DisplayPort - Mini DisplayPort Kablo

burak.kay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,

Yeni alacağım ekranda Mini DisplayPort bulunuyor ve kullandığım Dock ünitesinde DisplayPort var. Genelde kablolarda tek yönlülük görüyorum, DP to Mini DP'a doğru ve tam tersi şekilde çalışıp çalışmadığını bilen ya da test eden biri var mı?

İlk defa bir başlık açtım umarım yanlış bir şeyler yapmıyorumdur.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,589
Mini DP'den DP'ye görüntü aktarabilirsiniz. Mini DP portu olan laptoplarda monitöre bu şekilde görüntü aktarılabiliyor çünkü. İki tarafta DP olduğu sürece fark etmez yani.

burak.kay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Mini DP'den DP'ye görüntü aktarabilirsiniz. Mini DP portu olan laptoplarda monitöre bu şekilde görüntü aktarılabiliyor çünkü. İki tarafta DP olduğu sürece fark etmez yani.
Sormak istediğim senaryo tam tersi ekranda Mini DisplayPort var.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,547
Sormak istediğim senaryo tam tersi ekranda Mini DisplayPort var.
Hocam bildiğim kadarıyla görüntü verisi aktaran hiçbir şey değişmiyor. Yani sadece ucu değişiyor, onun yanında veri aktaran pinler vs. hep aynı kalıyor o yüzden uyumlu olmama sorunu olmayacaktır tahmin ediyorum.

burak.kay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam bildiğim kadarıyla görüntü verisi aktaran hiçbir şey değişmiyor. Yani sadece ucu değişiyor, onun yanında veri aktaran pinler vs. hep aynı kalıyor o yüzden uyumlu olmama sorunu olmayacaktır tahmin ediyorum.
Teşekkür ederim benim de tahminim öyle fakat birkaç satıcıda kablo tek yönlü gibi yazılar okudum. Hatta almak istediğim ürünün satıcısına yazdım fakat hala bir cevap vermedi. En olmadı deneyip göreceğim.
En saçma olan şey de tonla para verip aldığım Dock ünitesinde HDMI yok. DP ve USB-C var, USB-C portunu ekran için feda etmek istemiyorum.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,547
Teşekkür ederim benim de tahminim öyle fakat birkaç satıcıda kablo tek yönlü gibi yazılar okudum. Hatta almak istediğim ürünün satıcısına yazdım fakat hala bir cevap vermedi. En olmadı deneyip göreceğim.
En saçma olan şey de tonla para verip aldığım Dock ünitesinde HDMI yok. DP ve USB-C var, USB-C portunu ekran için feda etmek istemiyorum.
Hocam umarım çalışır. Belki tek yönlüden kastı aynı anda çift yönlü veri verip alamamasıdır. Bilemiyorum. Umarım çalışmamazlık yapmaz.