Dikkat! Artık Satılması Dahi Yasak

MerveOzgur

Doçent
Katılım
31 Ekim 2013
Mesajlar
633
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Dikkat!.. Artık satılması dahi yasak
Erzincan Valiliği, araçlarda sahte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması sebebiyle, sahte emniyet kemeri tokalarının satışı ve kullanımını yasakladı.

_17_img_640_360.jpg


Konuyla ilgili sahte toka satışı yapan esnaflara genelge tebliğ edildi. Yapılan uygulamalar ile sürücüler de uyarılıyor. Sahte emniyet kemeri tokası satışı yapan ve kullanan vatandaşlara Kabahatler Kanunu kapsamında 182 TL idari para cezası uygulanacak.

Erzincan'da 10 gün önce meydana gelen trafik kazasında nişanlı çiftin hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen sahte emniyet kemeri tokası kullanımı üzerine Erzincan Valiliği Türkiye'de bir ilke imza attı. Emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatların satışını ve kullanımı yasaklandı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, emniyet kemeri tokası satışı yapan esnafları ziyaret ederek, genelgeyi tebliğ etti.

ESNAFLAR ARTIK EMNİYET KEMER TOKASI SATAMAYACAK

Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, Sanayi Sitesi'ni gezerek esnafları uyardı. Uygulamanın detayı hakkında esnafa bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, "Valiliğimizin yürütmüş olduğu proje kapsamında il genelinde emniyet kemeri tokası yerine kullanılan bu aparatların satışı, bulundurulması, kullanılması yasaklanmış durumda. Satan esnafımıza bu şekilde tebligat yapıyoruz." dedi. Emniyet kemeri toka aparatı satan Selahattin Genç, tebligattan sonra artık satış yapmayacaklarını kaydetti.

Valilik genelgesinin yürürlüğe girmesi ile kent genelinde trafik uygulaması yapan trafik polisleri sürücüleri sahte emniyet kemeri aparatlarını kullanmamaları hususunda uyardı. Uygulamadan memnun olan sürücüler, "Bu konuda vatandaşlar olarak kesinlikle emniyet kemerinin takılmış olması, toplumumuza özellikle kaza anında ciddi hayat kurtardığını insanlara bir şekilde anlatılması gerekiyor. Bunu kendimizi kandırarak değil, bilinçli bir şekilde emniyet kemerini kullanıp hayatımızı kurtarmalıyız" dedi.

Valilik bünyesinde hazırlanan genelge ile ilgili açıklamada bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, "Son dönemde ve özellikle ülke genelinde, hatta resmi araçlarda da dahil olmak üzere birçok sürücünün ve kullanıcının aracın sinyalini engellemek amacıyla emniyet kemeri yerine kullandıkları aparatlar var. Bunlar birçok kazada maalesef emniyet kemeri kullanımının önüne geçtiği için insanlarımızın, sürücülerin ve yolcuların can kayıplarına ve ciddi yaralanmalarına sebebiyet veriyor. Bu konuda herhangi bir mevzuat düzenlemesi olmadığından valilik olarak bir karar aldık. Bu aparatların il genelinde satışını, kullanılmasını ve araçta bulundurulmasını yasakladık. Öncelikle bir bilgilendirme çalışması yapacağız, arkasından da bu konudaki Kabahatler Kanunu'na göre bir idari para cezası uygulamasına geçmiş olacağız. Amacımız insanları cezalandırmak değil, trafik kazalarındaki can kayıplarının önüne geçmek ve emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumlu yönde etkilemektir." dedi.

KAYNAK
 

pcwolf

Dekan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,542
Reaksiyon puanı
33
Puanları
1,228
Yav yürüyün gidin şimdi mi aklınıza geldi.
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
emniyet kemeri yerine o zımbırtıyı niye kullanırsanız arkadaş
 

Da Vinci's

Doçent
Katılım
7 Eylül 2013
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
emniyet kemeri yerine o zımbırtıyı niye kullanırsanız arkadaş

Bazı arabalar emniyet kemeri takmazsan zun bir süre dııd dııd diye ötüyor. Millet bu sesi duymamak için yalancı toka takıyor yada emniyet kemrini koltuğun arkasından dolandırıp takıyor.
 

pcwolf

Dekan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,542
Reaksiyon puanı
33
Puanları
1,228
Bazı arabalar emniyet kemeri takmazsan zun bir süre dııd dııd diye ötüyor. Millet bu sesi duymamak için yalancı toka takıyor yada emniyet kemrini koltuğun arkasından dolandırıp takıyor.
Beyni olan her insan emniyet kemerinin takılmadığı durumda olası kazada neyle karşılaşacağını az çok bilir.
Bana birşey olmaz diyenler de kafayı cama vurduktan sonra akıllanırlarsa o da iyi.
 

seckyn

Profesör
Katılım
21 Nisan 2010
Mesajlar
2,939
Reaksiyon puanı
18
Puanları
218
Arabaya bindiğimde ilk yaptığım şey emniyet kemerini takmaktır :D Neden sevmezler yada takmazlar ki takmak 5 sn sürüyor. 5 sn harcamak bir ömrü tüketmekten veya özürlü olarak devam etmemek için feda edilebilecek bir zaman bence :)
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Konum
Türkiye
[video=youtube;h-8PBx7isoM]http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM[/video]
 

Rüstembey

Doçent
Katılım
21 Şubat 2011
Mesajlar
536
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
bazı araçlarda emniyet kemeri takılı olmazsa"HAVA YASTIKLARI"açılmıyor..
 
Üst