Discovery Şifreli Gözüküyor

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Trident in bir uydu alıcısını kullanıyorum Türksat 1-c de sorun şu ki mesela discovery channel normalde sinyali ve kalitesi iyi gözüküyor ama yanında şifreli işareti var görüntü alamıyorum. Uydu tamircisine götürsem yapılır mı, sorun ne olabilir ?

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bir sorun yok discovery şifreli bir kanaldır zaten :) d-smart paketi alırsanız izleyebilirsiniz.

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Zaten pek televizyon izlediğim de yok ama geçen senelerde discovery'i izleyebiliyordum öyle bir aklıma geldi. Teşekkürler:rolleyes:

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
dreambox lada izlenebiliyor

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
DOĞAN gruba ait Dsmart a güvenen herkes bugün mağdur durumda..

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ben hiç de mağdur değilim. Demekki herkes değilmiş mağdur olan :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
aydın doğanın ismi bile tüylerimi diken diken ediyor. bence en iyi aydın doğan ölü aydın doğandır.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ben hiç de mağdur değilim. Demekki herkes değilmiş mağdur olan :)

D smart ilk çıktığında vaadi neydi? bu vaadle d smart alanlara daha sonra ne yapıldı..Bunları nanlatacak değilim.Sen yakın zamanda abone olduysan bilemiyorum.

Ancak googleye d samrt mağdurları yaz korkunç rakamlarda yakarışlar göreceksin.

D smartın ilk abonelerine attığı kazıkları bir araştır

---------- saat 11:21 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:19 eklenmişti ----------

Aydın Doğan'ın D-Smart kazığı

Aydın Doğan ın bir decoder oyunu daha. D-Smart alanlar büyük bir şok yaşıyor...

Doğan Grubu gazete ve TV'lerin yoğun reklam bombardımanı ile tanıtımı yapılan D-Smart kısa sürede "kutuzedeler" yaratmaya başladı. Geçen yıl D-Smart için ‘Bir kere ödeyin ömür boyu bedava kullanın' reklamları yapıldı. Yani tüketici bir kere D-Smart aldıktan sonra ömür boyu filmleri ve maçları bedava seyredeceğini zannederek aldatıldı. O dönemde AKŞAM, "İkinci Teleon Vakası" başlığını atmış kamuoyunu uyarmaya çalışmıştı. Çünkü dünyada bu tip yayıncılığı abonelerden para almadan ücretsiz olarak finanse edebilecek bir sistem yok. Geçmişte de "Maçları vereceğim" diye ortaya çıkan Teleon şirketi, sattığı decoderlarla büyük rant elde etmişti. AKŞAM'ın haberi sonrası Doğan Grubu avukatları, "olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterdiler" diye dava açıp kendi gazetelerinde haklı olduğunu iddia ettiler...Kaynakwh: Kaynakwh:

ZARARINI YİNE VATANDAŞA YIKTI

Oysa AKŞAM, Doğan Grubu'nun geçmişte de böyle başarısız bir işe kalkıştığını, "Free TV" adı ile piyasaya çıkardığı bedava platformun fiyasko ile sonuçlandığını yazmıştı. Şimdi aynı film yeniden oynanıyor. Hem de bu kez daha büyük ve şaşaalı bir reklam kampanyasıyla...

Bu ani dönüşün nedeni D-Smart'ın büyük medya desteğine rağmen istediği satış rakamına ulaşamaması ve büyük zararlar yazması. Uluslararası finans kuruluşları bile raporlarında Doğan Yayın Holding'in en zayıf halkasının D-Smart olduğunu söylüyor, piyasada tutunmasının imkansız olduğunu vurguluyor. Durum böyle olunca D-Smart bu zararı birilerine yıkmak zorunda. Bu da, ‘faturasız' vaadiyle üye olanlardan içerik satarak aylık tahsilatla gerçekleşiyor.
Kutu alanlar pişman dava açanlar artıyor

Kendisini faturasız olarak konumlandıran D-Smart, bir yılda tüketici için son derece maliyetli hale geldi. Piyasaya çıktığında, o gün için bile oldukça yüksek bir rakam olan 320 YTL'ye uydu sattı. Bu satışlarda 85 YTL'lik kurulum ücreti de yine tüketiciden çıktı. Piyasada daha uygun fiyatta ürün bulunması ve kanal içeriklerinin bir yenilik içermemesi nedeniyle 320 YTL vererek kutu alan eski üyeler şimdi haksızlığa uğradıklarını düşünerek tüketci derneklerine başvuruyor. Faturasız diye yola çıkıp, içeriğinde farklılık olmayan yeni paketlerle faturalı sisteme geçerek de tüketiciyi kandırdı. Tabii, D-Smart sözleşmelerinin bir yerinde küçük puntolarla bu şartların yazılı olması da vatandaşın mağduriyetinin üzerini örtmüyor. D-Smart son olarak, MIX adıyla yine uydu kanallarından oluşan paketi için abonelerden 60 YTL ekstra ücret istiyor...
D-Smart işte böyle kandırdı

D-Smart, ‘özel kanallar' diye uyduda herkesin ulaşabileceği kanalları kendi içeriği gibi lanse ediyor.

FaturasIz olduğunu vurgulayarak binlerce kutu sattı. Şimdi o ilanlar unutuldu, faturasız olduğunu duyurduğu halde, hem üyelik bedeli hem de fatura göndererek aylık ek ücret talep ediyor.

D-Smart loca adını verdiği sinema kanallarını kontürlü olarak satmaya başladı.

Tüketiciler D-Smart'ın SinemaTV kanalını izlemek için şimdi her ay 20 YTL ekstra ödeme yapmak zorunda.

BİR ara "Turkcell Süper Lig'i biz yayınlayacağız" diye ortaya çıktı, oysa en az iki sezon daha maçlar DIGITURK'te...

ŞİMDİ de "2012'ye kadar UEFA maçları bizde" diye reklam yapıyor. Oysa maçlar statü gereği açık kanalda ve şifresiz. Yani D-Smart'a gerek yok... / Akşam

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Hayır. Ben ilk çıktığında aldım.
Ne güzel hayat, 300 lira ver, maçlarıda sinema kanallarını da beleşe izle ohh süperr süper diye de zıplamadım. Çünkü D-smart alırken zaten sana söylüyor adamlar, abi sinema kanalları paralı,, öde ile var, maçları aldığında da paralı verir...
Ya da telefon açıp sorsaydı o mağdurlar ozaman. Ben alırken sordum bunları söylediler bana ama sırf discovery ve görüntü kalitesi için aldım. Mağdur falanda değilim ;)
Ayrıca mağdur olanlar bukadar çok ise Dava açıp büyük paralar alabilirler. Nede olsa Bu devlette aydın doğanı kimse sevmez :)
gerçi bende sevmem :D

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Reklamlarda kullanılan slogan''bir kere al ömür boyu izle'' idi..Şimdi Türkiyede belirli bir yaşın üstündekiler bu reklamın üzerine senin gibi araştırma yapıp mı aldılar.Hayır hele hele 40 50 yaşlarındaki bir türk erkeği bu gibi teknolojik uydu gibi işlerden hiç anlamaz ve reklamda söylenene kanar.

Reklamlarında açıkça dolandırıcılık yaparak(söylemleriyle) milleti dolandıranlara cevaben''N'apayım ben dolandırılmadım onlarda araştırsalardı canım'' diye cevap vermek pek akıllıca değil.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ne akıllıca ? senin burda hiç bir araştırma yapmadan herkes mağdur kelimesini kullanman mı ?
Yoksa dolandırılanların bir ürün alırken araştırmadan almaları mı ?

Asıl akıllıca olmayan bu ikisidir. Madem bir ürün alıyorsun araştıraaksın kardeşim. ' Sırlar Dünyasında ' yaşamıyoruz kusura bakma. kimse sana dur kardeşim bak iyice araştır demez.
Bunu araştırmadıysan bu senin hatandır. Bunun yaşıda olmaz benim dedem 70 yaşında oda bizimle aynı zamanda D-smart alacaktı sırf maçlar için. Gitmiş adama sormuş d-smart kullananlara sormuş, geldi bize, sizde almayın maçları veremezmiş dedi.
Aydın doğan reklamlarında hile yapmış olabilir. Fakat bu hileye sazan gibi atlayanlarda da suç var. gidin hakkınızı arayın kardeşim

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Vay bee... sözün bittiği nokta:

Aydın doğan reklamlarında hile yapmış olabilir. Fakat bu hileye sazan gibi atlayanlarda da suç var. gidin hakkınızı arayın kardeşim

Bu mantıkla düzensizliği hilekarlığı hırsızlığı dolandırıcılığı olağan kabul ediyorsun.Vaad edilene göre ürün alanları da sazan ilan ediyorsun.PES :)

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Vay bee... sözün bittiği nokta:

Ya mübarek ! Doğru değil mi söylediklerim ?

Kimse bu ürünü, ite kaka, zorla vermedi.
Bir ürün alırken, araştırmalısın.
Araştırmadıysan da, insan bir merak edip sorar aldığı yere.
Hadi bunları yapmadın, mağdur oldun. Hakkını neden aramıyorsun ?

O kadar mağdur var diyorsun, 100tanesi toplansa, her türlü haklarını alırlar.

NOT: Bir şey ilan ettiğim yok. Bir şey kabul ettiğim de yok.
Dolandırıldıysanız hakkınızı arayın.

aman bana bulaşmasınlar, ALLAH ından bulsunlar mantığıyla yaşıyorsanız ozaman ben mağdurum ben mağdurum demekle hiçbirşey çözemezsiniz.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Benim hiç d smart üyeliğim olmadı...Reklamlardaki görseller ve söylemlerle ''tüketiciyi yanıltmak'' suçtur.

Bu suçu işleyen d smarttır.Bu yanılgıya düşenlere ''iyi araştırsaydın kardşeim'' diye seslenmek mantıklı gelmiyor bana.

Türkiye genelinin bu yanılgısını 70 yaşındaki dedenin bilinçli bir tüketici olmasıyla kıyaslayamazsın.Bu millet telefonda kontör yolla diyene kontör yollayan bir millet.Herkes senin kadar uyanık değil.

Ve sen D smartın reklamlardaki ''yanıltıcı bilgileri'' ne rağmen hala daha bu yanuılgıya düşenleri eleştiriyorsun suç onların diyorsun.

Ben de sana diyorum Ah Mübarek ah

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Suç onların demiyorum ki ben. :)
Araştırsalardı diyorum. Araştırmadılar diyelim dolandırıldılar. Haklarını arasınlar be Mübarek. Burada beni aydın doğan ın avukatı gibi gösterdin.

Aydın doğan, reklamlarla milleti kandırdı ama kimseye zorla satmadı.
Şimdi, aydın doğan dolandırıcı, Bizim milletimiz araştırmadan aldığı içinde hatalı.

MAğdur olan millet ise neden açılmış tek bir dava yok ? yada varsa neden sonuçlanmadı ?

Sonuçlansaydı eminim ki bizim milletimiz dava açmaya başlardı.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Davalar hakkında haberim yok tahminim illaki açılmıştır sonuç olarak ne var bilmiyorum.Birazdan araştırırım kendi çapımda.

Ayrıca bu son mesajında belki de diğer mesajlarında düşündüğün şeyi farklı bir yolla dile getirdin.Neydi o yol:Üslûp farkı ....

Yani nazikçe kırıcı olmadan ve iyi niyetle kelimelerin seçildiği bir yorum.Bana ''evet bak şimdi hak veriyorum sana'' dedirtti.

Sazan demek ayrı hatalı demek ayrı.Hata oranları farklı..Hrepsini son mesajında dile getirmişsin.

:)

İyi forumlar.

---------- saat 12:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:14 eklenmişti ----------

Düzenleme:açılmış bir çok dava var.Dava sonuçlarına dair bir habere rastlayamadım.ama örnek teşkil edecek bir ceza uygulaması şurada..

Yanıltıcı reklam yapanlar yandı - 03 Ocak 2010 Pazar 21:29

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Başından beri anlatmak istediğim, sonunda anlaşıldı.
Üslûp ilk başında da aynıydı fakat orantısı senin yazdığın ' akıllıca değil ' cümlesine göreydi.

Neyse ki anlamış olduk, kimin ne demek istediğini.

İyi forumlar.

NOT: Zaten bu tür bir davanın sonuçlanması demek, diğer davaların yağmur gibi gelmesi demektir.

İnşallah herkes hakkını arar.