Digiturk kanal siralamasi

trasher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar,

Dun eve digi baglattim, yanliz kanallar digiturkun kendi mantiginda siralanmis. Eskiden alisik oldugumuz bir kanal siralamasi vardi dolayisiyla kanal degistiriken gucluk yasiyoruz. Digi'nin bu siralamasini nasil degistiririm. NTV'yi 41'den 4'e almak istiyorum mesela.

Receiver: DT9102 HD

Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkurler.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
senin modeli bilmiyorum ama bizim receiverın kumandasında mode diye bir tuş var. Normal moda geçince istediğin kanal sıralamasına göre ayarlarsın. Bir daha basınca digitürk moduna geçiyor. Digitürk sıralamalı.

trasher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin modeli bilmiyorum ama bizim receiverın kumandasında mode diye bir tuş var. Normal moda geçince istediğin kanal sıralamasına göre ayarlarsın. Bir daha basınca digitürk moduna geçiyor. Digitürk sıralamalı.

Oncelikle tesekkurler ilgin icin.

Mode tusu Uydu ile Digi arasinda gecis yapiyor. Suan uydu yok, sadece Digi var(O yuzden kumandadaki o tusun fonksiyonu yok bende). Zaten kanal listesi duzenlemek istedigim Mod'da digi modu. Yani Digiturk'te 41'de olan NTV'yi 4'e almak istiyorum.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Digi modu düzeltemezssin. Diğer uydu kısmına geçiceksin. Uydu adı eutalsat yazıyor. Onu seçip kanal araması yaptır.

trasher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Digi modu düzeltemezssin. Diğer uydu kısmına geçiceksin. Uydu adı eutalsat yazıyor. Onu seçip kanal araması yaptır.

Kisaca cozum yok :( O receiver'i design eden vestel calisanlarini tebrik ediyorum o halde:angry: Son birsey daha signal gucu %68'lerde, bu goruntu kalitesini etkiliyor mudur? Etkiliyorsa nasil iyilestirebilirim bu signal gucunu, ve bilinen optimum bir signal gucu var mi kabul goren?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Diğer modda yapabilirsin yani. İkinci mode de. Sinyal gücü kablonun durumu ve uzunluna vs. bağlı. Yani sinyal gücü pek etkili değil. Çekmeyen çanağı bağla sinyal gücü gelir fakat kalite gelmez. Kaliteyi diyorsan başka tabi.