Dilenciler...

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
İçinde bulunduğumuz ramazan ayı ile de orantılı mı bilmiyorum fakat benim gördüğüm kadarıyla dilenciler artmış durumda. 20- 30 yaşlarındaki insanlar bile dileniyor... Gerçekten ihtiyacı olduğu için mi, tembellikten mi yoksa ülkemizde işsizlik bu kadar hat safhada mı? bilmiyorum fakat ben bazen kıyamıyorum ve dilencilere bir miktar para veriyorum. Çevremden de hep tepki alıyorum bunun için.

Dilencilere para verenlerden misiniz? Geçimini dilenerek sağlayan kişiler hakkında düşünceleriniz nedir? :wassat:

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ya ben genelde para vermem bazıları çok sağlıklı görünüyor yürüyebiliyor konuşabiliyorlar bazılarınn da sakat oldukları yada belli bi özürleri olduğu her hallerinden belli ama emin olamıyorum ya bunların üzerinden para kazanan insanlar varsa?dünya hiç de güvenilir bir yer değil ben şahsen insanlara güvenemiyorum

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dilenene para vermek dilenciligi tesvikten baska bisey degildir ve bu yanlisi destekleyende bundan mesuldur.
Allahin adini alarak sizi yukumlulugun altina sokmaya calisanlarin abdesten namazdan bihaber oldugunu dinle diyanetle alakalari olmadigini uzaktan bakinca bile anlamak guc degildir.
hele birde yardimda bulunmayin direk beddua etmektedirler ama Allahin lanetli kullari olduklarindan neyseki kredileri tukenmistir ve artik mazlumu oynamak onlari kurtarmamaktadir.
sizden tek ricam hakikatten ihtiyac sahibi olani secmenizdir ve suna da inaniyorum ki dilenen hickimsenin gunumuzde hakikaten ihtiyaci oldugundan dilenmedigidir.bu bi sektordur ve ayni adamlar surekli olarak ayni isi yapmaktadirlar.
yapmayin bu yanlisa destek olmayin.
Rabbim herseyi hakkiyla gorendir.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Ufacık çocukları da dilendiriyorlar. Hatta bir tanesi geçen gün önümü kesti abi para diye. Seni hangi .... herif çalıştırıyorsa söyle ona sizin sırtınızdan para kazanmaya çalışmasın kendisi çalışsın hatta adamı göster ben söyleyeyim dedim. Çocuk bunu duyunca bi bana baktı bi etrafa baktı sonra da koşa koşa gitti.

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
bana da pek güvenilir gelmiyo haberlerde falançok gördük zamanında yalancı olanlarını.minicik çocuklarla kapılara gelip dileniyolar çok üzücü bişiy aslında ama güvenemiyo insan

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
dayanamam veririm çok yufka yürekliyimdir :(:D

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Alayı fason ve yalancı bunların

Görüyoruz haberlerde bizim 3 ayda kazandığımızı adamlar 1 günde kazanıyor

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Aslında her dilenciye para vermek doğru değil bence, bazıları öyle alışmış ki,bu işten para kazanmaya onlar için ne çocuk ne de onların gelecekleri önemli özellikle de çocuklu dilenciler.Ama bu zamana kadar eğer gerçekten muhtaç olarak gördüğüm bütün dilencilere para vermişimdir,ki bencede verilmelidir en azından sadece bir ekmek parası olacak kadar.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Alayı fason ve yalancı bunların

Görüyoruz haberlerde bizim 3 ayda kazandığımızı adamlar 1 günde kazanıyor

Evet Bestecim, bir de olayın bu yönü var. :wassat: O kadar para, ev...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
...bilmiyorum fakat ben bazen kıyamıyorum ve dilencilere bir miktar para veriyorum. Çevremden de hep tepki alıyorum bunun için.
Ne garip, benim çevrem para vermediğim zaman tekpi gösterir. Bu konuda nasıl bi' duruşa sahip olmak gerek bir türlü karar veremiyorum. Bir yandan verdiğiniz her bir kuruş ile dilencilik müessesine, bunun bir meslek haline gelmesine, ileriki yıllara taşınmasına katkıda bulunuyorsunuz ve istemeden de olsa dilenen kimseleri bu şekilde motive ediyorsunuz. Bir yandan da karşı taraftan "Allah rızası için." gibi eli kolu bağlayan bir telkin. Ben, dükkan işletiyorum, dolayısıyla her gün 3-4, emel'inde belirttiği gibi şu günlerde 5-6 kişi kesinlikle geliyor kapıya, ben hiç birini boş çevirmiyorum ama bir kişiye en fazla 250 krş veriyorum, ağırlık 100-150 krş. Aksi halde, ay sonunda 102-Dilenciler diye bi' gider karşılığı açmak zorunda kalırım. Ayrıca bu da komikmiş; yıllık beyannameden indirilebilecek giderler Amortismanlar ve dilenciler :)

hostile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cebinde 1 ekmek parası olanın dilenmesi haramdır diye bir hadis var ama dayanamıyoruz ve veriyoruz o küçücük çocuklara can dayanmıyor

yaresu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bızm bır hoca vardı dınlencılerı eslestırdı elestırdı sonrada onlara para verırsenız hakkımı helal etmem dedı:)ıyıde hocaydı ogunden sonra vermek ıstesmde vermıyrm:)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
param olsada vermem gidip vakıfa okula filan bagış yaparım
Tv de izledim dilenirken yakalan dilenciden banka cüzdanı çıkıyor 76 bin ytl var 5 yılda 55 bin ytl kazanmış

anamur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
gecen günlerde bi haber izledim,vanda dielncilere operasyon yapmışlar,yaslı bi adamı uzerini ararken ustunden 50 ytl kadar para ve banka cuzdanı cıkmıs.banka cüzdanında ise 75 milyar para cıkıyo. dayı son 4 yıl icinde bankaya 53 milyar para yatırmış.artık gerisini anlayın

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kimin sahtekar,kimin gerçekten ihtiyacı olduğu hallerinden anlaşılıyor..

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Çoğunlukla, su, peçete vs satan çocuklardan ihtiyacım olmadığı halde alışveriş yapıyorum çünkü onlar dilenmiyorlar en azından... Hatta paranın üstünü uzattıklarında 'o da senin olsun' dediğimde yüzlerindeki o müthiş tebessüm ve gözlerindeki ışığı hissedebiliyorum bu beni çok mutlu ediyor...

Dilencilere karşı bakış açım olumsuz...

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende bir kaç şey anlatayım bu konuda..
Önceden mağazamız vardı günlük 5-6 dilenci geliyordu.. birtanesi geldi babama abi karnım çok aç bir ekmek parası verirmisin dedi babamda git karşıdaki marketten ekmeğini al parasını ben veririm dedi.. gitti aldı ekmeği yiye yiye yoluna devam etti..

Başka bir gün yine bu şekilde oldu ama bu kişi farklıydı.. abi ekmek parası verirmisin dedi babam git lokantaya benim gönderdiğimi söyle istediğini ye dedi bunu duyunca vın.. lokantaya değil başka mağazalara :)

3.sü dersanemin orada minibüs durağı var onun önünde yaşlı bir teyze sürekli dileniyor. kaç defa "yuh ya bari bugün dilenme" dedim.. işlek yer zaten gelen geçen para veriyor.. Ya yaşlısın tamam ama ne bu ya hergün hergün:angry: Birde şunları söylüyor "annemmm bir ekmek parası, allah kazadan beladan korusun ve daha bir çok şey" bunları duyunca vereyim 3,5 bişi diyorum sonra ne vercem ya:D

böyle çoğaltılabilecek bir çok şey var..

red-bird zaten onlar dilenmiyor ki birşeyler satarak para kazanıyorlar en iyisini yapıyorlar diğerlerine bakarak..

Ama sen izmir-konağa git bak bakalım ordakiler içinde aynısını söyleyebiliyormusun:D Aileleri ağaç diplerinde oturuyor çocukları selpak satıyor.. selpak 1 ytl.. pazarlık payı var:D

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
zaten dileniyorlar demedim ki arkadaşım... ;)

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dilencilere para çok nadir veririm ve kendilerinin %90ının benden zengin olduğunu tahmin etmekteyim.