Dizi değil işte Türkiye'nin gerçek Kurtlar Konseyi

Bu konuyu okuyanlar

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Dizi değil işte Türkiye'nin gerçek Kurtlar Konseyi

esh374_9.jpg


Türkiye'nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi gerçek oldu. İşte emniyet takibiyle deşifre edilen Kurtlar Konseyi.


'Kurtlar Vadisi'
adlı ünlü televizyon dizisindeki 'Kurtlar Konseyi' gerçek oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir kumar çetesi soruşturmasından yola çıkarak, mafyanın anlaşmazlıkları gidermek için kurduğu konseye ulaştı. 'Arnavut Sami' lakaplı mafya lideri Sami Hoştan, savcılık soruşturmasına göre yeraltı dünyasını bir konsey altında toplayarak kontrol etti. Bu konsey, ulusal çaptaki bütün mafya çetelerini kontrol altına aldı.

Radikal gazetesinden Fatih Yağmur ve İsmail Sağıroğlu'nun haberine göre, konseyde çeteler arasındaki anlaşmazlıklar giderildi. İddianamede yer alan bilgilere göre yeraltı dünyasının tanınan isimleri Sedat Şahin, Ali Fevzi Bir, Hakan Çillioğlu, Cemal Sincar, Ali Hacısüleymanoğlu ve Ziya Bandırmalıoğlu, yaşadıkları anlaşmazlıkları çözebilmek için Sami Hoştan'a ulaşıyordu. Sami Hoştan da toplantıyla kararını açıklıyor, taraflar da buna uymak zorunda kalıyordu. Emniyetin yaptığı takipte de söz konusu durum telefon görüşmelerine takıldı:


"ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ"


Sami Hoştan, Ergenekon Davası'nda da 'ulusal mafya liderliği' koltuğunda oturan kişi olarak yer alıyor. Soruşturma kapsamında kumar oynatmak suçundan bugüne kadar ilk kez malvarlığına tedbir konulması kararı alındı. Bu doğrultuda savcılık Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'in malvarlığına tedbir koydurdu. Polis, Hoştan ile ikisi polis memuru, üçü zabıta görevlisi ve biri gardiyan toplam 43 şüpheliyi gözaltına alırken toplam 65 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Dosya kapsamında 12 kişi de tutuklandı.



İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yaptığı operasyona bağlı olarak TMK Savcısı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan 300 sayfalık iddianame, TMK 10. madde ile yetkili İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sami Hoştan'ın tanınmış diğer suç örgütleri ile ilişkisinin emniyet dinlemeleriyle tespit edildiği belirtilen iddianamede, "Sami Hoştan'ın diğer suç örgütleri nezdinde saygı duyulan, aralarındaki problemleri çözen bir üst yapılanma ve örgüt olduğunu gösterir iletişim tespit tutanakları ve olaylar tespit edilmiştir" denildi.


KUMARHANE HİLELERİ


İddianamede yer alan bilgilere göre Hoştan ayrıca Beşiktaş'ta 'Briç Severler Derneği' adı altında kumarhane işletiyordu. Hoştan, kumar oynayanları kurduğu hile sistemiyle kumarhaneye borçlandırıyor ve borçları tehdit yoluyla tahsil ediyordu.

İddianamede Hoştan'ın masalarda nasıl hile yaptığı da şöyle anlatıldı:

Rulet makinesine manyetik sistem kurularak rulet topunun istenilen rakamın üzerinde durması sağlandı.

Poker masasında sadece özel kameralarla görülebilen, gözle görülemeyen işaretli poker kâğıtları kullanıldı. Oyun oynayan kişilerin elinde hangi kâğıtların olduğu tespit edildi ve gizli kulaklıkla masaya bildirilerek oyuna müdahale edildi.



DİNLEMEYE TAKILDILAR: "BABAMIZ NE DERSE.."


Telefon dinlemelerine yansıyan görüşmeler:
Sami Hoştan ile Mahmut Dağdelen arasında geçen bir görüşmede suç örgütü lideri Sedat Şahin'i araması ve bir anlaşmazlık için 'cemaat' denilen konseyin kurulması gerektiğinden bahsediliyor:

M.D.: "Sedat abiyi arayalım, Sedat Şahin'i, .... cemaati hemen kurmamız lazım."

Bir başka görüşme ise Sami Hoştan ile Mehmet Selim isimli bir kişi arasında geçiyor. Selim isimli kişinin Hoştan'a yönelik, "Abi sen gelsen, Köksal sana anlatsa durumu yüz yüze bir de şöyle toplasan, cemaat toplansa işin iç yüzü ortaya çıkacak..." sözleri telefon dinlemelerine takıldı.

Bir başka konuşmada ise Mehmet Işıklı adlı kişi, Hoştan'ı arıyor. Işıklı, Hoştan'ı kastederek "Şeriatın kestiği parmak acımaz, babamız ne derse..." diyor.



İDDİANAMEDE BİRÇOK İSİM VAR


Sami Hoştan:
'Arnavut Sami' lakabıyla tanınan Sami Hoştan, öldürülen kumarhaneci Ömer Lütfü Topal'ın ortağıydı. Susurluk soruşturmasında tutuklandı. 2003'te tahliye oldu. Ergenekon davasında da tutuksuz yargılanan Hoştan, 'mafya konseyi' soruşturması kapsamında 7 Eylül 2012'den bu yana tutuklu. Hoştan'ın poliste terör amaçlı örgüte üye olma, uyuşturucu madde kaçakçılığı, adam öldürmek ve örgüt kurmak suçlarından beş kaydı bulunuyor.

Hakan Çillioğlu:
Adını 1999'da Bayrampaşa Cezaevi'nde Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel ve yedi adamının öldürülmesi olayıyla duyurdu. Pek çok olaya karışan Çillioğlu, bir gözaltı sırasında üzerinden çıkan altın işlemeli tabancası nedeniyle yeraltı dünyasında 'altın tabancalı kabadayı' olarak ün yaptı.

Sedat Şahin:
Nitelikli yağma ile suç örgütü kurma ve yönetme suçlamalarından hakkında TMK savcısı Ekrem Beyaztaş tarafından soruşturma açıldı. Şahin, 13 Ekim'de tutuklandı.

Cemal Sincar:
Sincar aşireti reisi. Uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giydi. Gazeteci Sami Başaran'ı öldürmekten de ceza aldı.

Ziya Bandırmalıoğlu:
Eski Özel Tim polisi. Susurluk çetesi hükümlüsü. Abdullah Çatlı ve İbrahim Şahin ile birlikte fotoğrafları basına yansımıştı.

Ali Hacısüleymanoğlu:
Yeraltı dünyasının tanınan ismi 'Oflu İsmail' lakaplı İsmail Hacısüleymanoğlu'nun yeğeni. Ali Hacısüleymanoğlu, 2004'te bir gazinoda sahne alan İbrahim Tatlıses'e tepki olarak havaya ateş açmıştı.


kaynak
 
Üst