Dikkat lige uefa kriterleri

Bu konuyu okuyanlar

ridvan1452

Müdavim
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,561
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
_uefa_logo.jpg



Ligde mücadele etmeleri için UEFA kriterlerine uyması gereken ekiplerin sadece 4'ü federasyonun kapısını çaldı...
08.08.2007

Federasyon dün yaptığı toplantıda radikal kararlar aldı, Talay Şenol yine PFDK’nın başkanı kaldı.

Süreleri çok kısa
Cuma günü Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılaşması ile startı verilecek olan Süper Lig’de kulüpleri zor günler bekliyor. Bu iki kulübün perşembe, diğerlerinin ise cuma gününe kadar UEFA kriterlerine uygun hale gelmesi gerekiyor. Ligde mücadele etmeleri için futbolculara, antrenörlere ve menacerlere yaptıkları ödemeleri belgelemeleri gereken kulüplerin, UEFA kriterlerine göre sorunsuz olduğunu ortaya koyup lisans alması zorunlu kılınıyor.

Kartal inceleniyor
Süper Lig’de mücadele eden ekiplerden geçen sezon itibariyle sadece Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’nin bahsi geçen kriterlere tam manasıyla uyum sağladığı öğrenildi. Konuyla ilgili işlemler için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuran Fenerbahçe’nin yine herhangi bir sorununun bulunmadığı bildirilirken, TFF’nin kapısını çalan Denizli ve Gaziantep’te bir takım pürüzlerin tespit edildiği, Beşiktaş’ın ise belgelerinin incelendiği belirtildi.

İsim değişikliği
Diğer yandan Futbol Federasyonu, dün yaptığı toplantıda ligler, kulüpler ve ceza yönetmelikleriyle ilgili önemli kararlara imza attı. İstanbul’da toplanan yönetim kurulu, profesyonel liglerde isim değişikliklerine giderken, yeni düzenlemede bu sezondan itibaren Lig (A)’nın ismi TFF 1. Lig, Lig (B)’nin ismi TFF 2. Lig, 3. Lig’in ismi ise TFF 3. Lig oldu. Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddelerinde cezanın infazına ilişkin hükümlerde de değişiklikler yapıldı.

Yayını engelleyen yandı
Yönetim kurulu, naklen yayınların kesintiye uğraması ya da engellenmesine dönük eylemlerde de ev sahibi kulübe ilk seferinde 500 bin YTL, tekrarında 500 bin YTL artı 2 maç saha kapama, üçüncü seferde ise 500 bin YTL para cezasının yanı sıra 3 puan indirilmesine gidilmesi uygun görüldü. Bu arada Talay Şenol’un yine başkanlığını üstleneceği PFDK’da, Özcan Çine, Taner Ünlü, Suat K.Arslan, Soner Kocabey, Bayram Saral ve Ahmet Akpınar’ın asil üye olarak görev yapacağı belirtildi.

Süper Lig’den kısa kısa
Süper Lig yanacak!
Süper Lig’in başlayacağı 10 Ağustos’tan itibaren hava sıcaklıklarının 6-8 derece birden artacağı kaydedildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “10-15 Ağustos tarihlerinde arasında hava sıcaklığı artarak, mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek. Sıcaklık kuzey kesimlerde 33-35, iç kesimlerde 35-37, güney kesimlerde 38-42 derecelerde bekleniyor” denildi.

Gaziantepspor çok değişti!
Gaziantepspor Asbaşkanı Ömer Çelik, yeni sezon öncesi iddialı konuştu. “Bu yıl, ligde herkes farklı bir Gaziantepspor izleyecek” diyen Çelik, “Yeni transferlerimiz takıma tam uyum sağladıktan sonra, taraftarlarımız çok koşan, mücadele eden, sürekli gol atmayı düşünen ve savaşan bir takım izleyecek. İki sezon büyük sıkıntılar yaşadık. Ancak bu takım, izleyenlere büyük keyif verecek” ifadesini kullandı.

Vestel Manisa golcü arıyor
Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, geçen sezon sağlık sorunları nedeniyle takımdan ayrılan Çek futbolcu Meduna gibi bir santrfora ihtiyaç duyduklarını söyledi. Rafael’in sakatlığının geçmemesinin sıkıntı yarattığını belirten Bulak, “Ödem problemi var. Üç hafta sonra hazır olabilir. Forvette Meduna gibi güçlü bir oyuncu çok işimize yarar. Kaleci Bülent’in cezası da 3 maç sonra bitiyor” dedi.

Konya’da mutlu son
İki sezon önce oynadığı Konyaspor’a dün bir yıllık imza atan Murat Hacıoğlu, “Yuvama döndüğüm için çok mutluyum” dedi. Süper Lig’in bu sezon zor geçeceğini belirten Murat, “Takımı ve şehri tanıyorum. Bu yüzden yabancılık çekmeyeceğim. Başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi. Bu arada Yeşil-Beyazlılar’ın dünkü antrenmana kulüp bulmaları istenen Erman Ergin ve Volkan Çekiç’in yanı sıra sakat olan Koray katılmadı.

Belediye’den Fener’e gözdağı
İstanbul Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, dün Langa Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantında Fenerbahçe’ye gözdağı verdi. Cuma günü karşılaşacakları rakiplerini sağ kanattan vurmayı planladıklarını belirten Avcı, “Fenerbahçe’nin sol kanadının güçlü olmasından dolayı sağdan geliştireceğimiz akınlarla sonuca ulaşmaya çalışacağız. Fenerbahçe’yi analiz ettik. Artık top futbolcularımında. Amacımız Türk futboluna yeni yüzler kazandırmak. Oynayacağımız futbol ile ligin sevimli takımı olacağız” diye konuştu.
Taner AYYILDIZ

www.fanatik.com.tr

 

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
olması gereken şeyler, herkes adamını bulup işini görüyordu. bu kadar büyük paraların döndüğü yerde disiplin ve düzen şart yoksa gelişemez futbolumuz
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
gercekten bunları yapan sadece iki kulüp mü var yazık hemde cok yazıkkk
 
Üst