Diskler Arası GB Taşıma, Birleştirme

jamiebey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar,

laptopımda C ve D olmak üzere iki tane disk var. İkisi de tek bir SSD'ye bağlı. C diskinde 14gb yer var D diskinde 46gb yer var. Ben C diskinden 4gb alıp D diskine aktarmak istiyorum. Yani sonuç olarak C diskinde 10gb yer kalacak D diskinde 50gb yer olacak. Pek çok yere baktım ama herkes bi diski silip diğerine aktarmış ya da diski bölüp yeni disk oluşturmuş vs. Benim amacım hiçbir veri kaybetmeden, iki diskteki boş gb'ları tek bir diske aktarabilmek. Ben C diskini küçült diyip 4gb çıkarabiliyorum. Ama D diskini büyüt dediğimde o 4gb'ı görmüyor, sanki o 4gb sadece C diskinin namusuymuş gibi takılıyor. Her iki disk de sadece kendisinden çıkan gbları geri alabiliyor. Halbuki her iki disk de tek bir SSD'ye bağlı.

Yeterince depolama alanı olmayan bence pek çok insan vardır. O yüzden bu konu sadece benim değil çok kişinin işine yarayabilir. Şimdiden teşekkürler.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Abi vallahi hiçbirşey anlamadım 10 kere okudum araya matematik girince işler değişiyor.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Merhabalar,

laptopımda C ve D olmak üzere iki tane disk var. İkisi de tek bir SSD'ye bağlı. C diskinde 14gb yer var D diskinde 46gb yer var. Ben C diskinden 4gb alıp D diskine aktarmak istiyorum. Yani sonuç olarak C diskinde 10gb yer kalacak D diskinde 50gb yer olacak. Pek çok yere baktım ama herkes bi diski silip diğerine aktarmış ya da diski bölüp yeni disk oluşturmuş vs. Benim amacım hiçbir veri kaybetmeden, iki diskteki boş gb'ları tek bir diske aktarabilmek. Ben C diskini küçült diyip 4gb çıkarabiliyorum. Ama D diskini büyüt dediğimde o 4gb'ı görmüyor, sanki o 4gb sadece C diskinin namusuymuş gibi takılıyor. Her iki disk de sadece kendisinden çıkan gbları geri alabiliyor. Halbuki her iki disk de tek bir SSD'ye bağlı.

Yeterince depolama alanı olmayan bence pek çok insan vardır. O yüzden bu konu sadece benim değil çok kişinin işine yarayabilir. Şimdiden teşekkürler.
Ne anlattığınızı anladım ama görmemesi ilginç. @EFI Shell disk bölmeden anlar.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Ben anladim dısk yönetiminden yapabiliyorsun onu youtube halaya sor o anlatır.. YouTube hala ne alaka diyceksiniz google amca veya dayı deniyor ya o bakımdan ??

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Disk yönetimi yapabilirsiniz.

Anomali bebe

Asistan
Reaksiyon puanı
89
Knk Format At İstersen D Sil C biçimlendirme Atmadan Direk format atsın

jamiebey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Araştırmalarım sonucunda gördüğüm kadarıyla bunun tek yolu MiniTool Partition programı kullanmak. İndirirken tereddüt ettim acaba bir sorun olur mu diye ama programla 2 dakikada hallettim, sonra programı tekrar kaldırdım. Şimdilik sorunsuz bir şekilde hallettim gibi görünüyor. Bu arada üyelerin nasıl profesör olduğunu da anlamış oldum. Konu "çözüldü" olarak değiştirilebilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhabalar,

İndirirken tereddüt ettim acaba bir sorun olur mu diye ama programla 2 dakikada hallettim, sonra programı tekrar kaldırdım. Şimdilik sorunsuz bir şekilde hallettim gibi görünüyor
Linux ve Windows ile neredeyse çoğu disk yazılımını kullanıyorum, biliyorum.

"Tereddüt", "Şimdilik sorunsuz".. kilit kelimeler bunlar..
Buradaki insanlar hergün diskler arası alışveriş yapmıyorlar. Ben aynı durumda diski temizleyip tekrar bölümlendirmeyi tercih ederdim. Fazla olan bölümden bir parça kopardık tamam, fakat onu götürüp başka bir bölüm ile birleştirme yamalama/merge işleminden uzak dururum. Bir de iş bilgisayarı ise bu işlemlere kesinlikle kalkışmazdım.