rapper256
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Ha bir de yazmayı unutmuşum. Neden yaptığım alıntıya nokta koydun?Cevap yazmicaktım ama sana acayip kıl oldum arkadaşım hep benim dediğim doğru diyen tiplerdensin belli.Bak dinle açıklıyorum arkadaşın başaramadığını ben başaracağım.Directx dediğimiz şey aslında tamamen donanımsal bir özellik değil.Yani şöyleki dx aslında yazılımsal bir özellik yani ekran kartındaki herhangi bir donanıma akıtmıyorlar kodları.DX12 teknolojisindeki çalışma prensibini belirleyen bu kod veya veriler ekran kartının mimarisine uygun şekilde ayarlanarak driverin içine entegre edilir.Gelelim ozaman neden bütün kartlar dx12 değil mevzusuna.Bunun ilk nedeni zaten satış politikasıdır 2. nedeni ise çook eski modellerin mimarisinede bunu uygulayacam dersen elinde yüzlerce model olur maliyeti artar ve bu teknoloji onlarada geldiği için yeni kart satışları azalır.Üstüne bu eski mimarilere bu yazılımı uygulamak ise yeni mimarileri uygulamaktan çok daha zor olur sonuçta eski teknoloji.Üstelik eski kartlar dx12 nin getirdiği grafik teknolojisi altında ezilerek fazla ısınma vb gibi sorunlarla boğuşarak cortlayabilir hatta pörtleyebilir.Kısaca dx teknoloji donanımsal değil yazılımsal bir olaydır diyemesekte bunu sanki ekran kartı ile birlikte çıkan birşeymiş gibi algılamakta yanlış.Gel gelelim ekmek arası yoğurdun yararlarına(ne yerdim be bebeyken.) techreport.com/news/26199/directx-12-to-support-existing-hardware-first-games-due-in-late-2015 tp nin haberine göre zaten amd HD 7000 ve sonraki serilerin dx12 yi çalıştıracağını yazmış.Konu kilit üye ban lütfen.İş yerinde gördüm konuyu cevap vermedim işten şimdi boşalttım içimi.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Link atacağına alıntıyı kopyalasaydın ya.