"Desktop.ini" problemi

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bilgisayarı her açtığımda cdye yazılmayı bekleyen bir desktop.ini dosyası bulunuyor ne kadar silsemde genede bilgisayar başlayınca çıkıyor önceden vistayla yaşadım bu sorunu şimdi 7de yaşıyorum her türlü güvenlik açığım kapalı herşey tamam ama bu dosya kaybolmuyor.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Başlat > TümProgramlar > Başlangıç klasöründe bu dosya varsa sil.
desktop.ini dosyası bulunduğu klasörün ikon özelliklerini taşır. Klasör ikonunu değiştirdiğimizde oluşur. Normalde gizlidir, gizli dosyaların görünümünü açsan bile bu dosya görünmez. Çoğu insanın varlığından bile haberi yoktur. Bulunduğu klasöre sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda dosya sayısı 1 fazla görünür. Eğer sende her halikarda görünüyorsa muhtemelen buna bilgisayarında kurduğun bir program neden olmuştur.

Alıntı

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Eyvallah kardeş onu denedim hatta bilgisayardaki tüm desktop.ini dosyalarını aratıp hepsini sildim ama genede yemedi

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
bende de var ama hiç takmıyorum kafaya :D
köşede bekliyor öle :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Denetim Masası>Klasör Seçenekleri>Görünüm sekmesindeki "Korunan İşletim sistemi dosyalarını gizle" seçeneğini işaretlerseniz kaybolması gerek. Yok eğer kaybolmuyorsa gizli dosya haline getirmeyi deneyin. Ama siz yine kaybolmadı derseniz birşeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Ayrıca silip durmayın çünkü windows o dosyayı tekrar oluşturmaktan hiç sıkılmayacaktır :) Virüs,trojan vs. de değildir,gayet güvenilir bir dosyadır.

dento35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de aynı sorun var yazılabilir cd taktığımda hep görünüyor acayip ayar oluyorum

gulsenh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle desktop.ini sorunu nedir ? Genelde Windows 7 7057′de meydana gelen bu bug-sorun sistemin her açılışta kendi kendine masaüstünde desktop.ini isimli bir not defteri oluşturması durumudur. Her ne kadar sinir bozucu bir problem olarak gözüksede çözümü oldukça kolay bir kaç adımdan oluşuyor.

1. Adım: Windows+R ile açılan Çalıştır penceresine “shell:startup” yazıyoruz.
  2. Adım: Düzenle/Klasör ve arama seçenekleri/Görünüm yolunu izliyerek “Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğindeki onayı kaldırıyoruz.
  3. Adım: Burdaki desktop.ini dosyasını siliyoruz.
  4. Adım: Ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
  5. Adım: Son olarak ilk iki adımı tekrarlayıp “Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğini onaylıyoruz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
gulsenh hoşgeldin.
Bilgi için teşekkürler :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkür ederim klasör seçeneklerinden oldu m1903 saol