Devlerin yeni gözdesi iris

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
iris.jpg

Teknoloji ilerledikçe akıllı telefonlarında güvenliği o kadar hızla gelişiyor.
İlk zamanlar 4 haneli şifre ya da şekil çizerek korumaya çalıştığımız akıllı telefonlarımızı şimdilerde ise parmak izi tarayıcısı ve retina tarayıcısı ile çok daha güvenlikle hale getiriyoruz ve bu teknolojiler akıllı telefonun yabancı kişilerin eline geçmesi halinde açılmasını çok zor hale getiriyor. Parmak izi ve retina tarayıcısını kullanan dev akıllı telefon firmaları bu yeni nesil telefonları sayesinde daha fazla kullanıcı kitlesine ulaştılar.Parmak izi tarayıcısına göre kopyalama riski daha az olan iris tarayıcısı sayesinde akıllı telefonu sadece telefonun kullanıcısı açabiliyor. Dünya çapında üst düzey güvenlik ile korunan firmalarda kullanılan iris tarayıcısı akıllı telefonlarda yerini almaya başladıktan sonra kullanıcılar artık kendilerini ve akıllı telefonlarını daha çok güvende hissedecekler. Parmak izi tarayıcısının çok yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile iris tarayıcısı da yaygın hale gelecek mi bu bilinmez.
sabah.com'dan alıntı

Xyler

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bunca zamazingo ya gerek var mı bilmiyorum.kacimizin telefonunda hayatı anlamda bilgi saklı. Kredi kartı bilgileri filan olabilir bilmiyorum...keşke bunca güvenlik önlemi yerine stabil ve şarjı uzun süre dayanabilecek ürünler çıksa. Bu kadar entrikaya gerek yok. Bazen 1100 imi özlemiyor değilim. Sanki gün geçtikçe telefonum beni daha fazla kısıtlamaya başladığını hissediyorum.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bir nebzede olsa haklısın insanların özeli insanlara kalmalı,ama nano teknoloji pek gizli hayat dinlemiyor.Eski telefonları pek bilmiyorum ama teknolojinin gelişmesi iyi değil mi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
LG'nin Knock Kodundan daha güvenilir kilit yok bence.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Cnockkode gerçekten çok güzel ben de kullanıyorum ama bence bu kilit sistemi ve parmak izi sistemi daha güvenli öyle değil mi ? Ayrıca cnockkode güvenlik kilidi değil ekranı açmak için kullanılan bir yazılım.Bildiğim kadarıyla.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Bıraksın bu sözde ''güvenlik'' adı altında veri toplamayı. Koyarsın şifreyi. Kimse giremez. Hacker'ların arasında takılıyorsun da güvenlik sıkıntısı mı yaşıyorsun? yada holding sahibi misin de telefonda hayati bilgiler saklı.

Bir bakıyorsun yediden yetmişe herkes de bir parmak izli telefon olsun modası. Parmak izini vermeye çok mu meraklısın arkadaş? İrisi de al. Kaydetsinler her bir şeyini.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Anlıyorum ne demeye çalıştığını ama sonuçta insanların kararı ben beğenirdim açıkçası,ayrıca şirketin kendi politikası o zaman alalım 3310 kullanalım olur mu ? ☺

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Ne demeye çalıştığını anlamadım?Lütfen biraz daha açık sözlü olur musun.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
İris kullanmak için telefonu gözümüze mi sokucaz. Bence gereksiz, parmak izi gayet kullanışlı.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ne demeye çalıştığını anlamadım?Lütfen biraz daha açık sözlü olur musun.
Yani diyorum ki; lanet olasıca firmaların sanki telefonlarımızda böyle bir güvenlik teknolojisine ihtiyacımız varmış tarzındaki dayatmalarına karşı çıkmamız gerekiyor, balıklama atlamamamız gerekiyor diyorum. Sanırım net olmuştur. Olabildiğince alınmamalı bu telefonlar. Kayıt altına alınan verilerin haddi hesabı yok. Bunu demeye çalışıyorum.

Xyler

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bir nebzede olsa haklısın insanların özeli insanlara kalmalı,ama nano teknoloji pek gizli hayat dinlemiyor.Eski telefonları pek bilmiyorum ama teknolojinin gelişmesi iyi değil mi?
Teknoloji geliştikçe bana gore iyi şeylerden cok anlamsız ver gereksiz alışkanlıklar meydana gelmekte.en çok üzüldüğüm nokta artık insanlar muhabbet etmek yerine telefonlarımızla sevgili hayatı yasar hale geldik. Cinsel ihtiyacimiza da cevap verecek olsa sanırım toplumsal yaşam ve iletişim adına hiçbirsey kalmayacak.cok hızlı yaşıyor olduk.bu kimi zaman iyi olsada genel olarak daha fazla yorucu bir yaşam tarzı edilmesine sebep olduğunu düşünüyorum.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
O konuda çok haklısın çünkü telefondan başını kaldırmıyor millet.Eskisi gibi adetlerimize bağlı değiliz