Haber Dinamik Ada yüzünden dikkat dağınıklığı yaşayan iPhone kullanıcıları için ipucu!

ahmetalışık

SDN
SDN
24 Haziran 2024
132
10
18
24
Shirli Elma içerik linki: LİNK

1719560335745.png

Apple, iki yıl önce tanıttığı iPhone 14 serisindeki iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini Dinamik Ada özelliği ile birlikte sundu. Ardından geçen sene sunulan tüm iPhone 15 modellerine de ekledi. Ekranın üst kısmında yer alan Dinamik Ada, Canlı Etkinlikler sayesinde indirilen bir uygulama ya da sosyal medyada yüklenen bir hikaye için bilgi veriyor. Fakat bazı kullanıcılar, Canlı Etkinlikler’in iPhone’u kullanım sırasında oldukça rahatsız edici olduğunu hatta dikkat dağıttığını bile düşünüyor. Peki, Canlı Etkinlikler ekrandan nasıl kaldırılır ve geri getirilir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Dinamik Ada, iPhone kullanıcılarının dikkatini dağıtıyor!

iPhone ekranının her zaman üst kısmında yer alan Dinamik Ada, Canlı Etkinlikler sayesinde canlı maç takibi, paylaşılan içerikleri yüklenmesi ve güncellenen uygulamaların izlenmesi gibi birçok farklı fonksiyonu iPhone kullanıcılarına sunuyor. Fakat ekranda sürekli olarak bir hareketliliğin olması her kullanıcı tarafından istenen bir durum değil. Hatta bazı iPhone kullanıcıları, mesaj ya da haber okuduğu sırada dikkatlerinin dağıldığından şikayet ediyor.

1719560373619.png

Dinamik Ada’yı kullanmayan iPhone kullanıcıları için ekrandan kaldırmak ve eski modellerde olduğu gibi çentik tasarıma dönmek oldukça basit. Canlı Etkinlikler’i kaldırmak için Dinamik Ada’da sağa ya da sola kaydırmak yeterli. Canlı Etkinliklikler’in kaydırılmasıyla ekranda herhangi bir hareketlilik olmaz ve dikkat dağınıklığının da önüne geçer.

Canlı Etkinlikler’i yeniden görmek için ise yeniden sağa ya da sola kaydırmak yeterli olacaktır. Günlük haber ya da e-posta okuması yaparken dikkatinin dağılmasını istemeyen iPhone kullanıcıları, Canlı Etkinlikler’i kapatmak için kısa süreliğine yana kaydırabilir.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Dinamik Ada ve Canlı Etkinlikler özelliği fonksiyonel mi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
26 Ekim 2020
5,287
4,487
1,358
35
Çok hareketlenme olduğu için herhalde bence 13-14 teki çentik kalmalıydı sağ ve sol tarafına isteğe bağlı işlem olmalıydı.
 
Üst