Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bi ara sonsuz enerji hakkında meraklanıp nette baya bi okumuştum. Tabi dolayısıyla sonsuz hareketi de okumuş oldum.
Öğrendiğim tek şey; sonsuz hareket mümkündür ama sonsuz enerji mümkün değildir. Sonsuz enerjinin üretilebilmesi hakkında ne kadar karamsar düşünceler olsa da, ben bir gün gerçekleşeceğine inanıyorum.
Hem de çok çeşitli yöntemlerle yüksek miktarda elektrik enerjisi üretebiliyorlar.
Aslında güç üretebilen devamlı hareket John Bessler (nam-ı diğer Orffyreus) tarafından 1717 yılında yapılmıştı. Yaptığı düzenekte 3,5 metre çapındaki tahta tekerlek 26 devir/dakika hızla dönebiliyordu ve 30-40 kiloya kadar ağırlıkları yerden kaldırabiliyordu. Test etmek için bu düzeneği çalışmasına başlatıp bir odaya kapatmışlar ve odayı mühürlemişler. 54 gün sonra tekrar baktıklarında tekerleğin sabit bir hızda (26 d/dk) döndüğünü görünce çok şaşırmışlar.