Diriliş Çanakkale 1915

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21

Kurtuluş Savaşı'nın taç kapısı, girişi olan Çanakkale Savaşının destanı.

Tarihin en eski milletlerinden birinin dirilişi... Ateşten geçerek, kan içinde, bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere çığlık çığlığa dirilişi...

Çanakkale Savaşı hiç böyle yazılmadı.

Turgut Özakman'ın,353 baskı yaparak milyonlarca okura ulaşan Şu Çılgın Türkler kitabının da içinde bulunduğu üçlemenin ilk kitabı.

Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan daha.

Yazarın, Çanakkale ile ilgili dünyadaki bütün kitapları, internet sitelerini tarayarak yıllarca üzerinde çalıştıktan sonra, ucuz kahramanlık hikâyelerine, hamaset edebiyatına, şovence anlatıma yer vermeden kaleme aldığı, olağanüstü zaferin hikâyesi.

Yazar Yorumu

Çanakkale sadece Çanakkale'de olup biten bir olay değil. Bunun evveliyatı önemli. O tarihteki fikir akımları önemli; ama bir de kadın hareketi var, bu da çok önemli. İki sene evvel Balkan Savaşı yapılmış,600 yıllık bir imparatorluğun dev iki ordusu, birkaç yıl evvel kurulmuş dört küçük ülkenin ordusundan dayak yiyor, bozguna uğruyor. Bulgar ordusu ta İstanbul'un eşiğine, Çatalca'ya kadar geliyor. Bu ordudan Çanakkale ordusu nasıl çıkıyor? İşte kitap bu dirilişi anlatıyor.

(Tanıtım Yazısından)

Antoloji.Net

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Güzel bir kitap olduğu kanısındayım. Teşekkürler. ^^

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şu an okumaktayım. Şu Çılgın Türkler kitabını alıp okuyamamıştım, ancak bu kitabı aldıktan sonra okuyamamış olduğuma sevindim. Çünkü bu kitap Çanakkale Savaşını anlatıyor, Şu Çılgın Türkler ise Kurtuluş Savaşını. En yakın zamanda Diriliş'i bitirip Şu Çılgın Türkler'i okuyacağım. Serinin ilk kitabı ikinci olarak çıktı karşımıza.

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
yuureii dedi ki:
Şu an okumaktayım. Şu Çılgın Türkler kitabını alıp okuyamamıştım, ancak bu kitabı aldıktan sonra okuyamamış olduğuma sevindim. Çünkü bu kitap Çanakkale Savaşını anlatıyor, Şu Çılgın Türkler ise Kurtuluş Savaşını. En yakın zamanda Diriliş'i bitirip Şu Çılgın Türkler'i okuyacağım. Serinin ilk kitabı ikinci olarak çıktı karşımıza.
Şu çılgın türkleri tavsiye etmem çok sıkıcı..

tütüncü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu Çılgun Türkler'i okumuştum müthiş idi. Bazı yerlerde ağır ilerlesede tarihi gerçekleri okumak ve tarhimizi daha iyi tanımak çok güzel.
En yakında zamanda bunuda alıp okuyacam.