dgs hakkında bi sorum var

Bu konuyu okuyanlar

Expresmurder

Öğrenci
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
ben şimdi x üniversitesinde molek. biyo. ve genetik okuyorum(hazırlıktayım şuan) benim kafamda üniversitemi değiştirmek var ve 2 tane yol var karşımda 1.si yatay geçiş 2.si dgs.Dgs ile şöyle bi sorum olucak mesela ben seneye 1.sınıfa başlarken aöften 2 yıllık laborantlık bölümüne başlıyıcam orda 2 yıl okuduktan sonra dgs'ye girmeye hak kazanıcam ve aynı zamanda lisanstan da 2 yılımı doldurmuş olucam sorum şu o 2 yıl sonunda dgsye girip aynı lisans bölümü fakat farklı üniversiteye geçersem o x üniversitesindeki okuduğum 2 yıl boşa mı gidiyor yoksa direk 3.sınıftan mı başlıyorum ösym'yi aradım 3.sınıftan devam edersiniz dediler ama paranoyaklığım var emin olamadım hala yardımcı olur musunuz
 

Zlatanerra

Asistan
Katılım
21 Şubat 2011
Mesajlar
373
Reaksiyon puanı
217
Puanları
43
Aslında kaçıncı sınıftan başladığının çok önemi yok. Önemli olan daha önceki üniversitelerde başarılı olduğun derslerin kaç tanesinde muaf olduğuna bağlı.
3. sınıftan başlarsın, 1 ve 2. sınıftan toplamda 4 dersten muaf olursun, 3. sınıf okurken 1 ve 2. sınıf derslerinde muaf olmadığın dersleri alırsın ve kredin dolar. Okulunda yaz okulu falan yoksa 2 seneden fazla sürede okulu bitirirsin. Başladığın okulda yaz okulu var ve üst sınıftan ders almana izin veriyorsa (tabi bazı şartlara bağlı olabilir, mesela; 4 üzerinden minimum 3 ortalama gibi) 2 senede bitirirsin.
 
Üst