Discovery Channel Marmaray Projesi Belgeseli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FY2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi, Discovery Chanel tarafından belgesele dönüştürüldü, özenle hazırlanan bu belgesel belki bizim bile projenin önemini yeterince kavrayamadığımızı ortaya çıkaracak! mutlaka izleyin!

Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesi, İstanbul'un kentsel yaşantısını sağlıklı olarak sürdürebilmesi, kentlilere çağdaş bir kent yaşamı ve kentsel ulaşım imkânları sunabilmesi, kentin doğal tarihi özelliklerinin korunabilmesi için yüksek kapasiteli elektrik enerjisi kullanarak çevreyi kirletmeyen bir projedir

Proje, Avrupa yakasında bulunan Halkalı ile Asya yakasında bulunan Gebze ilçelerini kesintisiz, modern ve yüksek kapasiteli bir banliyö demiryolu sistemiyle bağlamak amacıyla İstanbul'daki banliyö demiryolu sisteminin iyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi inşasına dayanmaktadır.

İstanbul Boğazının her iki yakasındaki demiryolu hatları, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan bir demiryolu tünel bağlantısı ile birbirine bağlanacaktır. Hat, Kazlıçeşme'de yeraltına girecek; yeni yeraltı istasyonları olan Yenikapı ve Sirkeci boyunca ilerleyecek, İstanbul Boğazının altından geçecek, ve diğer bir yeni yer altı istasyonu olan Üsküdar'a bağlanacak ve Söğütlüçeşme'de tekrar yüzeye çıkacaktır.

Proje, şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisidir. İyileştirilmiş ve yeni demiryolu sisteminin tamamı, yaklaşık 76 km uzunluğunda olacaktır. Ana yapılar ve sistemler, batırma tüp tünel, delme tüneller, aç-kapa tüneller, hemzemin yapılar, 3 yeni yeraltı istasyonu, 36 yerüstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yerüstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat dahil olmak üzere, mevcut hatların iyileştirilmesi, tamamen yeni elektrikli ve mekanik sistemler ve temin edilecek olan modern demiryolu araçlarını kapsayacak olan 4 bölümden oluşmaktadır. Her bir bölüm için ayrı bir sözleşme yapılmaktadır.

Alıntı

Ercenk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok güzel bir belgesel sadece başını seyrettim yoksa kotaya girecek :D

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
WaterBoy dedi ki:
D-smart olsaydı izlerdim :)

Yazının altında videoyu paylaştım. Eğer Google Video izlerken bir sorun çıkmıyorsa izleybilirsiniz. D-smart olmasına gerek yok.

Belgesel gerçekten güzel hazırlanmış. Tamamını izledim. İzlemenizi tavsiye ederim.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bende tamamını izledim sanırım son izlediğim video olacak bu temmuz ayı içinde 3.5 gb olmuştur :)
Gerçekten güzel bir belgesel.Abi insan o denizi biraz temizlerde belgesele başlar ya ,orda odunlar çöp poşetleri falan :)
Neyse artık olmuş bir kere.

Remi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu belgesel kabloluda da var.

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
1 Mbit sınırsız kullanıyorum ve şu anda indiriyorum.Sınırsızın faydaları....

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
çok güzel olmuş :)

Son düzenleme: