Soru Dizüstü bilgisayar ekrana görüntü vermiyor.

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Merhaba

Lenovo dizüstü bilgisayarımda i5 10.nesil işlemci var. Masaüstüne sağ tıkladığımda intel grafik ayarlarını göremiyorum.

İkincisi ise bilgisayarın görüntsünü monitöre aktaramadım. Şöyle izah edeyim;

hdmi - hdmi kablom var, bilgisyarın çıkışı hdmi. Monitörün hdmi girişine bağladığımda monitöre görüntüyü aktarıyorum. Fakat hdmi kablosunu hdmi(dişi)-display port olan dönüştürücü ile bilgisayarın display portuna giriş yaptığımda dizüstü bilgisayarının ekranını monitöre aktaramadım. Dönüştürücüyü yeni aldım.

Monitör ayarlarından display portu seçiyorum ama sürekli inaktif oluyor?

EmrahGürleyen

Doçent
Reaksiyon puanı
193
Merhaba

Lenovo dizüstü bilgisayarımda i5 10.nesil işlemci var. Masaüstüne sağ tıkladığımda intel grafik ayarlarını göremiyorum.

hdmi - hdmi kablom var, bilgisyarın çıkışı hdmi. Monitörün hdmi girişine bağladığımda monitöre görüntüyü aktarıyorum. Fakat hdmi kablosunu hdmi(dişi)-display port olan dönüştürücü ile bilgisayarın display portuna giriş yaptığımda dizüstü bilgisayarının ekranını monitöre aktaramadım. Dönüştürücüyü yeni aldım.

Dostum DP taraflı dönüştürücülerde bu tarz sorunlar malesef çıkıyor. Dell kasalarda mesela DP girişi var onun DP to VGA yada DP to HDMI dönüştürücü taktın zaman görüntü vermiyor. bunun dışında monitörün çıkış noktalarına çevirici takarsan zaten görüntüyü hiç vermez.

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Dostum DP taraflı dönüştürücülerde bu tarz sorunlar malesef çıkıyor. Dell kasalarda mesela DP girişi var onun DP to VGA yada DP to HDMI dönüştürücü taktın zaman görüntü vermiyor. bunun dışında monitörün çıkış noktalarına çevirici takarsan zaten görüntüyü hiç vermez.
Ama iş yerinde biz bu şekilde kullanıyoruz ve görüntü alıyoruz. Hemde bir çok cihaza bu şekilde dizüstüleri montöre aktardık. Monitörün display girişine display dönüştürücüyü taktık bilgisayardan da hdmi gidiyor.

Peki bu olmadı diyelim, iki bilgisayarı tek hdmi dan nasıl görüntü veririm. Bu için hangi cihazdan almam gerekir.?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,260
Merhaba

Microsoft Store'dan Intel Grafik Panelini indirmen lazım. Artık o eski denetim masası kalktı Intel'in.