Diyarbakır'da 2 şehit

Bu konuyu okuyanlar

Quickly

Doçent
Katılım
8 Ekim 2009
Mesajlar
773
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Diyarbakır'da 2 şehit

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu iki asker şehit oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 7993

Lice İlçesi'nde PKK'lıların iki ayrı mayınlı tuzağında Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı şehit oldu.
Teröristlerin önceki gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bırakıldı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunu, Lice ile Genç ilçeleri arasındaki Brekleyn Mağarası Mevkii'nde önceki gece kesen bir grup PKK'lı terörist, yolcu otobüsünde bulunan ve Diyarbakır'dan Trabzon'a gittiği belirtilen 1 İngiliz turisti kaçırdı. Güvenlik güçleri İngiliz turisti kaçıran teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlattı.
İKİ AYRI MAYINLI TUZAK: 2 ŞEHİT
Güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice'nin Tapantepe Mevkii'nde arama tarama yapan birlikte bulunan jandarma özel hareket timinde görevli Uzman Çavuş Abdullah Acıcı, teröristlerin araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.
Uzman Çavuş Acıcı'nın şehit olması üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Ercan Kurt da operasyon bölgesine gitti. Binbaşı Kurt da bölgede PKK'lıların araziye döşediği mayına basarak şehit oldu.
Bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli kapsamlı operasyonlar sürdürülüyor.
ŞEHİT BİNBAŞININ EVİNDE YAS
Jandarma Binbaşı Ercan Kurt'un Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesindeki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.
Kurt'un şehit haberini babası Ahmet ve annesi Zehra Kurt'a beldeye gelen askeri yetkililer verdi. Fenalaşan Ahmet ve Zehra Kurt ile şehit binbaşı Ercan Kurt'un ağabeyi Yusuf Kurt, sağlık ekiplerince Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.
Binbaşı Ercan Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu, diğer ağabeyi Yarbay Baki Kurt'un ise Afganistan'da görev yaptığı öğrenildi.
ŞEHİT ATEŞİ OSMANİYE'YE DÜŞTÜ
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'nın araziye döşediği mayına basarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın baba ocağına ateş düştü.
Evli ve 3 çocuk babası olan Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın (36) şehit olduğu haberini, Osmaniye'nin merkez Çebel Yaylası'ndaki evlerinde alan baba Musa Acıcı ile anne Çekiye Acıcı'ya askeri yetkililer bildirdi.
Evlatlarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına boğuldu.
Bu yıl tayin istediği öğrenilen Uzman Çavuş Acıcı'nın eşi Songül (33) ile çocukları Oğulcan (11), Vedat (10) ile Eyşan'ın (2) Lice'de olduğu belirtildi.
Şehit Abdullah Acıcı'nın cenazesinin yarın Osmaniye'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt ile Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı’nın PKK’nın tuzakladığı iki ayrı mayınlı saldırıda şehit olmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Toprak, Diyarbakır- Bingöl karayolunun 50’nci kilometresinde Lice’nin Abalı Köyü sınırları içindeki bölgede 2 Haziran cumartesi günü saat 20.45 sıralarında yol kesen bölücü terör örgütü mensupları tarafından Diyarbakır’dan Trabzon’a yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu kişinin kaçırıldığını ve 1 kişinin de aracının yakıldığını belirtti. Vali Mustafa Toprak, şöyle dedi:
"Olayla ilgili olarak, bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye yapılan operasyonda, saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş şehit olmuş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ayrıca 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişi de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakılarak Bingöl ili Genç İlçesi’ne gelmiştir. Konuyla ilgili gerekli işlemlere başlanmıştır."

Kaynak: http://haber.mynet.com/diyarbakirda-2-sehit-634163-guncel/


Şırnak'ta askerlik vazifemi yaptığım sırada komutanımdı. O zaman yüzbaşıydı. Bölük komutanımızdı. Çok bilgili, çok okuyan ve vatanı için çalışan çok bilinçli, kültürlü bir komutandı. Çok severdim. Allah'ım gani gani rahmet eylesin. Lütfen bir fatihanızı esirgemeyin.
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Allah rahmet eylesin..
 

ReDo

Müdavim
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
ALLAH Rahmet eylesin.
 

Koca Adam

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
4,114
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Allah rahmet eylesin :( yakınlarına da milletimizede sabır versin
 

NT1

Doçent
Katılım
1 Nisan 2012
Mesajlar
598
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Allah rahmet eylesın dedı herkes ve bıttı konu kapadı yanı ?
Bu Turk Mılletı bu kadar ıste
 

MorTİS-1

Asistan
Katılım
2 Mayıs 2012
Mesajlar
194
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar versin "Şehitler ölmez vatan bölünmez"
 

LeoMessi1037

Öğrenci
Katılım
28 Mayıs 2012
Mesajlar
52
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Yanlış politikalar yüzünden yıllardır "Allah ailelerine sabır versin" diyoruz.Bence artık kafalar değişmeli.

Not : Siyasi bir görüşüm yok.
 

angel75

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Basimiz sagolsun...
Sehitlerimizin mekani cennet olsun....
 
Üst