozuldu 5 dakıkada bulursun netten veya bilgisayarcıdan bataryasımı bozuldu aynı sekilde destek süper kalite süper sağlamlık süper ben bilgisayarciyim 20 tane asus laptop sattıysam 2 tane baska marka satmısımdır..

http://www.webdenal.com/asus-k55vm-sx078d_471933.html

http://www.webdenal.com/asus-n53sv-sz948d_412807.html?ref=akakce&v=0.89.2

http://www.mormani.com/urun/d0d90c1...-500GB-15.6-inc-Notebook/?ref=akakce&v=1.78.4

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
önerdikleriniz arasında en çok @sebastiantr önerdiği Dell hoşuma gitti http://www.teknobiyotik.com/noteboo...-1tb-1gb-hd7670-vga-15-6-dos-5520-s21f61.html
ben pek anlamam ama ısınma sorunu felan vs varmıdır ki ?

Isınma her laptop da olur, bu Allah'ın emri.
Ancak bu Isınma probleme dönüşür mü? Benim Inspiron 1520 ilk aldığım zamanlarda çılgınlar gibi Crysis oynardım banamısın demezdi.
Hatta Crysis 2 oyunu bir gecede yaklaşık 10 saatte bitirmiştim. Küçük aralıklarla (oda bana, PC de oyun hala açıktı) 10 saat gibi bir sürede bitirmiştim.

Isı problemi düzgün kullanılan, pis ortamda çalışmayan, 3-5 ayda bir açılıp tozu temizlenen, 1-1.5 senede bir komple sökülüp macun vs bakımı yapılan PC lerde sorun haline gelmez.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Herkes kullandığını önerecek burada emin ol, ben de Sony diyorum anasını satayım nolcak :D
Önerilenler arasında DELL derim, lakin ne için kullanacaksın biraz bilgi olsa da ona göre tavsiyede bulunsa insanlar. Ekran kartını 1-2 diye tuttuğuna göre oyun önemli. Eh, bu fiyatlara oyuna dedike bir üst makina bulamazsın, o nedenle aslında ne alırsan al çok farketmez. :)

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Isınma her laptop da olur, bu Allah'ın emri.
Ancak bu Isınma probleme dönüşür mü? Benim Inspiron 1520 ilk aldığım zamanlarda çılgınlar gibi Crysis oynardım banamısın demezdi.
Hatta Crysis 2 oyunu bir gecede yaklaşık 10 saatte bitirmiştim. Küçük aralıklarla (oda bana, PC de oyun hala açıktı) 10 saat gibi bir sürede bitirmiştim.

Isı problemi düzgün kullanılan, pis ortamda çalışmayan, 3-5 ayda bir açılıp tozu temizlenen, 1-1.5 senede bir komple sökülüp macun vs bakımı yapılan PC lerde sorun haline gelmez.
Macb.Air'da ısınma sorunu var deniyor bu da böyle düzenli kullanımda ortadan kalkar mı ?
İşlemcisi düşük olduğundan turbobost yüklendiğinden ısınıyormuş öyle diyorlar hatta birisi ısındığından ekranın altı eridi sabit durmuyor demiş..
Almayı düşünüyorum. Korktum bundan açıkçası ne dersiniz??

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Macb.Air'da ısınma sorunu var deniyor bu da böyle düzenli kullanımda ortadan kalkar mı ?
İşlemcisi düşük olduğundan turbobost yüklendiğinden ısınıyormuş öyle diyorlar hatta birisi ısındığından ekranın altı eridi sabit durmuyor demiş..
Almayı düşünüyorum. Korktum bundan açıkçası ne dersiniz??

Macbook Air 'in erimesi için 680-700 derece civarına ulaşması lazım. Çünkü Alüminyum 700 derece yakın bir ısıda eriyor.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Macbook Air 'in erimesi için 680-700 derece civarına ulaşması lazım. Çünkü Alüminyum 700 derece yakın bir ısıda eriyor.
Bahsettiği ekranı tutan plastik bir parçaydı sanırım. Ekran gevşemiş sabit durmuyormuş gibi birşeyler yazmıştı internetten görmüştüm.
Isınma nasıl , sorun mu mac'de

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bahsettiği ekranı tutan plastik bir parçaydı sanırım. Ekran gevşemiş sabit durmuyormuş gibi birşeyler yazmıştı internetten görmüştüm.
Isınma nasıl , sorun mu mac'de

Macbook air de tabiki diğer PC ler gibi ısınır, hayvan gibi cpu var kağıt kadar ince. Hali ile soğutma performansı çok üstün değildir ancak alüminyum gövde olduğu için ısıyı sağa sola yayar, tüm ısıyı kasaya verir ve bu sebepten normal plastik kasalı laptoplar gibi ısı problem olmaktan çıkar.

Bu yüzden yeni üst seviye laptoplarıda alüminyum yapıyor artık üreticiler.

Ekranlar bir menteşe ile bağlıdır, o menteşeler gevşemiştir o ısıdan eridi sanmıştır.

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Macbook air de tabiki diğer PC ler gibi ısınır, hayvan gibi cpu var kağıt kadar ince. Hali ile soğutma performansı çok üstün değildir ancak alüminyum gövde olduğu için ısıyı sağa sola yayar, tüm ısıyı kasaya verir ve bu sebepten normal plastik kasalı laptoplar gibi ısı problem olmaktan çıkar.

Bu yüzden yeni üst seviye laptoplarıda alüminyum yapıyor artık üreticiler.

Ekranlar bir menteşe ile bağlıdır, o menteşeler gevşemiştir o ısıdan eridi sanmıştır.
alacağım İnş. yakında umarım sağolun

yasin_71

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önerilenler arasında DELL derim, lakin ne için kullanacaksın biraz bilgi olsa da ona göre tavsiyede bulunsa insanlar. Ekran kartını 1-2 diye tuttuğuna göre oyun önemli. Eh, bu fiyatlara oyuna dedike bir üst makina bulamazsın, o nedenle aslında ne alırsan al çok farketmez. :)

benim için hem oyun hemde derslerde gerekli birde sağlam bişey olsun istiyorum 600-700 ede laptoplar var piyasada ama biraz fazla verip iyi bir şey almak istiyorum.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
S.a arkadaşlar benim masaüstü vardı http://forum.shiftdelete.net/bilgisayar-kasalari/280536-kasami-satmak-istiyorum-ne-kadar-eder.html
burdada fiyat sormuştum sizlere ve en sonunda sattım bilgisayarımı ve bu hafta içinde acil laptop almam gerekiyor lütfen bu yazdığım özelliklere göre şunu almalısın dediğiniz laptop varmı veya bu özelliklerin dışında sizin önerebileceğiniz bütçeme uygun laptop tavsiyesi ! bu arada bütçem 1400-1600 arası !!

1.Lenova
2.Toshiba
3.Asus

Markalardan biri.

özellikleri : 1 veya 2 Gb ekran kartı
4 veya 6 gb Ram
500 Gb harddisk
işlemci i5 veya i7 farketmez

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z580-59-332436-notebook-urun8114.html