Division by zero

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cuhadar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Herkese merhabalar. Son kullanıcı olarak bir proğram kullanıyorum. Proğram Windows 7 Professionel işletim sisteminin olduğu bir bilgisayarda yüklü. Ancak rapor almaya çalışırken division by zero diye hata alıyorum. Yazılımı yapan firma sorun sizin bilgisayarınızda her yerde çalışıyor sizin bilgisayarda çalışmıyor diyor. İnternette aramalarda ise hatanın yazılımsal olduğu yönünde mesajlar var. Rapor da aldığım hata şu şekilde.

11025133_785173104906839_5690579028987154641_n.jpg

Bilgisayarın denetim masasında kurcalamadığım yer kalmadı. Proğramın yazılımına da müdahale etme şansım da olmadığına göre başına bu şekilde bir durum gelen arkadaşlar bu sorunun çözümü nedir.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bölgesel ayarlardan ondalık ve basamak gruplama işaretlerini (nokta ve virgül) yer değiştir.

Bazı prog. dillerinde basamak gruplama . ondalık simge , olduğu zamanlarda, hesaplama sonucunu 0 olarak veriyor.

000,000.00 şeklilnde düzenle. zaten böyleyse tersini çevirip dene.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu sorunu geliştiricinin çözmesi gerekiyor.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bölgesel ayarlarda her türlü değişikliği yaptım. Ancak değişme olmadı. Kullandığım dataları başka bir bilgisayarda denedik sorun yok. ama benim bilgisayara gelince sıkıntı var.

Yazılım firması proğramda sıkıntı yok diyor. Belki vardır belki yoktur bilemiyorum ancak bunu daha önce yaşayan ve çözen arkadaşlardan yardım istiyorum.

yunusdalkiran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bölgesel ayarları varsayılana yükleyip deneyin. Olmaz ise denetim masasında para birimi sekmesinde noktaları virgül virgülleri nokta yapın.

knoxwille

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çıktı almaya çalışırken oluyorsa yazıcı sürücüsünü güncelleyip deneyin.