Dev Şirket Ifşa Oldu. Ürünlerinin %60'I Sağlık Testlerinde Başarısız Çıktı.

Reaksiyon puanı
10,315
Dev şirket ifşa oldu! Skandal ortaya çıktı.... Ürünlerinin yüzde 60'ı sağlık testlerinde başarısız

1622484802567.png

Dünyaca ünlü gıda üreticilerinden Nestle'nin şirket içi yazışmaları basına sızdırıldı. Financial Times tarafından yayımlanan yazışmalarda şirket ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadelerde bulunuyor.

İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmaları, ifşa oldu. Financial Times tarafından yayımlanan yazışmalarda Nestle ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadelere yer verildi.

Financial Times tarafından paylaşılan yazışmalarda "Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilesek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar" ifadesinin yer aldığı ortaya çıkarıldı.

Şirketin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri dışında ürünlerinin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerini gördüğü bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu sistem, yiyecekleri 5 yıldız üzerinden puanlıyor ve "Access to Nutrition Foundation" (Gıdaya Erişim Vakfı) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından araştırmalarda kullanılıyor. Nestle, 3.5 yıldız eşiğini 'sağlığın onaylı tanımı' olarak nitelendiriyor.

ŞEKERLEME VE DONDURMANIN YÜZDE 99'U SINIFTA KALDI

Habere göre sunum olarak hazırlanan iç yazışma ve belgelerde, Nestlé'nin gıda ürünlerinin yaklaşık yüzde 70'inin bu eşiği karşılayamadığı belirtilirken, saf kahve hariç içeceklerin yüzde 96'sının, şekerleme ve dondurma portföyünün de yüzde 99'unun bu eşiği karşılamada başarısız olduğu kaydedildi.

Öte yandan yazışmalarda, "Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık ancak portföyümüz, tüketici taleplerinin hızla arttığı bir ortamda, çevresel sağlık tanımlarına karşı hala düşük performans gösteriyor" denildiği bildirildi.

Bulgular, gıda üreticilerinin obeziteyle mücadele etmek ve daha sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için küresel bir baskıyla mücadele etmesiyle ortaya çıktı. Nestlé'deki yöneticiler, beslenme konusunda ne gibi yeni taahhütlerde bulunacaklarını düşünüyor ve bu yıl planlarını açıklamayı hedefliyorlar.

Son düzenleme:

Avolay_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
37
Dev şirket ifşa oldu! Skandal ortaya çıktı.... Ürünlerinin yüzde 60'ı sağlık testlerinde başarısız

Ekli dosyayı görüntüle 154266

Dünyaca ünlü gıda üreticilerinden Nestle'nin şirket içi yazışmaları basına sızdırıldı. Financial Times tarafından yayımlanan yazışmalarda şirket ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadelerde bulunuyor.

İsviçre merkezli Nestle'nin şirket içi yazışmaları, ifşa oldu. Financial Times tarafından yayımlanan yazışmalarda Nestle ürünlerinin yüzde 60'ının sağlık testlerinde başarısız olduğuna yönelik ifadelere yer verildi.

Financial Times tarafından paylaşılan yazışmalarda "Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60'tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilesek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar" ifadesinin yer aldığı ortaya çıkarıldı.

Şirketin evcil hayvan ürünleri ve özel sağlık ürünleri dışında ürünlerinin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerini gördüğü bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu sistem, yiyecekleri 5 yıldız üzerinden puanlıyor ve "Access to Nutrition Foundation" (Gıdaya Erişim Vakfı) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından araştırmalarda kullanılıyor. Nestle, 3.5 yıldız eşiğini 'sağlığın onaylı tanımı' olarak nitelendiriyor.

Habere göre sunum olarak hazırlanan iç yazışma ve belgelerde, Nestlé'nin gıda ürünlerinin yaklaşık yüzde 70'inin bu eşiği karşılayamadığı belirtilirken, saf kahve hariç içeceklerin yüzde 96'sının, şekerleme ve dondurma portföyünün de yüzde 99'unun bu eşiği karşılamada başarısız olduğu kaydedildi.

Öte yandan yazışmalarda, "Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık ancak portföyümüz, tüketici taleplerinin hızla arttığı bir ortamda, çevresel sağlık tanımlarına karşı hala düşük performans gösteriyor" denildiği bildirildi.

Bulgular, gıda üreticilerinin obeziteyle mücadele etmek ve daha sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için küresel bir baskıyla mücadele etmesiyle ortaya çıktı. Nestlé'deki yöneticiler, beslenme konusunda ne gibi yeni taahhütlerde bulunacaklarını düşünüyor ve bu yıl planlarını açıklamayı hedefliyorlar.

Bu ne rezilliktir ya, sağlığımızla oynuyorlar...
Şu patlayan paketler çok iyi qwe

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
Bir yanlışınız var, iyice mi bakmadınız, anlayamadım.
Bu arada mümkünse isimle hitap pek hoşlandığım birşey değil. :)
Öncelikle isimle hitaptan rahatsız olduğunuzu bilmiyordum, kusura bakmayın, bir daha olmaz.

Sanırım kaynak dediğiniz Hürriyet Gazete'sinde yayınlanmış haber olsa gerek. Lakin o haberde ben Nestle ile ilgili bir şey göremedim. Benden kaynaklı bir durum olsa gerek, malum gözlerim çok uzun bir süredir bozuktu zaten.

Reaksiyon puanı
10,315
Öncelikle isimle hitaptan rahatsız olduğunuzu bilmiyordum, kusura bakmayın, bir daha olmaz.

Sanırım kaynak dediğiniz Hürriyet Gazete'sinde yayınlanmış haber olsa gerek. Lakin o haberde ben Nestle ile ilgili bir şey göremedim. Benden kaynaklı bir durum olsa gerek, malum gözlerim çok uzun bir süredir bozuktu zaten.
Ya kusura bakmayın, yanlışlık sanırım bende. O haberin arkasından gelen konunun linkiymiş alıntıladığım. Düzelttim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne tuhaf insanlar var ismiyle hitap bile suç .
Asıl tuhaf olan senin bu yazdığın değil mi?
Madem rahatsız olmuyorsun, gavur ismi koyacağına kendi ismini yazsana!
Bir şeye yorum yazarken önce aynaya bakmalısın.

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
Asıl tuhaf olan senin bu yazdığın değil mi?
Madem rahatsız olmuyorsun, gavur ismi koyacağına kendi ismini yazsana!
Bir şeye yorum yazarken önce aynaya bakmalısın.
aslında bundan önceki nickim gerçek ismimdi ve "Hafız Hamza Kemal"di. bi değişiklik olsun istedim.

Ben de forumda ismimle hitap edilmesini sevmem, gayet normal.
demekki sende tuhafsın

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Kardeşimin aşırı alerjik ve hassas bünyesi var. Örneğin sudaki klor artınca bile rahatsızlanıyor. Mesleği gereği hak çıktığından sinovac aşısını yaptırdı 2 kezde alerjiden dolayı saatlerce hastanede kaldık.

Çocukluğumuzdan beri ucuz, kalitesiz diye tarif ettiğimiz markaların yiyecek, içecek, kıyafetleri alerjik reaksiyonlara sebep olduğundan belli başlı büyük firmaların ürünlerini kullanırız.

Diyeceğim o ki büyük, kaliteli diye geçen firmalarda durum bu haldeyse diğerlerini düşünemiyorum. Hele 30 40 kuruşa satılan gofretlerin oranı nasıldır acaba ?

Son düzenleme:

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Kardeşimin aşırı alerjik ve hassas bünyesi var. Örneğin sudaki klor artınca bile rahatsızlanıyor. Mesleği gereği hak çıktığından sinovac aşısını yaptırdı 2 kezde alerjiden dolayı saatlerce hastanede kaldık.

Çocukluğumuzdan beri ucuz, kalitesiz diye tarif ettiğimiz markaların yiyecek içecekleri alerjik reaksiyonlara sebep olduğundan belli başlı büyük firmaların ürünlerini tüketiriz.

Diyeceğim o ki büyük, kaliteli diye geçen firmalarda durum bu haldeyse diğerlerini düşünemiyorum. Hele 30 40 kuruşa satılan gofretlerin oranı nasıldır acaba ?
Aynen öyle paketi açtığında zaten kokusu olsun görüntüsü olsun ben sağlıksızım diye göze parmak sokuyor

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
707
Türk markalarına güvenmiyorum türk markası almıyorum tüm ürünleri yabancı ithal ürünlerden alıyorum sizde öyle yapın herzaman ithal daha iyidir daha kalitelidir

Reaksiyon puanı
10,315
Türk markalarına güvenmiyorum türk markası almıyorum tüm ürünleri yabancı ithal ürünlerden alıyorum sizde öyle yapın herzaman ithal daha iyidir daha kalitelidir
Yahu arkadaş hararetle tavsiye ettiğin bu yabancı markalar değil mi konuya mevzu olan!
Nestle'yi sen Türk markası mı sandıydın yoksa?
En başta TORKU olmak üzere ÜLKER ve ETİ gibi gıda orjinli markalar dünyanın dört bir tarafına ihracat yaparken bugüne kadar haklarında en ufak bir şikayet duymadım. Ha pahalı denmiş olabilir, sahipleri o, bu denmiş olabilir, bilmem ne denmiş olabilir; Ama hiçbir zaman kimse ürünleri bozuk, kalitesiz dememiş, diyememiştir. Özellikle TORKU'yu kalite yönüyle hararetle tavsiye ederim. Deneyin, bir kez olsun şikayetiniz olursa burada bir daha asla yorum yapmayacağım. :)

Kendi ülkenizi bu kadar küçük görme, kötüleme hastalığı sanırım genlerimize yerleştirilmiş psikolojik bir hastalık.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Nestlenin tadı mükemmeldi, demek sağlıksızmış :(

Özellikle TORKU'yu kalite yönüyle hararetle tavsiye ederim. Deneyin, bir kez olsun şikayetiniz olursa burada bir daha asla yorum yapmayacağım.
Evet torkunun ürünleri çok güzel ve uygun fiyatlı.

Reaksiyon puanı
10,315
Nestlenin tadı mükemmeldi, demek sağlıksızmış :(
Evet torkunun ürünleri çok güzel ve uygun fiyatlı.
Eğer bir ürün "doğal"ın ötesinde, olması gereken bir tad'ın ötesinde ise zaten orada bir sorun var demektir.

Yalnız, TORKU konusunda ufak bir düzeltme yapayım, TORKU ürünleri diğerlerinden hiçbir zaman ucuz olmaz. Sebebi de ürünlerini şekillendiren katkı maddelerine hiçbir zaman ucuz olsun saikiyle yapay, sun'i katkı maddesi kullanmamasıdır. Kesinlikle doğal ürün kullanmasıdır. Bu onların prensibidir. Bu yüzden hepsi değilse de bazı spesifik ürünleri diğer markaların ürünlerinden biraz daha pahalıdır.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Eğer bir ürün "doğal"ın ötesinde, olması gereken bir tad'ın ötesinde ise zaten orada bir sorun var demektir.

Yalnız, TORKU konusunda ufak bir düzeltme yapayım, TORKU ürünleri diğerlerinden hiçbir zaman ucuz olmaz. Sebebi de ürünlerini şekillendiren katkı maddelerine hiçbir zaman ucuz olsun saikiyle yapay, sun'i katkı maddesi kullanmamasıdır. Kesinlikle doğal ürün kullanmasıdır. Bu onların prensibidir. Bu yüzden hepsi değilse de bazı spesifik ürünleri diğer markaların ürünlerinden biraz daha pahalıdır.
Diğer markaların kare çikolataları 5 6TL civarındayken Torku hep 3 4Tl civarındaydı. Satan markete göre fiyatlar farklı olabilir.

Reaksiyon puanı
10,315
Diğer markaların kare çikolataları 5 6TL civarındayken Torku hep 3 4Tl civarındaydı. Satan markete göre fiyatlar farklı olabilir.
Benim tatlıyla, çikolotayla pek aram olmadığı için bilmiyorum, dediğiniz doğru olabilir. Lakin diğerlerinden ucuz dahi olsa sağlık konusunda diğerlerinden daha pozitif olduğundan, kalite olarak da onlardan en azından geri olmadığından eminim.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,317
Reklam yapmak gibi olmasın; lakin kahvaltıda çikolata kreması tüketen bir insan olarak (çünkü iştahsız bir insanım, haliyle her şeyi yiyemiyorum☹️) gerçeğe en yakın çikolata kremaları Sarelle ve Tarım Kredi markalı olanlar.

Tabi fiyatları biraz tuzlu; ama bende paradan bol ne var. ?(Yaşasın doktorluk?)

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422

Ekli dosyayı görüntüle 154266

Ne yani, kocaman favori kasemle öğlen Pınar sütümle 4 kase Nesquik yiyemiyecek miyim :(

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Torku benim de en sevdiğim yiyecek ve içecek markasıdır ve pahalıdır :) Ama kalitesi ve sağlık bakımından niteliği yüksek ürünler imal ediyor.

BOR deterjan aklıma geldi, şimdilerde reklamı pek yok ama o da yerli ve milli olmasına rağmen çok doğal bir ürün olduğundan pahalı idi ve her yerde satılmıyordu :(

Bir de şu Kola Turka her yerde satılsa ya :D

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İçerisinde yapay şeker içeren hemen hemen her yiyecek sağlığı tehdit ediyor zaten olaya böyle yaklaşacaksak hiç abur cubur yenmemesi gerekiyor. He ben çok yiyen birisi değilim zaten ancak günümüzde şekerli gıdaların neredeyse hepsi zararlı zaten bir tek Nestle değil. Türk veya yabancı marka fark etmez.