Disklerde bir sorunum var abiler

Batuhan0061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir ssd bir tane harddiskim var. Ssd’ye kurulu windows. Ben de harddiskteki windowsu silmek istedim her açılışta gözüküyordu diye. Format flaşından disk bölümüne girdim. Ssd harici tüm diskleri sildim. Diğer kurulumda ayrılmış bölümler galiba. Sonra bir yeniden başlattım bioastan öteye geçemedim.

hakanyildirim1412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Kardeşim hard diski biçimlendirme yaptın mi? Bilgisayar seni direkt bios ayarlarına aktarıyor. Çünkü sistemi görmüyor.Hard dış biçimlendirme yap.Veya ssd ye windows tekrar kur.Ssd konusunda pek bilgi sahibi değilim ama.Anladığım kadarıyla sistemin windows u tanımıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Batuhan0061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim hard diski biçimlendirme yaptın mi? Bilgisayar seni direkt bios ayarlarına aktarıyor. Çünkü sistemi görmüyor.Hard dış biçimlendirme yap.Veya ssd ye windows tekrar kur.Ssd konusunda pek bilgi sahibi değilim ama.Anladığım kadarıyla sistemin windows u tanımıyor.
başka çözüm bulamazsam dediğin gibi yapıp sıfırlıycam galiba bilgisayarı

Batuhan0061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Boot başlangıç ayarların değişmiş bu yüzden ssd deki windows görmüyor bios içinde ssd görünüyor mu?
Evet biosta gözüküyor. Sıfırlamaya başlıycam galiba ama bir bilen varsa en azından başka kardeşlerimiz görüp halleder işini.

hakanyildirim1412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Eğer ssd de windows yüklü olduğuna emin isen bios ayarlarından ilk sürücü olarak ssd yi tanıt bakalım.Eger sorun bios ayarlarında ise bilgisayarı sıfırlama işlemi yapsanda düzelmez.Senin yapman gereken bios ayarlarında ssd veya harddisk kısmından sürücü tanıtmak biosa.Bilgisayarın hard dis veya ssd yi görmüyor.Tanımıyor. Onun için bilgisayarı sıfırlama ise yaramaz.

Batuhan0061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ssd de windows yüklü olduğuna emin isen bios ayarlarından ilk sürücü olarak ssd yi tanıt bakalım.Eger sorun bios ayarlarında ise bilgisayarı sıfırlama işlemi yapsanda düzelmez.Senin yapman gereken bios ayarlarında ssd veya harddisk kısmından sürücü tanıtmak biosa.Bilgisayarın hard dis veya ssd yi görmüyor.Tanımıyor. Onun için bilgisayarı sıfırlama ise yaramaz.
Ssd halihazırda 1. Konumdaydı. Hard diski çıkarınca biosta kalıyordu.

hakanyildirim1412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Peki simdi hangi konumda?Eger bios ayarlarında bir sorun yoksa yani ayarlarında bir degisiklik görünmüyor ise o zaman ya hard diskin bicimlendirilmemis veya ikisinden biri bozuk.

Sakin bilgisayarı sıfırlama. ise yaramaz

Batuhan0061

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki simdi hangi konumda?Eger bios ayarlarında bir sorun yoksa yani ayarlarında bir degisiklik görünmüyor ise o zaman ya hard diskin bicimlendirilmemis veya ikisinden biri bozuk.

Sakin bilgisayarı sıfırlama. ise yaramaz
Galiba hard disk bozuk olabilir eskiden mavi ekran falan çok oluyordu. İnternette bi video gördüm dosyları diskten diskte kopyalama tarzında onu yapıyım dedim windowsu diğer diske kopyalarım diye düşündüm diğer diskteki her şeyi sildi ondan bir daha yüklemem gerekicek abi yapacak bir şeyim kalmadı gibi

hakanyildirim1412

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Senin sorunun donanımsal gibi görünüyor kardeşim. Dedigim gibi bios ayarlarından emin isen ya hard disk yada ssd bozuk. Yani bios ayarlarına baktığında 1 sürücü ssd 2.sürücü hard dis görünüyor ve buna ragmen sistem gelmiyorsa ikisinden biri bozuk bence.