Din Kültürü bölümü-Serbestliğin yeniden tesisi ve canlandırılması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan risale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Konu açmak ve yorum yapmak ve bölümü desteklemek.

• Kullanılan toplam oy
    52
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Yaklaşık bir aydır sdn de Risale ismiyle bulunuyorum.Uzun zamandırda sitenin takipçisiyim.Tasavvuf sitemizde bir konuyla ilgili araştırma yaptığımız zaman karşımıza sdn din kültürü bölümü çıkardı.Googlede çok tıklanma siteleri yukarı taşıdığından bu aralar baktıkki ses seda yok.Ödünç aldıklarımızı ödeyelim dedik zamanımızın bir bölümünü buraya harcamaya karar verdik.

Bildiğiniz üzere bugün iki adet konu konu dışı bölümüne açılmış ve izleyici rekoru kırmıştır.Yanlış yerde açılması,bilmeyeninde ahkam kesmesi konuyu değişik boyutlara taşımıştır.

Din kültürü barındırdığı katılımcılar yönünden zengin durumdadır ama eksiklik nerededir.

Herhalde bölüm modu Mehmet arkadaşımız.Tabi konular onaydan sonra yayınlandığı için katılımcının şevki kırılıyor.Yani ani tepkiler veya konular geç açıldığından anlamını yitiriyor.

Bizim sdn yi kaynak olarak kullandığımız zamanlar hayli yüksek onlinesi vardı.Çok güzel ihtisas konuları vardı.son elli sayfasını araştırdım tarih yakınlaştıkça konular birkaç katılımcının üstünde dönmüş.

Eğer açılan konu hemen yayına girseydi büyük bir sirkülasyon olacak bu bölüm belki eski günlerine dönecekti.

Bölümde konu açan katılımcılar bellidir.Zaten hatalı bir konu açıldığında katılımcılar birbirini uyarmaktadır.

Yanlış hatalı veya kusurlu kullanımda ceza şartıyla sitenin bu bölümünü serbest hale getirmek hem bölüm modunun işini azaltacak bölümün itibarını yükseltecek sitenin bu vasıta ile daha fazla tanınmasını itibar görmesini sağlayacaktık.

Sakın bir arkadaş biz zaten itibarlıyız demesin laf oraya gitmiyor.Bizler araştırmalarımızda güzel konularına baktığımız sitenin bir tasavvuf değilde bilişim&forum sitesi olduğunu gördük.O zaman admin olan T.kardeşimizden izin alarak bilişim dünyasından haberleri almanyadaki sitemizden verdik.

Şimdi Admin veya yerine bakan kardeşlerimiz en azından deneme mahiyetinde bir uygulama yapabilir sonuçlarını tahlil edebilir.

Normal şartlarda hergün en azından 3-5 sayfa değişmesi gerekirken ayın 2 sinden beri sayfa değişmemiştir yani bölüm durmuştur.Özel mesajlarla canlandırma çabalarımız bir yere kadar başarı sağlasada yeterli olmamaktadır.Anında işlem olmadığı için katılımcı yorum veya konu açmamaktadır.

Müzik bölümünde açtığınız bir konu anında 50 kişiye ulaşmaktadır.Siteye baktığımda bir profesyönel gözü ile din kültürü bölümünde uğraş vermeye ehil en az 30-35 kişi var.Serbestlik bu arkadaşları çeker ve bölüm bir ilim meclisine döner hizmet yarışı başlar.

Sonuç olarak siz idarecilerden önerimin değerlendirilmesini,siz değerli katılımcı kardeşlerimdende desteklenmesini rica ediyorum
a.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
İyi düşünmüşsün ancak şöyle bir sorun var:
Forumda müslüman görünüp İslama darbe vurmaya çalışanlar var.(münafık)
Ayrıca İslam düşmanları o bölümü siyaset alanına çevirip forumun huzurunu bozacaklardır.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ben bayağı eskileri araştırdım.Bölümde çok hassas kardeşlerimiz var sende bunlardan birisin.O konu gündeme bile gelmez korkma

Reaksiyon puanı
189
Teknoloji forumunda din ile alakalı bölümün olması daha en başından hata bence. Din dediğiniz olay yaradan ile kul arasındadır. Bir sorunuz veya sorununuz varsa bunu dini forumlarda veya hakikatli bilgi almak istiyorsanız hangi din'e mensup iseniz o din'in bilgi veren kitaplarını veya merkezlerini ziyaret ederek öğreneceğinizi öğrenirsiniz.

Din'in ve siyasetin yeri burası değil. Forum amacından sapmaya başladı. Bu yüzden uzun bir süre forumu takip etmemeyi düşünüyorum. Bu tip şeylerden sıkılan arkadaşları da aynısını yapmaya davet ediyorum...

firefox4ever

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Teknoloji forumunda din ile alakalı bölümün olması daha en başından hata bence. Din dediğiniz olay yaradan ile kul arasındadır. Bir sorunuz veya sorununuz varsa bunu dini forumlarda veya hakikatli bilgi almak istiyorsanız hangi din'e mensup iseniz o din'in bilgi veren kitaplarını veya merkezlerini ziyaret ederek öğreneceğinizi öğrenirsiniz.

Din'in ve siyasetin yeri burası değil. Forum amacından sapmaya başladı. Bu yüzden uzun bir süre forumu takip etmemeyi düşünüyorum. Bu tip şeylerden sıkılan arkadaşları da aynısını yapmaya davet ediyorum...
Kesinlikle katılıyorum.

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
teknoloji forumunda olması bile saçma olan bir bölümde neden değişiklik yapılsın ki? zaten bu işler için sayısız din forumu var.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Siyaset bölümü için yapılan uygulamalar başarıya ulaştı. Fakat din bölümü çok rahat. Aynı uygulamalar bu bölüm için de geçerli olmalı.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Siyaset bölümü için yapılan uygulamalar başarıya ulaştı. Fakat din bölümü çok rahat. Aynı uygulamalar bu bölüm için de geçerli olmalı.
Bir süre önce orayı da sabote eden çok oldu. O yüzden din bölümünde de onay sistemi var. Bölüm ile ilgili arkadaşlar dikkat ediyor.

İlgilenen üyeler de abartmadan ilgilenirlerse ne huzur kaçar ne insanlar soğur. İlgisi olan zaten bakıyordur,olmayana dayatma yapılamaz.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Beni hiç ilgilendirmiyor.

işte sen bunun için değerlisin içtenlikle kıvırmadan teşekkürler

Burası büyük bir platformdur.Katılımcıların çoğu ihtiyacına cevap verir her halde blog türü bir yer zannettiniz.Şimdiye kadar siteye bilim ve teknoloji olarak ne gibi katkılarınız oldu istifade edelim.

Kesinlikle katılıyorum.

herkez düşüncesinde serbesttir.

teknoloji forumunda olması bile saçma olan bir bölümde neden değişiklik yapılsın ki? zaten bu işler için sayısız din forumu var.

Müsait bir zamanda siteyi bir geziniz acaba kaç alakalı bölüm bulacaksınız.Sitelerimiz buradada almanyadada var eksikliğini çekmiyoruz

Gereken cevabı konu dışındaki islamda kadın bölümünde verdim yeterli

Benim düşüncen bunlardı.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Eğer bu forumda da benzerlerinin olduğu insanlar dini doğru düzgün öğrenip, düzelecekse ne olur destekleyin, canlandırın. Ancak, anaokuludan üniversiteye kadar kesintisiz din eğitimi almış bu insanlar bu eğitimle düzelmemişse bu bölümle de düzelmeyecektir.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38

Bende tam 2007 yılından beri bu sitedeyim.. İlk defa site amacını bu kadar aştı! Bende uzun bir süre forumu takip etmeyeceğim..

Teknoloji forumunda din ile alakalı bölümün olması daha en başından hata bence. Din dediğiniz olay yaradan ile kul arasındadır.

Sonuna kadar katılıyorum..

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104

Aynen. Bu şekilde düşünüyorum.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Amacım tartışma çıkarmak değil başından söyliyeyim.Bu gün konu dışında islamda kadın konulu bir video paylaşıma sunuldu sonra linki silindi ve 3000 kişi yanılmıyorsam ziyaret etti bu ara dikkatimi çeken yeni konu açmayıp sadece açılan konulara iğneleyici veya asab bozucu cevap verenler alakasız kişiler dini konularda vazunasihatlarda bulundu. Son noktayı koyduk rica ettik paylaşıma kapatıldı.
herkez fikrinde hürdür hürmet ederim ama karşılığını beklerim din karşıtı bazı kişlilerin sadece bulandırma amaçlı cevapları dürüstlüğü bozar
Hizmetinizi söyleyiniz ne yaptınız hiç niye karşı çıkıyorsunuz ........
olmaz diyen arkadaşlar alınmasın laf adresini bulur

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Amacım tartışma çıkarmak değil başından söyliyeyim.Bu gün konu dışında islamda kadın konulu bir video paylaşıma sunuldu sonra linki silindi ve 3000 kişi yanılmıyorsam ziyaret etti bu ara dikkatimi çeken yeni konu açmayıp sadece açılan konulara iğneleyici veya asab bozucu cevap verenler alakasız kişiler dini konularda vazunasihatlarda bulundu. Son noktayı koyduk rica ettik paylaşıma kapatıldı.
herkez fikrinde hürdür hürmet ederim ama karşılığını beklerim din karşıtı bazı kişlilerin sadece bulandırma amaçlı cevapları dürüstlüğü bozar
Hizmetinizi söyleyiniz ne yaptınız hiç niye karşı çıkıyorsunuz ........
olmaz diyen arkadaşlar alınmasın laf adresini bulur

belirtdiğiniz gibi bir arkadaş "sizce" islamda kadının yeri şeklinde başlık açıp bulandırma yapmış, eğer bunun gibi "karamaların"(!) olmasını istemiyorsanız din kültürü bölümünde serbestliği , ve bu konularda konu açılmasını istememelisiniz, çünkü buradaki kişilerin uzmanlık alanı bu değil ayrıca teknoloji forumu bunun için hiç değil.

evet sitede teknolojiden alakasız bölümler var fakat bunlar polemik yaratacak konular değil, din çok hassas bir konu inananlar çabuk kırılıyorlar bu nedenle böyle bir hassas işin burada yapılması bence yanlış.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Burası teknoloji forumuysa bilim ve teknoloji içerikli olmalı ozaman. Din bölümü çıkarılsın magazin,spor,müzik bölümü kalsın.Bende magazin bölümünü istemiyorum ozaman.Din ile ilgilenmeyenler din konusuna girmesinler,girenleride engellemesinler ozaman.

Herkes konu için başka sitelere takılacak diye birşey yok. Spor için a sitesine,din için b sitesine,müzik için c sitesinde cevaplarımızı arayacaksak bütün bölümleri kapatın ozaman.

Bir üye sürekli bu forumda yada zamanının büyük bölümünü bu sitede geçiriyorsa aradığı başlık bu forumda da bulunuyorsa istediği konunun cevabınıda alır.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bi laf tutturmuşsunuz yaradanla kul arasındadır diye, aranıza giren mi var?
Dini paylaşımlar neden canınızı bu kadar sıkıyor, biri konu açınca kendinizi baskı altında mı hissediyorsunuz nedir yani? Magazin bölümü de var komik video komik resim bölümü de var onların teknolojiyle ilgisi ne, ama giren giriyor bakıyor eğleniyor. Teknoloji sitesinde dini paylaşım yapılmazmış mış mış...

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
belirtdiğiniz gibi bir arkadaş "sizce" islamda kadının yeri şeklinde başlık açıp bulandırma yapmış, eğer bunun gibi "karamaların"(!) olmasını istemiyorsanız din kültürü bölümünde serbestliği , ve bu konularda konu açılmasını istememelisiniz, çünkü buradaki kişilerin uzmanlık alanı bu değil ayrıca teknoloji forumu bunun için hiç değil.

evet sitede teknolojiden alakasız bölümler var fakat bunlar polemik yaratacak konular değil, din çok hassas bir konu inananlar çabuk kırılıyorlar bu nedenle böyle bir hassas işin burada yapılması bence yanlış.

yok dediğim gibi yanlış anladın
bak takım toplanmaya başladı din deyince millet deyince allerji olanlar var o dediğin kardeşimiz merttir sözünü sakınmaz amacı o değildi başka yöne kasıtlı olarak çekildi.
benim dediğim şu oradada tekrerladım aynısını yazmayayım alıntı yapayımda ayıp olmasın

Alıntı:
tarumoloji´isimli üyeden Alıntı
İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası tarih incelendiğinde kadının yeri net bir şekilde anlaşılır. Kadın İslamiyet sonrasında evlere kapatılmış günlük hayattan soyutlanmıştır, günümüzde bu zihniyet yavaş yavaş yok olmakla birlikte halen kadını soyutlama düşüncesi hakimdir.

Bak kimse sizin inancınıza karışmıyor sizin ve üç dört arkadaşınızın islam aleyhinde konu ve cevapları[buna jea dahil değildir]artık yetmiştir.Siz kendi durumunuza bakın www.vatican.va rezaletlerle dolu ama bizi ilgilendirmez çok meraklıysanız önce kendi işinizi halledin
Sizin kc nin ve diğer iki üç arkadaşının islam aleyhine vereceği cevaplar misliyle cevaplanacaktır.Papalığın kurulmasından bu yana sorunlarını ortaya dökeriz diğer arkadaşlarınız içinde talmud yasalarını.
Kimse sizi bir şeye inandırmaya çalışmıyor ama sizde saygılı olun

Reaksiyon puanı
189
Burası büyük bir platformdur.Katılımcıların çoğu ihtiyacına cevap verir her halde blog türü bir yer zannettiniz.Şimdiye kadar siteye bilim ve teknoloji olarak ne gibi katkılarınız oldu istifade edelim.

Benim ne kadar katkım olduğunu bilenler bilirler. O yüzden size ekstra açıklama yapmaya niyetim yok. Forum zamanında adam gibi işlerken gerçekten takılması çok keyifliydi ama şu anda gerçekten çığırından çıktı ve bakması keyifsiz bir platforma dönüştü. Forumdan soğudum açıkçası ve bildiğimi başkalarından saklar vaziyete geldim. Birilerine yardım etmek istemiyorum bu forumda çünkü forum bana istediğimi değil istemediğimi dayatıyor.

Forum yazılımcıları (ki olduğu konusunda şüphem var) ya bu tip şeyler için özel bir modül yazıp hangi başlıkları takip etmek isteyip istemediğimizi seçmemize olanak sunacak ya da bu gidişle üye kaybetmeye devam edecek. Ben yeni mesajlara tıkladığımda bu tip şeyler görmek zorunda değilim.

bican

Asistan
Reaksiyon puanı
3
din konusu ağır bir konudur öğrenmek isteyene sanal alem açıktır din tartışma kabul etmez ehil insanların sahasına giren konudur avam konu üzerinde tartışırsa öğretimden ziyade inatlaşmaya sevk eder inat insanı fikrinde sabit kılacağından dolayı yanlışa ve doğruyu kabulden men eder bilgili insan zaten din konusunda karşısındaki insanla tartışmaz peygamber efendimiz (s.a.v.)in tavsiyeside budur bu sebeple eğitim isteyene sanal alem veya kitaplar tartışma isteyenlere ise biz DUR un deriz bunu yazmamın sebebi ise almış olduğum eğitimin neticesidir din her yerde ulu orta konuşulmaya başlarsa değer ve kıymet kaybeder senelerdir tv lerde zaten bu yapılmakta

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yok dediğim gibi yanlış anladın
bak takım toplanmaya başladı din deyince millet deyince allerji olanlar var o dediğin kardeşimiz merttir sözünü sakınmaz amacı o değildi başka yöne kasıtlı olarak çekildi.
benim dediğim şu oradada tekrerladım aynısını yazmayayım alıntı yapayımda ayıp olmasın

Alıntı:
tarumoloji´isimli üyeden Alıntı
İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası tarih incelendiğinde kadının yeri net bir şekilde anlaşılır. Kadın İslamiyet sonrasında evlere kapatılmış günlük hayattan soyutlanmıştır, günümüzde bu zihniyet yavaş yavaş yok olmakla birlikte halen kadını soyutlama düşüncesi hakimdir.

Bak kimse sizin inancınıza karışmıyor sizin ve üç dört arkadaşınızın islam aleyhinde konu ve cevapları[buna jea dahil değildir]artık yetmiştir.Siz kendi durumunuza bakın www.vatican.va rezaletlerle dolu ama bizi ilgilendirmez çok meraklıysanız önce kendi işinizi halledin
Sizin kc nin ve diğer iki üç arkadaşının islam aleyhine vereceği cevaplar misliyle cevaplanacaktır.Papalığın kurulmasından bu yana sorunlarını ortaya dökeriz diğer arkadaşlarınız içinde talmud yasalarını.
Kimse sizi bir şeye inandırmaya çalışmıyor ama sizde saygılı olun

vatikan ne alaka anlayamadım? beni hristiyan sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz alakam yok ayrıca diğer iki üç kişi dedğin kişilerle hiçbir alakam yok tanımam etmem.

hem karışmam size diyorsunuz hemde siz kendi durumunuza bakın diyorsunuz biraz tutarlılık olsa?

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Din konusunun sdn gibi bir forumda açılmasına kesinlikle karşıyım.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13
vatikan ne alaka anlayamadım? beni hristiyan sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz alakam yok ayrıca diğer iki üç kişi dedğin kişilerle hiçbir alakam yok tanımam etmem.

hem karışmam size diyorsunuz hemde siz kendi durumunuza bakın diyorsunuz biraz tutarlılık olsa?
baştan söyledim ama niye alındınki seninle yazışmamız dahi yok onlar zaten grup bak toplanmaya başladılar

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Din konusunun sdn gibi bir forumda açılmasına kesinlikle karşıyım.

Bende magazin konusunun bulunmasına karşıyım.Nasıl olacak ?

Ya kökten yasak olacak yada hepsi serbest olacak.

Bu ülke müslüman bir ülkeyse din kültürü adlı bir bölümünde ( en dip sıralarda bulunmasına rağmen ) bulunması yanlış bir şey değildir.

risale

Doçent
Reaksiyon puanı
13

Bu ülke müslüman bir ülkeyse din kültürü adlı bir bölümünde ( en dip sıralarda bulunmasına rağmen ) bulunması yanlış bir şey değildir.
Bazı kişiler var açtıkları konu sıfır nerede islamla nerede Türklükle alakalı bir konu bulsalar sazan gibi cup
Ya o kadar kişi yazı yazdı bana ne demedi yok öyle işine geldiği zaman çak gitsin gelmediği zaman kapat

Reaksiyon puanı
189

Hepsinin kökten yasak olması bu kadar gevşek olmasından daha iyidir açıkçası.

Teknoloji tartışılması gereken bir platforma din'i sokarsanız eğer din gibi hassas bir konunun üzerinde konuşulmasını sevmeyen insanlardan tepki alırsınız. Burası teknoloji platformu, dini veya siyasi bir platform değil. Forum amacından sapıyor. Görmek istemeyen konuya girmesin diyebilirsiniz ama yeni konuların bir çoğu dini konulardan ibaret olunca ve içinde saçma sapan tartışmalar olunca insan beziyor ister istemez.

Haklısınız görmek istemeye girmez. Ben de artık foruma girmeyeceğim o yüzden. Teknoloji tartışacağım daha güzel forumlar varken, amacından sapmış bir forumda amaçsızca birilerinin amaçsız tartışmalarını görmek beni rahatsız ediyor açıkçası.

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3

ülkenin müslüman olduğu çıkarımını nerden yaptınız merak ediyorum şu meşhur "99" u müslüman geyiğinden mi? laik ülkelerinin "dini" olmaz vatandaşlarının inandıkları dinler olur.

ayrıca siteyi, ülke ile bağdaştırmak nasıl birşey anlayamadığım, internette ülke ayrımı diye birşey yok ki sadece oraya türkiye'den olanlar girebilsin,internet ortamında ortak noktamız sadece dil.

magazin konusuna gelirsek, daha önce bahsettiğim gibi din hassas bir konu, en ufak eleştiri gelince karalama yapılıyor diye dindar insanlar kırılıyorlar o yüzden burda tartışılması bence yanlış

yarın öbürgün magazin de din seviyesinde insanların çabuk kızdıkları kırılabildikleri bir şey haline gelirse o da kaldırılır destek veririm ama şuanda magazin ile dini karşılaştırmak oldukça absürd.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
ülkenin müslüman olduğu çıkarımını nerden yaptınız merak ediyorum şu meşhur "99" u müslüman geyiğinden mi? laik ülkelerinin "dini" olmaz vatandaşlarının inandıkları dinler olur.

ayrıca siteyi, ülke ile bağdaştırmak nasıl birşey anlayamadığım, internette ülke ayrımı diye birşey yok ki sadece oraya türkiye'den olanlar girebilsin, ortak noktamız sadece dil.

magazin konusuna gelirsek, daha önce bahsettiğim gibi din hassas bir konu, en ufak eleştiri gelince karalama yapılıyor diye dindar insanlar kırılıyorlar o yüzden burda tartışılması bence yanlış

yarın öbürgün magazin de din seviyesinde insanların çabuk kızdıkları kırılabildikleri bir şey haline gelirse o da kaldırılır destek veririm ama şuanda magazin ile dini karşılaştırmak oldukça absürd.

Bu ülke nüfus cüzdanında müslüman görünen fakat okadar da müslüman olmayan bir ülke haklısınız.

Yusuf İslam nede güzel demiş.
- Ben müslüman olmaya karar verdiğimde,müslümanlığı Türkiye'de yaşamak isteseydim müslüman olamazdım demiş.

Ozaman nüfus cüzdanına kişinin inancı yazılırken seçme hakkı tanınsın.Annesi,babası neye inanıyorsa onu yazdırsın.

Magazin ile dini karışılatırmak size göre yanlış benim inançlarıma göre doğru. İslam'da göz zinası vardır.Harama bakmak günahtır.Başkasının anasına,bacısına,mahrem yerlerine bakmak günahtır.Bende bu günahı işlememek için istemiyor.Diyeceksiniz girme ozaman.Girmiyorum zaten.

İslam dinine inanmayan kişilere saygımız sonsuz.Allah akıl vermiş herkese.Herkes en doğrusunu bulur. Fakat inanmıyorsa başkalarının dininede saygı göstermek zorunda.

Bana göre diğer dinler kötü yada saçma.Ozaman hergün kötüleyeyim bu dinleri,inançlı olanları. Neden konuya sadece İslam olarak bakıyorsunuz. Herkesin inancı farklıysa herkeste birbirine saygı gösterecek.

Benim inançlarıma göre magazin bölümü yanlış.Hergün bu bölümü kötülesem nasıl olur ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...