DivX formatını DVD formatına çevirmeyle ilgili

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Selam dostlar.

Benim elimde 700 MB boyutlu bir DivX dosyası var, meraklısı için söyleyeyim, NTV'de, geçtiğimiz yaz yayınlanan HOME vardı ya hani, belgesel, o işte. :)

Ben bunu DVD Player'ı DivX formatını desteklemeyen bir dostuma vereceğim, onun için de DVD formatına dönüştürmem gerekiyor, fakat sorularım var, daha önce yaptığım bir şey değil.

DVD formatı derken, yani her DVD Player'da çalışacak bir formattan bahsediyorum, yanlış bir şey söylemeyeyim. :)

• DVD formatına dönüştürürken görüntü kalitesinde nasıl bir değişiklik olabilir, olur mu?

• DVD formatına 700 MB'lığın yanında bir de 1400 MB'lık bir DivX dosyası dönüştürecek olsam (Aynı filmin iki farklı DivX versiyonundan bahsediyorum yani.) aralarında ne gibi bir fark olur?

• Hangi programı önerirsiniz? Ücretsiz olsun lütfen. = )

• Tahmini olarak en az kaç dakika sürüyor bu iş acaba?

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler. Bu arada HOME'u izlemenizi tavsiye ediyorum, başlarda çok yüzeysel, biraz dandik bir belgesel gibi gelebilir fakat izlemeye devam ettikçe yanıldığınızı anlayacaksınız. Hele bir müzikler var, Dünya'ya olan aşkınız artacak. :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Total Video Converter Bu İşlerin Ağababası Ama Ücretli Bir Sürüm Söylim

Dönüştürme Kalitesini Seçebiliyorsunuz Hangi Kalitede Çevirmek İstiyorsanuz Ne Kadar Yer Tutuyor Anlık Görebiliyorsunuz . Divx den DVD ye Çevirdiğin Takdirde Divx Den Daha Az Kaliteli Olmayacaktır Hatta Çevirirken High Quality i Seçeren Görüntüler Daha net Olacaktır

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Total Video Converter Bu İşlerin Ağababası Ama Ücretli Bir Sürüm Söylim

Dönüştürme Kalitesini Seçebiliyorsunuz Hangi Kalitede Çevirmek İstiyorsanuz Ne Kadar Yer Tutuyor Anlık Görebiliyorsunuz . Divx den DVD ye Çevirdiğin Takdirde Divx Den Daha Az Kaliteli Olmayacaktır Hatta Çevirirken High Quality i Seçeren Görüntüler Daha net Olacaktır

Ücretsiz olarak söyleyebileceğin bir program var mı?

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Şu anda indiriyorum, iner inmez deneyeceğim, sonucunu yazarım sonra, teşekkürler.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Format Factory programını indirip kurdum, ardından DivX formatındaki dosyayı VOB formatına çevirdim, DVD ile ilgili başka bir format yoktu çünkü. VOB dosyasını Nero'yla DVD Video şeklinde yazdırdım, bu format DVD Player'larda çalışmayabilir dedi daha sonra denediğimde de çalışmadı zaten.

Kısacası bu program işime yaramadı, başka ne programlar önerebilirsiniz?

Elimdeki DivX dosyasını her türlü DVD Player'da oynatabileceğim bir formata çevirmek istiyorum.

Her DVD Player, MPEG formatını destekliyor mu? Bir arkadaşımdan MPEG'in hepsinde çalışması lazım gibi bir şey duymuştum galiba. Ona çevirip deneyeyim mi?

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Format Factory programını indirip kurdum, ardından DivX formatındaki dosyayı VOB formatına çevirdim, DVD ile ilgili başka bir format yoktu çünkü. VOB dosyasını Nero'yla DVD Video şeklinde yazdırdım, bu format DVD Player'larda çalışmayabilir dedi daha sonra denediğimde de çalışmadı zaten.

Kısacası bu program işime yaramadı, başka ne programlar önerebilirsiniz?

Elimdeki DivX dosyasını her türlü DVD Player'da oynatabileceğim bir formata çevirmek istiyorum.

Her DVD Player, MPEG formatını destekliyor mu? Bir arkadaşımdan MPEG'in hepsinde çalışması lazım gibi bir şey duymuştum galiba. Ona çevirip deneyeyim mi?

Onu bilmiyorum.
Total Video Converter denedin mi? Onu dene.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Onu bilmiyorum.
Total Video Converter denedin mi? Onu dene.

Total Video Converter ücretli değil mi? Eskiden yüklemiştim demo versiyonunu, süresi dolmuş.

MPEG'i yine de bir deneyeceğim, bir de Xilisoft DivX To DVD programını indiriyorum, demo versiyonunu. Olmazsa onunla deneyeceğim.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Total Video Converter ücretli değil mi? Eskiden yüklemiştim demo versiyonunu, süresi dolmuş.

MPEG'i yine de bir deneyeceğim, bir de Xilisoft DivX To DVD programını indiriyorum, demo versiyonunu. Olmazsa onunla deneyeceğim.

Bunların ikiside kısıtlı süre çeviriyorlar.Ücretsiz olupta bu işi yapacak bilmiyorum

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Format Factory de Olmadıysa Başka Bilmiyorum

Total Video Converter Kullandığım için Hiç Diğerlerini Denemek Aklıma Gelmedi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Xilisoft kullanmayın!

Beş dakika öncesine kadar tam olarak 5 saattir Xilisoft DivX To DVD programı convert işlemine devam ediyordu ve diske yazdırma ilerleyişinde %95'e gelindiği an program hata verdi ve kapandı.

Delirmemek için bir nedenim kalmadı!

Son çare, MPEG'e çevireceğim, umarım işe yarar.

Biri özel mesajla Total Video Converter'ın varsa ilacını atsın. Forum kurallarına ettirmeyin, bir gündür buna uğraşıyorum. Allah belasını versin bu programların. Onların kazandığı paranın içine edeyim. Bedava program yapanların da Allah belasını versin, bir boka yaradıkları yok o programların. Şuraya bak ya bütün gün uğraştım, gerizekalı bir filmi DVD formatına dönüştüremedim.

Hala DivX formatını desteklemeyen bir DVD Player üreten firma varsa o firmadakilerin ağzına sıçayım!

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar, Total Video Converter kullanarak film dosyasını (DivX) DVD formatına çevirdim. Sonuç olarak elimde, 2 GB boyutunda bir MPEG-II (.MPG uzantılı) dosyası var.

Şimdi bu dosya, tüm DVD Player'larda (DivX desteklemeyenlerde de) çalışacak mı yani?

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Uğraşma kardeşim boşa. ConvertXtoDVD isimli program her işini görür.

Fakat ücretli. Sen bana özelden ulaş yardımcı olurum.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sağol dostum, programa bakacağım. Ama yine de bilmek istiyorum. MPEG-II formatı tüm DVD Player'lar tarafından destekleniyor mu?

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
benim bildiğim normal dvdlerin içindeki dosyalar mov uzantılı.
total video converterle mov yaptıktan sonra neroyla dvd yarat dersen o hallediyor gerisini. çözünürlüğü 640x480 i geçmesin.
direk mpeg çalıştıracağını sanmıyorum vcd gibi izlemek istiyorsan da dat uzantılı yapıp vcd yarat demen lazım.