"Dil"'ini katbetmiş bir millet, yok olmaya mahkumdur!

mcc2004

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konuda herkes üzerinde düşen görevi yapmalı. Hele ki belli bir eğitim düzeyine gelmiş insanlar. Şu anda toplumda eğitime çok az önem veriliyor ve okullara sadece bir iş sahibi olmak için gidilen bir kurum olarak bakılıyor. Aile çocuğa birşey vermiyor, çocuğunu okula gönderiyor ama çocuğunu emanet ettiği insanlara değer vermiyor. Okullarda da genelde öğrenciler arasında iyi olan değil kötü olanlar örnek alınıyor. vs.. vs..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Gökhan bey. Şimdi gördüğüm kadarıyla bir tür özentilik yaparak dilimizi bozan insanlar Cumhuriyete karşı çıkan çağdaşlaşamamış insanlar bütünü.

Toplumun kılık kıyafet düzenine yenilik getirmek bir toplumun dilini uzaktan yakından alakadar etmez. Din de aynı şekilde. Biz burada Türkçe'den bahsediyoruz. Din ise arapçayı zorunlu kılan bir etkendir. Türkçe'nin arapça ile karışıklığı ingilizce ile karışık halinden bir fark etmez.

Alfabe değişikliği olmasaydı kendimize ait, şuan burada bu konuları tartışabileceğimiz bir dilimiz olmayacaktı. Arapça Farsça gibi dillerden kırma bir dil ile toplum özgürleşemez.

Atatürk'ten ve Türk milletinden bahsederken avrupa devletleri ile savaşmış bir millet olduğunu unutmamak gerekir. Yapılan Devrimler, Avrupa özentiliğinden değil; çağ'a ayak uydurma zorunluluğundan dır. Bahsettiğiniz Ülkelere bir bakalım. Ne kadar çağdaş ve ne kadar özgür bir devlete sahipler. Örneğin iran.

Hayatımda ilk kez bu kadar saçma bir yorum görüyorum (kırmızı yazılar)
Atatürk'ü ve dil inkılabını öv ama överken kendi yorumlarınlarınla saçmalama bence, Bak özgürleşmekten bahsediyorsun dilimiz türkçe ama bak yinede özgür değiliz buraya istediklerimi yazmıyorum ve kendi kendime sıkıysa yaz diyorum

Sanırım senin konu başlığında anlatmak istediğin şey her zaman geçerli olan bişey değil bizim dilimiz değişmiş ama bişey olmamış

Kunu Başlığı : Dil"'ini katbetmiş bir millet, yok olmaya mahkumdur!

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
gerçekten de alfabe değişikliği ile özgürleşmenin ne alakası var..aksine zararı olmuştur yararından çok bana göre

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Hayatımda ilk kez bu kadar saçma bir yorum görüyorum (kırmızı yazılar)
Atatürk'ü ve dil inkılabını öv ama överken kendi yorumlarınlarınla saçmalama bence, Bak özgürleşmekten bahsediyorsun dilimiz türkçe ama bak yinede özgür değiliz buraya istediklerimi yazmıyorum ve kendi kendime sıkıysa yaz diyorum

Sanırım senin konu başlığında anlatmak istediğin şey her zaman geçerli olan bişey değil bizim dilimiz değişmiş ama bişey olmamış

Kunu Başlığı : Dil"'ini katbetmiş bir millet, yok olmaya mahkumdur!

Buyur yaz istediklerini ondan sonra konuşalım.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Buyur yaz istediklerini ondan sonra konuşalım.

Birgün eleştirmekte özgürlük olursa yazarım. elbette benimde içimde diyeceklerim var ama neyse

İnşallah böyle bişey asla olmaz ama birgün (içimizden veya dışarıdan biri fark etmez) birileri gelipte bundan sonra resmi diliniz ingilizce olacak türkçe gibi bir dil ile toplum özgürleşemez derse o zaman beni anlarsın işte son sözümü söyledim.

kawa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel bir konu ancak ne hikmetse burda türkçemize sahip çıkmalıyız onu geliştirmeliyiz diyen arkadaşlardan bir kısmı kürtçeye gelince oda dil mi diye küçümsemeye başlıyor ve kürtçenin yasaklanması gerektiğini her ortamda dile getiriyor.türkçeye korunması amacıyla gösterilmesi gereken özeni bizde kürtler olarak kürtçeye göstermeliyiz o yüzden de kürtçenin seçmeli ders olarak doğuda okutulmasını istiyoruz.

"Türklerden nefret ediyorum. Bu yüzden Türkler gelecek kuşaklara ulaşamadan yok olmalıdır. Bunun için en kısa yol Türkçe unsurunu yok etmektir..."

üsteki cümleye türk kelimesi yerine kürt kelimesi getiren bu ülkede nice insan varr..biraz empati yapmamız gerektiğini düşünüyorum

qwertyesk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oktay Sinanoğlu'nun Bye Bye Türkçe isimli kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ingilizce kursuna başladığım ilk zamanlarda ingilizce hocası ortala 1500 kelime bilenin ingilizceyi kendine yetecek kadar konuşabileceğini söyledi.İngilizce anlayamama ve konuşamama rağmen çok geniş bir kelime dağarcığım olduğunu bildiğim için merak ettim ne kadar kelime biliyorum diye ve sözlüğü açıp(her kitepçıda olan ve en çok satan hani sarı kaplı ortasında mavi bir L harfi olan) A harfinden kaçtane ingilizce kelimenin manasını biliyorum diye saymaya başladım(bir yandan da manaların olduğu kızımı kapatarak) A nın sonuna geldiğimde çıkan rakam 121 ama bu sayının en az 80 tanesi zaten türkçede olduğu gibi var olan kelimeler(alkol,anestezi,anarşi,antartik vb,vb)Elinde sözlük olan denesin.

Şimdi mesele Türkçemiz bu kadar kaybolmuş zaten(arapça kelimelerde bi o kadar vardır) bu zararmı? yoksa gelişimmi.?

Zaten elde olanı bile toplumda ne kadar doğru kullandığımz ortada.

Bunlara rağmen hiç bir dış güçten en ufak bir korkum yok,bu millet darzamanda birleşmeyi bilir.Az lider çıkaran bir ulusuz ama çıkardığı lideride dünyaya hayran bırakan bir ulusuz .

Asimilasyon olmadığı sürece değerler korunup değişim olduğu sürece hiç bir değişimin zararı yoktur.

@kawa neden biraz empati istiyorsun arkadaşım?Hekes her konuda empati yapmak zorunda öyle olmasa kimsenin anası,babası,arkadaşı olmaz bu hayatta.Ama bizim hatamız çekirdek topluma bağlıyız,dışarıya karşı saygımız yok denecek kadar az.Senin söylediğini söyleyende aynı, buna karşı çıkanda

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
güzel bir konu ancak ne hikmetse burda türkçemize sahip çıkmalıyız onu geliştirmeliyiz diyen arkadaşlardan bir kısmı kürtçeye gelince oda dil mi diye küçümsemeye başlıyor ve kürtçenin yasaklanması gerektiğini her ortamda dile getiriyor.türkçeye korunması amacıyla gösterilmesi gereken özeni bizde kürtler olarak kürtçeye göstermeliyiz o yüzden de kürtçenin seçmeli ders olarak doğuda okutulmasını istiyoruz.

"Türklerden nefret ediyorum. Bu yüzden Türkler gelecek kuşaklara ulaşamadan yok olmalıdır. Bunun için en kısa yol Türkçe unsurunu yok etmektir..."

üsteki cümleye türk kelimesi yerine kürt kelimesi getiren bu ülkede nice insan varr..biraz empati yapmamız gerektiğini düşünüyorum

Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsan Türk vatandaşısındır. Resmi dilin Türkçe'dir. Böylece senin ne dilin kaybolmuştur ne de milletin.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ne dili ne dini ne namusu ne ailesi ne birliği arkadaşım
nelerden bahsediyorsun sen
kaldı mı bu çağda bu tür şeyler
araştırma yapın, kaç üniversite ve lise öğrencisi bakir ve bakire
araştırma yapın, kaç kişi ben müslümanım diyor
araştırın aile içi sorunlardan ne kadar var
araştırın kaç kişi eğitimi Türkçe görmeyelim diyor, Türkçe dublajlı filmlere itiraz ediyor, içine abuk sabuk ingilizce katmadan konuşuyor.
ya hepsini geçtim ben hala namus meselesindeyim
hadi sayalım şurada bu forumda kaç kişi hem evlenmemiş hem de bakir, bakire(yok demiyorum sadece kaç kişiler ve oran nedir)(en azından bunu buraya koyan arkadaş öyleyse oh be çok şükür yalnız değilim diyeceğim)
biz şu an battık ki zaten
ha düzelir miyiz, inşallah, umudum var benim
ama şu an bu hal ile olmaz

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
ne dili ne dini ne namusu ne ailesi ne birliği arkadaşım
nelerden bahsediyorsun sen
kaldı mı bu çağda bu tür şeyler
araştırma yapın, kaç üniversite ve lise öğrencisi bakir ve bakire
araştırma yapın, kaç kişi ben müslümanım diyor
araştırın aile içi sorunlardan ne kadar var
araştırın kaç kişi eğitimi Türkçe görmeyelim diyor, Türkçe dublajlı filmlere itiraz ediyor, içine abuk sabuk ingilizce katmadan konuşuyor.
ya hepsini geçtim ben hala namus meselesindeyim
hadi sayalım şurada bu forumda kaç kişi hem evlenmemiş hem de bakir, bakire(yok demiyorum sadece kaç kişiler ve oran nedir)(en azından bunu buraya koyan arkadaş öyleyse oh be çok şükür yalnız değilim diyeceğim)
biz şu an battık ki zaten
ha düzelir miyiz, inşallah, umudum var benim
ama şu an bu hal ile olmaz

Bu düşünceler sizi ilgilendirir.Batanlar batmıştır onlar bizi ilgilendirmez. Daha doğrusu elimizden geldiğin yardım ederiz.

Lütfen olumsuz kötü haber avukatlığı yapmayın.

Battı balık yan gider mantığınızı başkalarına da empoza etmeye çalışmayın.Ümitvar olmanız sizin ve milletimiz açısından en güzelidir.

Sizin gibi düşünürsek ülkeyi bırak ne hali varsa görsün dersek bunun en büyük acısı ilk önce size dokunur.Bu kadar basit değil olay.

Sizin yaşadığınız herkes yaşamak zorunda değil.Sizin ortam ile ya da gördüğünüz oratmlar herkesinkini aynı tutmayın.

Biraz da olsa haklılık payı olmakla birlikte çok yanlış bir bakış açınızın olduğunu düşünüyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
şimdi şöyle bir olay var sayın googlog
ne olduğumuzu bilmek, gerçeklerle yüzleşmek zorundayız
anne, baba, aile kandırmaları geride bırakıp kendimize, kendimizden de öte topluma bir bakalım
siz gördüğüm kadarıyla iyi niyetli bir insan olduğunuzdan veya çevreniz iyi olduğundan bunlardan daha az etkilenmiş olabilirsiniz, ne mutlu size
ancak genele baktığımızda durum biraz daha farklı
şimdi işin daha acı kısmı ise benim saydığım bu gruptaki insanların çoğu yanlış yolda ilerlediklerini kabul etmeyip bunu ona söylediğinizde(amaç yardım etmek) size düşman kesiliyorlar.
ben bakirlik, içki, sigara olayı yüzünden bile kaç tane arkadaşımdan ayrıldım.
ve şu an ciddi ciddi evlenmeyi bile düşünmüyorum, çünkü neredeyse(bakın tamamı demiyorum yanlış anlaşılmasın) güzel kız olup da başka birileriyle olmayan kalmamış.
yok hani yanlış karar verebilirsin, tamam ona razıyım da şu evlenmeden önce yapılmaması gerekenler kısmına ne oldu?
ben eli erkek eline değmemiş bir kız istiyorum ki bunun hakkım olduğunu düşünüyorum.
benim de kız olarak arkadaşlarım oldu ancak hiçbiriyle samimiyet derecesini en ufak bile geçmediğimi düşünüyorum.
ne diyeyim, Allah hayırlısını çıkarsın hepimizin karşısına.
şimdi asıl demek istediğim bunu göz önüne alıp ona göre önlemleri veya ne yapılacaksa onu yapmak.
çünkü karşınızda o hikayelerden duyduğumuz nesil yok
sonuçta kazanırsak da kaybedersek de onlarla yapacağız, birlikte kaybedip kazanacağız

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
anne, baba, aile kandırmaları geride bırakıp kendimize, kendimizden de öte topluma bir bakalım
siz gördüğüm kadarıyla iyi niyetli bir insan olduğunuzdan veya çevreniz iyi olduğundan bunlardan daha az etkilenmiş olabilirsiniz, ne mutlu size
şimdi işin daha acı kısmı ise benim saydığım bu gruptaki insanların çoğu yanlış yolda ilerlediklerini kabul etmeyip bunu ona söylediğinizde(amaç yardım etmek) size düşman kesiliyorlar.
ve şu an ciddi ciddi evlenmeyi bile düşünmüyorum, çünkü neredeyse(bakın tamamı demiyorum yanlış anlaşılmasın) güzel kız olup da başka birileriyle olmayan kalmamış.
yok hani yanlış karar verebilirsin, tamam ona razıyım da şu evlenmeden önce yapılmaması gerekenler kısmına ne oldu?
ben eli erkek eline değmemiş bir kız istiyorum ki bunun hakkım olduğunu düşünüyorum.
benim de kız olarak arkadaşlarım oldu ancak hiçbiriyle samimiyet derecesini en ufak bile geçmediğimi düşünüyorum.
şimdi asıl demek istediğim bunu göz önüne alıp ona göre önlemleri veya ne yapılacaksa onu yapmak.
sonuçta kazanırsak da kaybedersek de onlarla yapacağız, birlikte kaybedip kazanacağız

Siz merak etmeyin.Siz kendinize hakim olur iseniz ona göre kişiler çıkar karşınıza.Adalet her zaman işlemektedir.

Kişinin kendisinin davranışları paralelinde kişiler ile evlenir genel olarak.

Herkes dengini bulur.

Siz rahat olun.Adalet yerini bulur.

''Cenab-ı Allah temiz bir kulunu büyük günah işlemiş ve bundan dolayı pişman olmamış bir kuluna yar etmez.''

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

Arkadaşım görüşlerine karşı çıkmak için söylemiyorum ancak ben şu bakir bakire olayına bir değinmek istiyorum...

Arkadaşım Türk toplum yapısındaki bozulmanın bir göstergesi de sokaklarda konuşulan dilin ahlaksızlaşması...

daha çocuk yaştakilerin ağızlarına aldıkları sözleri duyunca insan utanıyor...

Gençlik dönemine gelince...
Herkesin aklında açık konuşalım seks var...

Ve ben şunu çok gördüm...

Falanca lisedeki kızların hepsi or....
Külliyen yalan...

Bunun sebebi nedir peki?
gençler arasında "milli olmak" gibi bir olay çıkarıldı... Gençler daha lise döneminde kendilerini bu şekilde övmeye başladı...

Gerçekten bu işi yapan da yapmayan da ortalarda uydurma hikayeler anlattı ve bu iş tek kişi yapılamayacağı için sınıfında sadece konuştuğu kızı yalanına ortak etti... O kızın adını or... diye çıkardı ve bu gençler arasında hızla yayıldı...

Ben öyle kızlar tanıyorum ki melek gibi...
eline gerçekten erkek eli değmemiş...
Ama saf... Sınıftaki erkek arkadaşlarıyla konuşmaktan çekinmiyor bunda bir kötülük aramıyor...

Ama o melek gibi kızın adını şehirde or.... diye çıkardılar...

Üniversiteler de böyle...

Üniversite deyince bir imaj var insanların kafasına...
Her kız ilk gördüğü erkeğe daha tanıştığı ilk gece...

Toplumda cinsellik tabu haline getirildiği için...
Cinselliği yaşamamış kız olsun erkek olsun gençler akranları tarafından aşağılandığı için çevrede bir çok yalan duyum alıyoruz...
Hiç bir halt yememiş olan bile alay edilmemek için yaptım diyor...

Bu konular hassas konular...

Emin ol toplumda Erkekleri bilemem ama kızlar arasında sanılan kadar bir bozulma yok...

Elbette bozulanlar var onlara bir şey demiyorum ama bunu oransal olarak yükseltenler Erkekler hayali yalan dolan övünme amaçlı anlattıkları hikayeler ile...

Eminim dinimizde Namuslu bir Kadına Namussuz damgası vurmanın hükmünün ne olduğunu çok iyi biliyorsundur...

Ben çevremde çok arkadaşımı uyardım...
Tanımadığı sadece bir kaç erkekle konuştuğunun gördüğü kız için Or.. diyen arkadaşlarım oldu... Hemen o an uyardım söylediğinin yanlış olduğunu söyledim...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Keşke öyle olsa..İnş. öyledir diyorum bu işlerin içinden birisi olmayarak. Bunun için ciddi bir araştırma en azından anket gerekir.
Sosyologlar böyle şeylerle uğraşıyorlar mı acaba..