Devlet 1 milyon dolar istiyor ama...

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Galatasaray'ın yeni stadı için GSGM'ye yılda 1 milyon dolar ödemesi gerektiğini söyledi

fft2mm558121.jpg

Devlet Galatasaray'ın yeni stadı Telekom Arena'dan kira istiyor. Hürriyet yazarı Vahap Munyar'a konuşan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak şunları söyledi:

"Türk Telekom Arena’nın Galatasaray’a devrinde bir sıkıntı yok. Devir yapılacak. Galatasaray’ın bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Biz Galatasaray’ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) kira ödemesini istiyoruz.

Onlar, “Ali Sami Yen’de kira sorunumuz yoktu, şimdi de ödemeyelim” diyorlar. Ancak, diğer kulüplerden kira alıyoruz. Galatasaray da ödemeli. Galatasaray’ın stat geliri 3-4 kat arttı.

Şimdi çıkarıp GSGM’ye yılda 1 milyon dolar ödese çok mu zorlanır. İsim hakkı gelirlerinden de pay vermeleri iyi olur. Biz de o paralarla Doğu illerimize spor tesisleri götürmeye çalışıyoruz."

Bu şartların stadyum açılışındaki protestolar sonrasında ortaya çıkmadığını belirten Özak, "Biz öyle duygusal yapmayız. Baştan beri konuşuyoruz. Galatasaray yönetimindeki eski bakanımız Işın Çelebi konuyu yakından biliyor" dedi.

Faruk Nafiz Özak'ın bu açıklamalarına karşın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da imzasının bulunduğu protokole göre Galatasaray stadın yapımı için, elinde bulundurduğu Mecidiyeköy'deki 36.5 dönüm arazinin üst kullanım hakkından feragat etmiş.

Bu arazi Nisan 2010 yılında TOKİ tarafından 416.500.000 TL bedel ve hasılat paylaşımıyla Aşçıoğlu firmasına satılmıştır.

Ayrıca yine 30 yıl için elinde bulundurduğu Seyrantepe'deki 384 dönüm arazinin de üst kullanım hakkından feragat eden Galatasaray, bunun karşılığında Seyrantepe'deki arazinin 120 dönümlük bölümüne 52 bin kişilik bir stat yaparak 24 aylık bir sürede 49 yıl süre ile bedelsiz Galatasaray’a üst kullanım hakkını devretmek taahhüdüne girmiştir.

http://www.posta.com.tr/spor/HaberDetay/Devlet_1_milyon_dolar_istiyor_ama___.htm?ArticleID=67183

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
üçü beşi aramasınlar ödesinler...

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Bunlara elini veren kolunu kaptırır... Yakında stad gelirine de ortak olalım ne olacak derlerse şaşırmayın...

Bir Allah kuruş vermeyeceksin. Alışmış kudurmuştan beterdir.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yılda 1 milyon dolar paramı allah aşkına koskoca GS yılda 1 milyon dolar veremiyorsa klübü bana satsınlar kredi kartımla 12 taksitle alırım

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
herkez 1 milyon dolar mı ödüyor ?

daha önce ödememiyorsa mutlaka birşey karşılığında vazgeçmiştir devlet şimdi niye ödenecek ?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Takım isimlerini düzgün yazmayan ceza alır.

Stadın anlaşmasında 49 yıl boyunca stat bedelsiz olarak kiralanacaktır maddesi var.

Hadi onu da geçtik Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğerleri ne kadar ödüyorsa Galatasaray da en fazla o kadar öder. Bir Allahın kulu normal ücretten fazlasını talep edemez, alamaz da.

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Varsayımlarla konuşuyorsun, Ben devletin yaptığı açıklamaya göre konuştum. Herkes ödüyorsa, onlarda ödemeli. Bunun neresi yanlış. Hem Kulüpler için yılda 1 Milyon dolar sence Paramı?? Bir futbolcuya ödedikleri yıllık bonservis ücretlerinin yanında bu rakam cücük kalır

---------- Post added at 14:22 ---------- Previous post was at 14:19 ----------

Burda Feneri yada beşiktaşı eleştrisekte aynı tepkiyi alırmıydık acaba çok merak ediyorum. Moderatörlerin GS li olmasıda bahtımıza artık. !!! YAŞASIN CİMBOM!! !!!!! HERKES ÖDESİN GS ÖDEMESİN!!!! Bumu istediğiniz?

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimbilir kimler ne işler peşinde. Yoksa futbol camiasında 1 milyon dolar için haber yapılmaz.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Her takımdan alınıyorsa tabiki GS nin de ödemesi şart şartları zorlamadan tabi.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Stad açılışını rezil ettikleri yetmedi bir de para istiyorlar üstüne. Ali Sami Yen'i bıraktık işte daha ne. Yüzsüzlükte sınır tanımıyorlar.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya bu ali samiyenin adinini aldilar kendi reklam isimlerini verdiler. arsasi turkiyenin en merkezi yerlerinden biriydi goturduler dag basina afedersiniz. sonra evladim siz evsiz kaldiniz artik kira odeyerek yasayacaksiniz eski evinizi biz aldik almanyadan damadimiz gelicek kusura bakmayin tarzi bi eski yesilcam standardi korku-drama-psycho karisimi bisey olmdu.
neyse turkiyede herkesin bildigi bi deyim vardir yenilen kazigin hesabi sorulmaz. gerci artik eskiyi birakip globallesim bu deyimleri sorgulamanin da vakti geldi diyolar ama bakacaz baklm noolacak bu isin sonu ben de merak ettim simdi.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
galatasaray klübü 1 milyon doları ödiyemiyorsa takımındaki futbolcuları kim alıyor. muhtemelen haberde bir eksiklik var

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yahu bırakın siz bu haberleri, inanmayın.

Hiçbir halt yiyemezler.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
doguda spor tesisleri dedikleride kendilerine birartane yaptıracaklar odur yani başka acıklaması varmı bunca zamandır neden yapılmadı gs arenayımı beklemişler.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Her kulüp ne veriyorsa Galatasaray'da onu öder.
Bu iş de burada biter.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
yalnız haberde o bakanın söylediği laflar sanki para dileniyormuş gibi geldi bana 1 milyon dolar alıp doğu illerde tesis yapacakmış hikaye ben 20 yıl adıyamanda yaşadım herşey 20 önceki gibi basketbol salonu tam mezarlığın ordaydı salona giderken önümüzü tinerciler kesmesin diye 3-5 kişi hep birlikte giderdik hala öyle olduğuna eminim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
"Galatasaryada kira verse ne olur" ne demek ya. Dilencmisin sen, diğer kulüplerden alınıyosa o da vermek zorundadır zaten. Ama sen bu şekilde konuşuyorsan o parayı zaten başka bir şekilde Galatasarydan çıkarıyorsun demektir.

Alınacak parayla doğuya tesis yapılacağıda bu açıklamada pek samimi gelmedi bana.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
1 milyon dolar değil 1 milyon Allah kuruşu. :D :D :D