Devlet bu filmi engellemeli

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Hangi filmi? Arz edeyim seyrettiyseniz, biliyorsunuz, “Kurtlar Vadisi” dizisinde “Muro” isimli, bölücü örgüt “adına İstanbul’da başkan sıfatıyla iş yapan” bir karakter var.

Daha açıkçası bölücü örgütün İstanbul sorumlusu gibi bir karakter. Bu arkadaş senaristler tarafından son derece “sempatik” bir hale getirilmiş. Konuşmaları “komikleştirilmiş, kültürel izler taşıyan zeka izlenimleri” bırakan şekilde tasarlanmış. Açıkçası sempatik, “taraftar kitlesi” olan bir karakter yaratılmış. “Taraftar kitlesi olanı” bilerek kullandım, bu cümle bana ait değil, dizinin senaristinin bir TV programında kullandığı ifade.

Kesinlikle psikolojik harekat

Şimdi sıkı durun, terör örgütü üyesi olmayı son derece “sempatik” hale getiren bu karakter, şimdi tek başına “film” oluyor. Evet, yanlış okumadınız, dizide “görünmesi” bile bence “psikolojik harekat” kapsamında “devletin güvenliği” açısından değerlendirilmesi gereken “Muro” karakteri, “taraftar ve sempati” toplamaya devam ediyor ve filmi yapılıyor. Ne güzel değil mi artık çocuklar bahçede, okullarda “Başkan Muroculuk” oynarlar!

Sonuç: “Başkan Muro”, bana göre “terör örgütünü” sempatik gösteren ve “kesinlikle psikolojik harekat” kapsamında “devlet” tarafından değerlendirilmesi gereken bir “karakter.”

Bazı şeylerin ‘suyu çıktı’

Bu ülke, 2001 sonrası “inanılmaz bir psikolojik harekat” ile karşı karşıya... Artık bazı şeylerin kusura bakmayın ama suyu çıktı. Serbestleşme, liberalleşme, özgürleşme devletin, vatandaşlarını “her türlü propagandaya maruz bırakması” anlamına gelmiyor. Bu noktada bu filmin yapımcılarına ve devletin görevini yapması gereken kurumlarına sesleniyorum durdurun bu filmi!

Not: Daha önce ayrı bir yazı olarak kaleme almıştım, bir bölümünü yeniden aktarmak istiyorum. “Kurtlar Vadisi Irak” filminde de Türk halkına yönelik “psikolojik harekatın unsurlarını içeren” mesajlar vardı. Bir tanesi çok önemliydi. İlk etapta seyretmeyenler açısından söz konusu sahneyi tarif etmemde yarar var: Kahramanımız Amerikalı görevli ile tartışıyor ve bu sırada Amerikalı’nın ağzından şu tip bir cümle çıkıyor: “... Donunuzun lastiğine kadar biz vermiyor muyuz? Neden üretemiyorsunuz? Habire bizden para istiyorsunuz? Birbirinizi soyuyorsunuz? Ne zaman para istediyseniz gönderdik? Artık size bakmaktan sıkıldık.”

Tezkerenin “çıktığı-çıkmadığı”, Türkiye’nin Amerika’nın Irak operasyonuna destek olmasının tartışıldığı günlerde bu mesaj çok ilginçti!

Ülkemde kadınlar uyuyor

Cumartesi günü gazetelerde çıkan resimlere, Türk kadınları ibretle bakmalı hatta kesmeliydiler...

Şeriat uygulanan ülkelerde “kocası tarafından yüzüne kezzap atılan” kadınlar!

Çok uzak değil mi sizlere! Türkiye’deki “gidişi” algılayamayan ve “ne olduğunu” anlamakta zorlanan ve “Nasıl olsa birşey olmaz diyen” bütün kadınlara sadece kısa bir cümle ile sesleniyorum: Yeni kurulan, dönüştürülen Türkiye’de, eğer hedeflenen başarılırsa “kadının yeri yok!”

Daha açıkçası Eğer “bazı şeyleri zorlayan zihniyet galip gelirse, kadınlara geçmiş olsun”... Ama siz yine de bana inanmayın, ben “paranoyak bir manyağım”... Bu yazıyı kesin saklayın, beni anarsınız!

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=195278&Categoryid=4&wid=150

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben diziyi gözümle izleyip beynimle algılıyorum, haberleride aynı şekilde... Herkezede aynı şekilde yapmalarını tavsiye ederim böyle olursa kimse terör örgütü sempatizanı olmaz...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ben diziyi gözümle izleyip beynimle algılıyorum, haberleride aynı şekilde... Herkezede aynı şekilde yapmalarını tavsiye ederim böyle olursa kimse terör örgütü sempatizanı olmaz...

Ne yazık ki senin gibi izleyenlerin sayısı % 10 u geçmez

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
islamiyet gelmeden önce yeni doğan kız çocukları diri diri gömülüyordu, kadınlara eziyet ediliyordu... bunların hepsi islamın gelmesiyle kalktı. şimdi nasıl olur da bu adam, o günkü şeriatla alakası olmayan resimleri hala böyleymiş gibi yansıtır? türkiyenin gidişatı bu yöndeymiş de herkes ' bişey olmaz ' diyip geçiomuşş... bırakın bu senaryoları, millet artık uyandı da o yüzden sallamıo sizi!

korsan12

Doçent
Reaksiyon puanı
3
eray045 kardeşim madem bu kadar araştırmacısın islamın kadına verdiği önemide biraz araştır bize o konudada bir bilgi ver oldumu canım gel gelelim bahsettiğin film daha piyasaya çıkmadı. çıksın ondan sonra gerçekten kötüyse eyvalla ha unutmadan malum filmden nasıl ülkenin gündemine geçiş yapmış malum yazar oda yetmemiş islamı karalamaya geçmiş varın siz yazarın ne amaçladığını düşünün ben bişi demiyorum

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bende muro karakteriyle PKK içindeki gençlerimizin acı durumu anlatılıyor. Mesela Muro kominist olarak Allah'a inanmadıgını söylerken, kafese sıkışında süre okumaya başlıyo... bu sayede gençlerimizin örgütten çözülmeleri sağlanabilir, ayrıca kurtlar vadisi ırakta söylenenler yalan degildi, bahsettigin sahnede

kadın konusuna gelince, islam öncesinde kadınların durumu çok daha kötüydü, eğer kadınlar için ii durum soyulmak açılmaksa bilemem tabi. ayrıca osmanlı yüzyıllarca şeriatla yönetildi ve başta istanbul olmak üzere bir çok yerinde başka dinden insanlar yasıyordu özgürce.. kadınları istedikleri gibi yaşayabiliyorlardı..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
muro'nu sempatikliğinin bu kadar arttırılması bana da itici gelmekte.

“... Donunuzun lastiğine kadar biz vermiyor muyuz? Neden üretemiyorsunuz? Habire bizden para istiyorsunuz? Birbirinizi soyuyorsunuz? Ne zaman para istediyseniz gönderdik? Artık size bakmaktan sıkıldık.”
Bu sözler biraz ağır gelse de haksız diyemeyeceğimiz ortada. Borç alıp sonra birbirimizden çaldığımız bir gerçek maalesef____

kadının şu anki veya son 100 yıldır çektikleri cumhuriyetin laik!eğitiminin ürünüdür.Eğer bir yanlış varsa bu Osmanlı'dan sonraki rejime aittir. Hâlâ bunu dine bağlayanlar son 100 yıldır insanlara verdikleri eğitimi irdelemeliler diye düşünüyorum.. Yoksa eğitimini vermediğiniz dinin cahil bireylerinin hareketlerini dine yüklemek kolaycılık ve hatta kasıtlı hareketlerdendir...
Çeşitli kaynakları incelerseniz Osmanlı Kadınının serbestliği ve haklarının, devrinin 1 numarası olduğunu görürsünüz..

Açık zihinlere saygılarımla...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
iyi okursanız Türk kadını diyor yazar...
Türk kadını tarihte hep Türk erkeklerinin yanındaydı,savaşa bile beraber giderlerdi..(orta asya zamanından tutun , kurtuluş savaşına kadar )

bende zaten yazıyı ilk kısmı için paylaştım , yazıyıda bölmek istemedim..
İslamda kadın önemli ama yorumlardan olsa gerek 2. sınıf insan gibi davranılıyor

bakın arap ülkelerine yada şeriatla yönetilen ülkelere;
kadının dışarı çıkması yasaktı..
araba kullanması yasak
oy vermesi
kendi başına bi işe kalkışması
mirasın eşit payda verilmeyip 3te1inin verilmesi...
filan

onlarda insan değilmi?
kadın olmasaydı erkek olurmuydu??
neden bu eşitsizlik..
benim fikrim İslam sorun yok.. sorun yorumda..arap geleneğini İslam diye yutturanlarda.!...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Alıntı: Eray045

Benim fikrim İslam sorun yok.. sorun yorumda..arap geleneğini İslam diye yutturanlarda.!...

Çok Güzel tespit, Ancak Daha çok sorun bu durumu yutanlarda gibi geliyor bana, Yani araştırmadan, gerçek islamiyeti bilmeden, Sadece etrafında duyduğu çarpıtılmış bilgilerle konuşan ve arapların geleneklerini islamiyet diye bilenlerde bana göre