Dil Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Can-K.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Merhaba.C dillerinden birini öğrenmek istiyorum , ama internette o kadar değişik yorumlar varki , daha çok kafam karıştı.Rica etsem , C / C++ / C#
dillerinden birini aşağıdaki önerirmisiniz ? Tabi , mantıksal ve görsel işlemler yapabilecek en iyi dili istiyorum.Kaynak elde edebilirim.Aman ha biraz kolay bir dil olsun. Çünkü birini öğrendikten sonra diğerine geçmeyeceğim.

Not = İnternette C++ olarak gördüm çoğunlukla.Eğer bu değilse sebebi ile açıklarmısınız :) Teşekkür ederim. :laugh:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
C/C++ en güçlü makine dilleridir. Çok fazla düşünmene gerek yok C ve C++ öğrenirsen yapmak istediğin her türlü yazılımı yapabilirsin. C öğrenince Java dili ayağına serilir diyebilirim bu çok büyük bir artıdır. Dersen ki hiç birşey bilmiyorum. Python dilini duymuşsundur yorumlayıcı bir dildir C++ ile yazılmıştır en az C kadar güçlü öğrenmesi kolay bir dildir. Önce Python'u öğrenip C'ye geçebilirsin çünkü python'la programlama mantığını en kolay şekilde anlayacaksın ve diğer dilleri öğrenmek daha kolay gelicek. Ama dediğin gibi tek dil öğrenmek istiyorsan C veya C++ öğrenmelisin zaten ikisi çok yakın diller öğrenince ikisinide öğrenmiş olacaksın ve Java nimeti ayağına gelecek :) Ama tek dille olmaz Birini öğrenince diğer dilleride öğrenmen her zaman senin artın olur.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Basic öğrenmiştim.İlk başta , Basic'İde zor olarak düşünmüştüm ve üzerinde uğraşmıştım ama daha sonra kendimi avuttuğumu anladım.Yani Basic ilede çalışabilirim ama , gerçekten çok basit bir dil olduğunu çok sonra öğrendim.

Yani C/C++ öğrenince Pyhton ve Java gibi dillerin yolları açılıyor yanlış anlamadıysam :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Basic öğrenmiştim.İlk başta , Basic'İde zor olarak düşünmüştüm ve üzerinde uğraşmıştım ama daha sonra kendimi avuttuğumu anladım.Yani Basic ilede çalışabilirim ama , gerçekten çok basit bir dil olduğunu çok sonra öğrendim.

Yani C/C++ öğrenince Pyhton ve Java gibi dillerin yolları açılıyor yanlış anlamadıysam :)

Python'u yanlış anlamışsın Pythonu öğrenirsen diğer dilleri anlaman yani programlama mantığını anlaman kolay olur :) çünkü python öğrenebileceğin en güçlü ve en kolay dildir. Zaten basic ile ilgilenmişsen programlama mantığını biliyorsun demektir yapman gereken C diline başlamak böylece Java 'da ayağına gelecek :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Teşekkür ediyorum o halde :)

Lordsword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer donanım ağırlıklı takılacağım diyorsan C öneririm. Çünkü makine diline en yakın o . Ama yok ben biraz komplike işler yapmak istiyorum windows phone uygulaması gibi diyorsan C# öneririm. C ++ ta hiç tecrübem olmadı. C de uzmanlaşırsan ama yapamayacağın iş yoktur. C#yazımı daha kolaydır ama sen diğerlerine geçmeyeceksen C de takılmanı öneririm . Kolay gelsin üstat. Umarım yardım olmuşumdur:biggrin: