Diyanet İşleri Başkanı, Atatürk'e Lanet Okuyup Kadir Mısıroğlu'nu Övdü!

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
2020 yılı bütçesi 11.5 Milyar TL olan ve bu parayı büyük bir ivedililikle sıfırlayan Dinayet İşleri Kurumu'nun başkanı, kurumun kurucusu olan ATATÜRK'e dolaylı olarak lanet okudu.

Ayasofya'nın kapatılması ile ilgili örnek veren bu kişi, ardından "Vakıf mallarına, vakfiyelere dokunanlar, yanar, lanetlenir" sözleriyle direkt Atatürk'ü hedef aldı. Zaten bu kişi daha önceden Atatürk düşmanı Fesli Kadir Mısıroğlu'na ziyaret etmişti.

8:15 Yunan destekçisi Kadir Mısıroğlu'nun dolaylı övülmesi.
9:42 Atatürk'e lanet okuduğu an.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Helal etmiyorum. 1 kuruş vergim gittiyse helal etmiyorum. Fatihin böyle bir söylemi de yok.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Birazdan mutlaka gelip üstüne alınan alınsın kafasında birileri çıkacaktır. Bu arkadaşların 1918'de ilk, 1920'de ise 2.si olmak üzere İstanbul'un iki kere işgale uğradığından haberleri var mı acaba merak ediyorum. Yazık, bu kadar düşmanlık olmaz.

13 Kasım 1918'de, İtilaf Donanması'nın İstanbul önlerine demirlediği sırada Ata, Haydarpaşa Garı 'na ulaştı. Boğaz'a demirli düşman savaş gemilerini gördüğünde, ünlü "Geldikleri gibi giderler" sözünü söyledi.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Helal etmiyorum. 1 kuruş vergim gittiyse helal etmiyorum. Fatihin böyle bir söylemi de yok.

Başından beri diyorum bunların amacı farklı , ibadet değil.

Yazıklar olsun bunlara başka bir şey demiyorum

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,972
Kendisini Allaha havale ediyorum yani anlaşılmıyor İstanbul senelerce işgal altında kaldı arkadaşım. Ülkenin çok büyük kısmı da uğrayacaktı Allahın izniyle Atatürk ün bilgisi, tecrübesi, zekası ne derse de silah arkadaşlarının, mehmetciğin ve o zaman ki harap ve bitap düşmüş Anadolu insanın gayreti ile bu ülke kurtarıldı. Atatürk liderliğinde yani bu değere lanet okumak nedir? Atatürk ün maneviyatına bu saldırı neden amacı nedir? İnanın anlamıyorum.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Kendisini Allaha havale ediyorum yani anlaşılmıyor İstanbul senelerce işgal altında kaldı arkadaşım. Ülkenin çok büyük kısmı da uğrayacaktı Allahın izniyle Atatürk ün bilgisi, tecrübesi, zekası ne derse de silah arkadaşlarının, mehmetciğin ve o zaman ki harap ve bitap düşmüş Anadolu insanın gayreti ile bu ülke kurtarıldı. Atatürk liderliğinde yani bu değere lanet okumak nedir? Atatürk ün maneviyatına bu saldırı neden amacı nedir? İnanın anlamıyorum.

Bir Türk Atatürk'e neden böyle yapar anlamış değişim..

Zaten bir kere de Atatürk düşmanı Kadir mısıroğlunu ziyaret etmişti yakınlığı vs.

diyanetten-misirogluna-ziyaret-10111826_m2.jpg

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,972
Bir Türk Atatürk'e neden böyle yapar anlamış değişim..

Zaten bir kere de Atatürk düşmanı Kadir mısıroğlunu ziyaret etmişti yakınlığı vs.

diyanetten-misirogluna-ziyaret-10111826_m2.jpg
Ve bunu yapan, dinin vatandaşlara doğru dürüst hurafalerden uzak, insanlarımızın hacı hoca ayağına sömürülmesin diye kurulmuş olan kurumun başkanı.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Yazıklar olsun diyorum,başka bir şey de diyemiyorum(yoksa ban yiyebilirim)

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
Tuzlu suda çok yüzmek iyi değil.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
2020 yılı bütçesi 11.5 Milyar TL olan ve bu parayı büyük bir ivedililikle sıfırlayan Dinayet İşleri Kurumu'nun başkanı, kurumun kurucusu olan ATATÜRK'e dolaylı olarak lanet okudu.

Ayasofya'nın kapatılması ile ilgili örnek veren bu kişi, ardından "Vakıf mallarına, vakfiyelere dokunanlar, yanar, lanetlenir" sözleriyle direkt Atatürk'ü hedef aldı. Zaten bu kişi daha önceden Atatürk düşmanı Fesli Kadir Mısıroğlu'na ziyaret etmişti.

8:15 Yunan destekçisi Kadir Mısıroğlu'nun dolaylı övülmesi.
9:42 Atatürk'e lanet okuduğu an.

Yazıklar olsun.Bu ülkenin kurtulmasında büyük emeği olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürke böyle bir saygısızlık yaptığı için.???

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Körler sağırlar, birbirini ağırlar olmuş.
Vurun abalıya.
Söylemediği sözler için.
Niyet okuyun, sonra yerin dibine geçirin.
İyi de bu yerin üstü varsa bir de altı var.
Onu da unutmadan vurun bari, olmaz mı?

Kadir Mısıroğlunun, Fatih Tezcanların böyle nicesinin emeği boşa gitmemiş iktidarın Atatürk alerjisini görmemek için kör olmak lazım.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ne komik yorumlama.
Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıf ile ilgili vasiyetine/lanetine atıfta bulunuyor Diyanet İçişleri Başkanı.

Fatih Sultan Mehmet Han da Atatürk düşmanıymış o zaman(!) ?

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Ne komik yorumlama.
Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıf ile ilgili vasiyetine/lanetine atıfta bulunuyor Diyanet İçişleri Başkanı.

Fatih Sultan Mehmet Han da Atatürk düşmanıymış o zaman(!) ?
Kadir Popcornson'u ziyaret etmesinin Atatürk düşmanlığıyla bir ilgisi yok o halde?

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Ben Ayasofya hakkında mı konuşmuşum Atatürk hakkında mı tekrar göz geçir istersen.
Yok. Öyle olsa şu an gizli düşmanımız olduğunu bildiğimiz ülkelere ziyarette bulunmak da Türkiye düşmanlığı olurdu.
Ekrem İmamoğlu seçim öncesi Erdoğan'ı ziyaret edince AK Partili olmadı mesela. Onun gibi düşünün.

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Gerçekten yazık bu konuya başka söylenebilecek bir şey yok. İstanbul'u İşgalden kurtaran Atamız Atatürk'e kendi kurduğu Diyanet'in başkanı tarafından böyle lanet okunması çok yazık. Laikliğimizin en büyük sembollerinden olan Ayasofya Müzesinin cami olması da çok yazık. Şunu unutmayın Müslümanlar için Mescid-i Aksa neyse Ortadokslar içinde Ayasofya odur. Bir sürü ülkede insan üzüldü yas ilan etti. Bence müze kalması hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için en iyi karardı. Zaten amaç da apaçık belli böyle söylemler kararlarla felaket düzeyinde olan ekonominin, işsizliğin, sorunların gündemini değiştirmek. Bu arada bu politikada tutmadı muhalefetten ortalığı kızıştırıp gündemi değiştirecek cevaplar yanıtlar alamadılar bence muhalefet güzel bir tutum uyguladı bu olayda.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Bu Kadir Popcornoğlu ''Kemalin düşmanıyım'' diyen adam değil mi ?

Reaksiyon puanı
258
Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş, "Eşcinsellik dinimizde lanetlenmiştir." dedi.
Başladılar "Ali Erbaş, istifa etsin hatta Diyanet kapatılsın." demeye.
Dün Ayasofya caminin ilk hutbesinde "Vakıf malına dokunan bizde lanetlenir, vakıflar halkın malıdır, dokunulmamalı." dedi.
Bu defa da aynı güruh "Ali Erbaş Atatürk'e lanet okudu, istifa etsin" diye yaygara koparıyor.

Birincisi Ali Erbaş, kendi görüşünü dile getirmiyor, İslam'ın hükümlerini anlatıyor.
Ali Erbaş gitse yerine başka bir hoca gelse de aynı şeyleri anlatacak çünkü hüküm kişiden kişiye değişmez.
İkincisi Ali Erbaş, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyetindeki lanetten bahsetti, kişi ismi vermedi.
Kaldı ki M.Kemal, 1936 yılında Ayasofya'nın tapusunu da Fatih Vakfiyesi üstüne "cami olarak" yaptırmıştır, yani onun müze olması vakıf malı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ve üçüncüsü Diyanet, Cumhuriyet'in ilk yıllarında bizzat M.Kemal'in isteği ile kurulmuş bir kurumdur. Diyanet'i kapatmak, Cumhuriyet değerlerine aykırıdır.
Ve son olarak, sizin derdiniz Ali Erbaş veya Diyanet'le değil, bizzat İslam'ın kendisi ile...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Diyanet işleri başkanı Ali Erbaş, "Eşcinsellik dinimizde lanetlenmiştir." dedi.
Başladılar "Ali Erbaş, istifa etsin hatta Diyanet kapatılsın." demeye.
Dün Ayasofya caminin ilk hutbesinde "Vakıf malına dokunan bizde lanetlenir, vakıflar halkın malıdır, dokunulmamalı." dedi.
Bu defa da aynı güruh "Ali Erbaş Atatürk'e lanet okudu, istifa etsin" diye yaygara koparıyor.

Birincisi Ali Erbaş, kendi görüşünü dile getirmiyor, İslam'ın hükümlerini anlatıyor.
Ali Erbaş gitse yerine başka bir hoca gelse de aynı şeyleri anlatacak çünkü hüküm kişiden kişiye değişmez.
İkincisi Ali Erbaş, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyetindeki lanetten bahsetti, kişi ismi vermedi.
Kaldı ki M.Kemal, 1936 yılında Ayasofya'nın tapusunu da Fatih Vakfiyesi üstüne "cami olarak" yaptırmıştır, yani onun müze olması vakıf malı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Ve üçüncüsü Diyanet, Cumhuriyet'in ilk yıllarında bizzat M.Kemal'in isteği ile kurulmuş bir kurumdur. Diyanet'i kapatmak, Cumhuriyet değerlerine aykırıdır.
Ve son olarak, sizin derdiniz Ali Erbaş veya Diyanet'le değil, bizzat İslam'ın kendisi ile...

"Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar"

Ayasofyayı Müze yapan Atatürktür, vakıfı çiğneyen, veya dokunan her neyse Atatürktür. Bu lanette Atatürke hitaben söylendiği çok açık. Atatürke bir şey söylemiyor demek sağır dilsizi oynamaktan başka bir şey değil.