Diseqc İle Yayın Çoklama Mümkün mü?

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Diseqc switch ile farklı çanaklardan tek uydu alıcısı ile yayın almak mümkün oluyor. Mantıken tek çanakla da farklı uydu alıcılarından yayın alınması gerekmiyor mu? Örneğin, elimde 1 çanak ve 1 lnb çıkışı, 2 uydu alıcısı, 2 de televizyon var. Bugün denedim bu bağlantıyı yapmayı. Rx girişine lnb çıkışını bağladım. Diğer girişlerden de uydu alıcısına çıkış verdim. Bağladığım anda anlık bir görüntü aldım fakat anında kesildi sinyal yok demeye başladı. Bu farklı uydu alıcılarına yayın vermeyi çoklu lnb haricinde başka bir şekilde yapamaz mıyız? Neden?

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
türk işi yapmaya çalısıyorsun :thumbup:
ama yapamazsın neden 2lı dortlu 8lı lnb cıkarmıslar

digital uydu yayını bölunemez yatay dikey bantlar var
farklı banttakı frekanstakı kanalı acmaya calısırsan ya sınyal vermez yada çok zorlarsan tuner cortlar

2 tv varsa 30tl verıp 2lı lnb al ok

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben yaptım oluyor. Tek çanaktan 2'li diseq ile iki uydu alıcısını Türksat'a bağladım oldu. Ama yayının sinyal kalitesi düşüyor.

ayeda

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben yaptım oluyor. Tek çanaktan 2'li diseq ile iki uydu alıcısını Türksat'a bağladım oldu. Ama yayının sinyal kalitesi düşüyor.
sen neyı yaptın arkadas tek kabloyu ıkıye bolersen tek cıhaz ancak gosterır veya 2sıde gostermez
ınsanları yanlıs yonlendırıp cıhazlarını bozduracaksın
bılmıyorsanız es gecın yanlıs yorum yapmayın

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilmediğimi nereden biliyorsun da artist artist yorum yapıyorsun !!! Kendim elektronikçiyim ve tek kabloyu diseq ile ikiye bölüp tek uydudan çift alıcı ile yayınları seyrediyorum....

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Bilmediğimi nereden biliyorsun da artist artist yorum yapıyorsun !!! Kendim elektronikçiyim ve tek kabloyu diseq ile ikiye bölüp tek uydudan çift alıcı ile yayınları seyrediyorum....

bu nasıl mümkün oluyor ? ben diseq ile bunu yaptığımda aynı frekanstaki kanalları izleyebilyorum mesela kanald ve ntv gibi ama trt1 açınca onu göstermiyor siz nasıl yaptınız?