Dershaneler Kapanacak mı?

Dershanerlerin kapanmasını isteyenler?

• Kullanılan toplam oy
    70

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Dershaneler var diye okullardaki eğitim kalitesi düştü.

Dershaneler var diye okullardaki eğitim kalitesi düşmedi, okullardaki eğitim kalitesi düştü diye dershanecilik çıktı ve güçlendi bugün liselerde dershane öğretmenlerine çok kolay gelen soruları çözemeyen konuyu yanlış anlatan bir çok matematik öğretmeni var

Reaksiyon puanı
10,315
Eğitim sistemini baltalayanlardan biri olan dershaneler kapatılmalı. Geçiş sürecinde sancılar elbette yaşanacaktır. Dershaneler var diye okullardaki eğitim kalitesi düştü. Dershane olmazsa okul ciddiye alınır.

en doğru yorum buydu, şimdiye kadar rast geldiğim...
az ve öz!
teşekkürler arkadaşım,
imzamı atıyorum...

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kapatılsın.Biz 4 kardeşiz 1 er yaş fark var aramızda .
20-19-18-17
Lise 3 ve 4 te hepimiz dershaneye gitmişizdir.kişi başı 2.5bin tl den 20 bin tl.

Bence para tuzağı.
Ohaberi izlemiştim dersaneler kapatılacak okullarda okul sonrası ek ders falan olacaktı galiba.
Eğitimde fırsat eşitsizliği var.Sadece ben söylemiyorum.İnsanların eğitim harcamaları arasında uçurum var.
Benim ailem dershane parasını zor öderken bazı arkadaşlarım haftanın her günü özel ders almaktan dershaneye gelmiyorlardı(aynı okul ve sınıftaydık).Bazılarının eğitim koçu bile vardı :).

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Herkes farklı bir açıdan bakıyor olaya. Dershanede çalışan bir öğretmenin gözünden bakın birde. Türkiye'de atanamayan bir sürü öğretmen var. Bugün haberlerde de görmüşsünüzdür 100 bin küsür öğretmen adayı içinden sadece 40 bini atandı. Dershaneler kapanırsa birçok kişi ekmeğinden olacak. Atanamayan öğretmen sayısı 2-3 katına çıkacak.
Olaya eğitim kalitesi yönünden bakarsak eğer okullarda verilen eğitimin fazla değişeceğini sanmıyorum. Dershaneleri kapattıkları takdirde öğrenciler daha çok verim almak için özel derslere başvuracaklardır. Dershane yoksa özel ders olacak. Yani değişen pek bir şey olmayacak parası olanın çocuğu dershanelerden nasıl faydalanıyorsa özel derslerden aynı şekilde faydalanmaya devam edecek olmayansa yine devlet okulu ile idare edecek.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kangren olan parmak kesilmelidir. Kesilmedikçe tüm vücuda yayılır. Dershaneler de öğretmenleri sömürüyor. Onlar mümkün olduğunca az mağdur etmek de devletin görevi.

Öğrenciler yeterince bilinçli olsaydı okullar yeterdi. Çocuklarımıza yeterli bilinci veremedikten sonra dershaneye harcadığımız paraların arkasından ağlamamalıyız.

Özel dersi gerçekten parası olanlar alacaktır. Dershane milletin zihnine zorunlulukmuş gibi yerleştiğinden, çocuğunun geleceğinden şüphe duyan ebeveyn, yeterli parası olmasa dahi her şeye rağmen çocuğunu okuması için dershaneye veriyor. Bu sisteme bir şekilde son verilmesi gerekiyordu. Son zamanlardaki dershane parasını ödeyemediği için intihar edenlerin haberlerini göz önünde bulundurun.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Dershanelerin yerine etüt merkezleri gelir. Bir farkı yok yani. Öğrenciler etütleri okuldan almalıdır. Öğrenci dışa bağımlı olmamalıdır. Yani aynı tas aynı ham. Hoş geldin etüt merkezleri.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bazı arkadaşlar hayal aleminde yaşıyor, her sorunu özünde aramak yerine başka unsurlara bağlıyorlar. Cidden düşünme kapasiteniz bu kadar kısıtlı mı, tartıştığımız kimbilir kaçıncı konu ama herkes olaya sadece 1 açıdan bakıp kendince mantıklı bulup canını siper edercesine savunuyor.

Bu olayda her kesmin açısından bakıp hepsine çözüm bulacak şekilde soruna yaklaşmalıyız.

@ByEGT , arkadaşımız demiş ki dershaneler var olduğu için okul kalitesi düşmüş: YANLIŞ , Piyasanın kanununa aykırı, talebin olduğu yerde arz olur. Dershanecilikten önce eğitim sistemimiz daha mı güzeldi. Eğitim sistemimiz kötü ve rekabetin çok yüksek olduğu herkesin kaderinin bağlı olduğu bir sınav sonucu insanların geleceği belli olduğu bir ortamda dershanecilik kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkar. Talep, arzı doğurur yani. Eğitim sistemini asıl baltalayan yeterliliği olmayan kişilerin eğitim sistemimizi yönetmesidir. Okul müdürlerinden tutun da milli eğitim bakanına kadar bu hiyerarşideki herkes sorunludur. Aileler ve öğrencilerin de kabahati yok değil.

1. Öğretmenlerin çok büyük kısmı bilgi, birikim, hırs, vizyon, ahlak olarak yetersiz. Sebebi de aslında eğitim sistemimiz, çünkü onlar bu sistemin ürünüler. Bazı kişiler şanslı oluyor öğretmenin iyisine denk geliyor bazıları da şansız. iq ' sü ortalamanın altında, sınavlarda barajı zar zor geçebilecek bir genç, hiçbir bilince sahip olmadan herhangi bir yere yerleşeyim de neresi olursa olsun düşüncesiyle kaza bela öğretmen oluyor sonra da biz çocuklarımı bu kişilere emanet edip sağlıklı ve başarılı nesiller yetiştirmelerini bekliyoruz.
Çözüm: Öğretmenlere güzel maaş ve imkanlar verilip cazip bir hale getirmeliyiz, buna paralel olarak üniversitelerde öğretmenlik kontenjanlarını azaltıp cazibesinin de etkisiyle türkiyenin başarılı gençlerini öğretmenliğe yönlendirmeliyiz ki bu gençler bizim istediğimiz güzel nesilleri yetiştirebilsin. Doktorluk ve mühendislik tercihi yapan gençler alternatifleri arasına öğretmenliği de koyabilecek kadar cazip olmalı. Dünyada eğitim kalitesinin yüksek olduğu ülkelerde olduğu gibi.(çok saygı duğduğumuz öğretmenlerimiz de elbet var, burda sözüm kötülere)

2. Okullarımızda ne sınıf düzeni var, ne yeterli eğitim, ne yeterli spor yada sanatsal ders.

3. Dershaneler öğretmenleri sömürüyor doğru fakat özel sektörde hangimiz sömürülmüyoruz. Kapitalist düzen bu, sosyalist düzen hakkında çoğunuzun ne düşündüğünü bildiğimden, bu sizlerin eseri, itiraz etmemeniz gerekir. Ayrıca büyük dershaneler belki okullaşabilir fakat ufak ve orta ölçekteki yüzlerce dershane öğretmeni okulaşamayacakları için işsiz kalacaktır. Birde bu açıdan bakın.

4. Parası olan daha güzel eğitim alabiliyor ne yazikki. Dershanelere bu nedenle itiraz edenler başbakanın oğullarını gönderdiği şu özel kolejlere de itiraz etsinler öyleyse. Aynı şey ne de olsa. Parası olan güzel eğitim alıyor. Sizin yaptığınız şu; okullarda daha kaliteli eğitim istemek yada kendinizi zorlayıp daha başarılı olmak için çalışmak yerine ekonomik olarak orta kesimi oluşturanların(esnaf, memur, sigortalı), çocuklarını kolejlere gönderecek kadar parası olmayıp, yıllardır çocukların eğitimi için yastık altı ettikleri paraları çocuklarının gelecekleri için, sınavda başarılı olup hayatlarını kurtarmaları için harcamalarını yasaklamak. Zaten yıllardır çok yetersiz eğitim almış çocukları için yemeğinden kesip para biriktiren aileler son gayret, bir umut çocuklarının kendi kaderlerini paylaşmalarını istemediklerinden, güzel bir meslek sahibi olmasını istediklerinden dershaneye gönderirler. Bu eğitim sistemimizin içine düştüğü acizliktendir. Siz eğitimde eşitlik gibi aslında kıskançlıktan kaynaklanan bir sebepten, o gençleri kendi başarısız seviyenize çekmek istiyorsunuz. Ha şu da var, o kadar bilinçsiz aileler de var ki yıllardır çocuklarının eğitimi için okula gönderip kalem defter almak dışında hiçbir şey yapmayan, derslerine yardım etmeyen, veli toplantılarına doğru düzgün katılmayan, sınav sonuçlarını takip etmeyen, nasıl daha iyi çocuk yetiştirebilirim gibisinden hiçbir araştırma içerisine girmeyen ailelerden bahsediyorum. Bu aileler vicdanlarını rahatlatman adına çocuklarını zor yada iyi imkanları ölçüsünde dershaneye gönderip üzerlerindeki tüm sorumluluklardan kurtulup vicdanlarını rahatlatmak istiyorlar. Sonra çocukları başarısız olduğunda; efendim biz çok çabaladık, borca girip onu dershanelere bile gönderdik taha ne yapalım gibisinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Çocuk yetiştirmek bu değildir. Aileler çocuklarıyla birlikte gün gün onların gelişimlerini, arkadaşlıklarını, eğitimlerini, derslerini vb durumlarını kontrol etmelidirler. Tabiri caiz ise onlarla birlikte okumalıdırlar.

5. Dershaneler kaldırılmalı mı?; şuan için kaldırılması daha güzel eğitime ihtiyaç duyan binlerce gencin eğitim hakkının kısıtlanmasıdır, okullardan istedikleri, hak ettikleri gibi eğitim alana kadar da bu önlenemez. Eğer gerçekten eğitim sistemimiz çok kalifiye bir noktaya gelir zaten o zmn dershane ihtiyacı da ortadan kalkacaktır.

6. Türkiyede öss tarzı sınavlarında kaldırılması gerekir fakat bugun için imkansız, eğitim sisteminin her noktasında sorun varken, bu kadar başarırız ve adaletsiz bir sistem sonucu yetişen gençlerin seviyelerini belirlemek için bu tarz sınavlar ne yazıkki kaçınılmaz bir sonuçtur. Keşke güzel bir sistemimiz olsa da öğrencilerin seviyelerini bir sınav ile belirlemek yerine okullarındaki notlarına, ödüllerine ve referanslarına bakarak karar verebilsek. Bizim gibi az gelişmiş ülkelerin en büyük sorunudur.

7. Öss, dershane gibi ihtiyaçtan türeyen saçma uygulamaları bugun kaldırırsak rezil durumdaki eğitim sistemimiz bir kaosa sürüklenir. Eğitimde kalite ve düzen sağlanmadan bu tür uygulamaları kaldırmak ahmaklık ve gençlerimize yapılacak bir ihanettir. Öncelik sistemin düzeltilmesine verilmelidir. Diğer uygulamalar sadece tribünlere oynamaktır. Adına eğitimde adelet dersin ve dershaneleri kaldırırsın, zaten eğitimsiz olan halk aradaki adalet kelimesine kadar seni baş tacı eder, 3-5 oy uğruna bu gençlere kıymayın. Sorunun özüne odaklanın.

8. Dershaneler kalkarsa ne olur? ; özel/korsan etüd merkezleri mantar gibi çoğalır, zamanlar dershanelerin yerini alır. Dershanelerin kapatılması bu talebin önüne geçmez. Bu sefer etüd merkezleri yada özel dersler dershanelere göre daha pahalı olacaktır. Bu sefer orta kesim bu hizmetten yararlanamayacaktır, dershaneye parası yeter belki ama özel ders bu aileleri zorlar. Sadece kalbur üstü ailelerin hizmet alabileceği bir özelders/etüd merkezi piyasası oluşacakdır.

Öğrencilerin, öğretmenlerin, ailelerin ve devletin de bu işten memnun olabileceği bir çözüm üretilmelidir. Birinin talebine yanıt verip diğerlerinin hak ve ihtiyaçlarını görmezden gelirseniz kaosa sürükleniriz. Olan gençlerimize, çocuklarımıza olur.

9. Eskiden anadolu liselerinin gerçekten anadolu lisesi olduğu dönemi görenleriniz var ise bugun herkese eşitlik adı altında yapılan saçma sapan uygulamarlın sonucunda eğitim kalitesindeki düşüşü gözlerinizle bariz bir şekilde görebilirsin. iyi, başarılı, zeki öğrencinin ihtiyaç duyduğu eğitim bir şekilde onlara verilmelidir. Sistemdeki en başarısız öğrencinin anlayabilceği seviyeye çekildiği sürece eğitim sistemi, başarılı gençlerimize ihanet edilmiş olacaktır. Sonra bu başarısız nesillerin yöneteceği bir türkiye gerçeğiyle karşılaşırız. Sanayide, bilimde, teknolojide, ahlakta, gelişmişlikte niye bu kadar kötüyüz diye söylenip dururuz.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION], tebrik ederim, çok yönlü ve akılcı olarak bakmışsın duruma.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok biliyosunuz var ya ! madem velilerin parası olmadığından ve gönderememelerinden memnun deği o başbakan ozaman neden bedelli askerlik diye saçma şeyler uyduruyo hadi SÖYLEYİN !!

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Herkes farklı bir açıdan bakıyor olaya. Dershanede çalışan bir öğretmenin gözünden bakın birde. Türkiye'de atanamayan bir sürü öğretmen var. Bugün haberlerde de görmüşsünüzdür 100 bin küsür öğretmen adayı içinden sadece 40 bini atandı. Dershaneler kapanırsa birçok kişi ekmeğinden olacak. Atanamayan öğretmen sayısı 2-3 katına çıkacak.
Olaya eğitim kalitesi yönünden bakarsak eğer okullarda verilen eğitimin fazla değişeceğini sanmıyorum. Dershaneleri kapattıkları takdirde öğrenciler daha çok verim almak için özel derslere başvuracaklardır. Dershane yoksa özel ders olacak. Yani değişen pek bir şey olmayacak parası olanın çocuğu dershanelerden nasıl faydalanıyorsa özel derslerden aynı şekilde faydalanmaya devam edecek olmayansa yine devlet okulu ile idare edecek.
Öğretmenler atanamayacak diye biz kemer mi sıkalım.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Öğretmenler atanamayacak diye biz kemer mi sıkalım.

Sen ve ailen para harcamayacaksanız diye herkesin devletin verdiği kalitesiz eğitimle kısıtlanması mı gerekiyor. Keşke herşey kaliteli olsada dershanelere gerek kalmasa ama Allah aşkıca çocuğunuzun geleceği için para harcamayacaksınız da ne için harcayacaksınız? Bundan daha önemli ne olabilir hayatınız da? Eğer devlet okullarındaki eğitim yeterli diyorsanız bırakın yeterli bulmayanlar eksiklerini tamamlasın.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Dershane sektöründe çalışan o kadar kişi ne olacak, onların ekmeğiyle oynuyorlar ne olacak..

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Okul bedava olduğu iç,n maaşını devletten aldığı için fazla takmıyorlar okuldaki derslere bizi zorla dershaneye yönlendiriyorlar hocalar bir kaç hoca var bildiğim öle hoca

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
peki şunu sorim size hiç benim açımdan baktınızmı ben 2009 da üniversteyi bırakıp askere gittim yıl 2012 farz edelim yeniden sınava hazırlanıcam okula gitme durumum söz konusu bile değil ee kendim çalşsam nereye kadar 4 yıl geçmiş üzerinden benim tercihim bir dersane olucak olması gerekende bu benim gibi binlercesi ne yapıcak ?

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Dersanelere her daim sinir olmuşumdur.Tam anlamıyla sistemin doğru olmayışı ve sistemdeki açıktan sonuna dek faydalanan bir sömürü zinciri dersaneler.Olmaması gereken bir oluşum.İnşallah Sayın Başbakanımız hepsini ortadan kaldırıcak.Biliyorsunuz; Başbakanımızın ağzından boş söz çıkmaz...

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Dersanelere her daim sinir olmuşumdur.Tam anlamıyla sistemin doğru olmayışı ve sistemdeki açıktan sonuna dek faydalanan bir sömürü zinciri dersaneler.Olmaması gereken bir oluşum.İnşallah Sayın Başbakanımız hepsini ortadan kaldırıcak.Biliyorsunuz; Başbakanımızın ağzından boş söz çıkmaz...

Sistemdeki açık mı :) sistemin dolu kısmı var mı ki açığı olsun.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
aynen demekki devlet olarak verdiğin sözde eğitim tabiki yeterli değilki.millet dershanelere gidiyor.hatayı kendilerinde arıcaklarına başka yerde arıyorlar.dershaneler kapansa ne olacakki.millet dershanelere göndermeye çok mu meraklı.ben size olacakları söyleyim.hiç bir şey değişmez aynı tas aynı hamam devam eder.

coo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dershaneler kapanırmı bilinmez ama başka bir isim altında tekrardan faaliyete geçecekleri kesin :)

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim anlamadığım nokta sayın başbakan herşeyden anlıyor bilmediği şey yok çıkıyor diyorki nükleer enerji tüp gazdan daha az tehlikeliymiş ,çıkıyor sağlık sistemini düzeltiyor ne işse düzelttik dediği olay ben bundan 10 sene önce muayene parası vermezken her gittiğimde 8 lira para kesiliyor ,emekli yaşı 65 e çıkarıyor,vergiler zamlar kapıda umarım dahada yaparlar bana dokunmuyor param var çok şükür makarnacılarada dokunmuyor gözüken o...herşeyi bunlar biliyor bunlardan önce biz at arabasıyla geziyorduk metro yoktu hiçbirşey yoktu Allah a şükür hepsini gördük...boş boş muhabbet yapan çok...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
şimdi devlet vatandaşa daha nasıl ...... im düşüncesinde tabi bunu yaparken dersaneler köşeyi dönecek birileri daha zengin olacak yağma hasanın böreği
Han-ı Yağma

Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır
Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır;
Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...

Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...

Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
Gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.
Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar...

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

Tevfik Fikret

cincoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah tan bu sene dershaneye gidicem dedim hemen kapatma mevzu ortaya çıktı ben şimdi liseden mezun oldum bu sene kazanamadım dershaneye gidip hazırlanmak istiyordum tamam bu sene gidiyim de ya benim gibi üniversiteyi seneye kazanamayıp bi daha ki sene dershaneye gitmek isteyen olursa ne olcak

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Önce okuldaki öğretmenleri eğitin,okulların laboratuvar ve araç gereç sıkıntılarını düzeltin,sonra dershaneleri kapatacaksanız kapatın.Okullar aynı şekilde kalacaksa ben dershaneler kalsın derim.Okulda öğrenmem gereken neredeyse her şeyi ben dershanede öğrendim.Bu size ve dershane öğretmenlerinize de bağlı.Benimkiler lambur lumbur üniversite sınavına hazırlamıyordu daha öğreticilerdi.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şimdi; Kapanınca orada çalışan kişiler ne olacak?
- Elbet yenileri açılacaktır. Ki açılması gerekiyor arkadaşların dediği gibi, tekrardan üniv. yahut başka giriş sınavlarına hazırlanmak isteyenler için alternatif olması gerekiyor.

Kapatma düşüncesinde velilerin ve öğrencilerin fikirleri alınmış. Ben bu kararın buradan geldiğine katılmıyorum. Aöf ve diğer üniversitelerde harcın kalktığını bangır bangır bağırarak söyleyen haber ne oldu? Kaldıra kaldıra katkı payını kaldırdılar fakat asıl felaket 205 TL tutarındaki "Gider Payı" ki onlarda kitap parası demek. Bu haberden 1 yada daha fazla zaman önce 2 üniversite öğrencisini "Bedava eğitim istiyoruz. Parasız eğitim yapılsın" dedikleri için hapishanelere gönderen ve bu öğrencilere teröristtir provokasyon yapıyorlar diyerek lekeleyen ile bu olayı gerçekleştiren taraflar aynı değil mi?

Ne değişti 1 sene geçti diye? Ben bu hükümetin bu olayların özellikle eğitimle ilgili alanlarında yapacaklarına kendi çıkarları olmadan, kendi yandaşlarına yardım etmiyorsa yapacaklarına zerre inancım yoktur.

Lütfen saf olmayalım. Her haberde aaa ne güzel yapılsın demeyelim. Eskiden yaşananları unutmayalım unutturmayalım. Yazık o öğrencilere. Bedava eğitim istediler, istedik. Yazık.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bizim Lisede 4 üniiversite bitirmiş matematik hocamız vardı yaşlı bi amca diyim :D gerçekten matematik dehası gibi bişeydi bize yazılı sorularını 1 hafta önceden verirdi giderdik bi süper lise vardı yakın ordaki matematik hocalarına çözdürmeye çalışırdık 10 sorudan 10 hoca gezdiysek en falzla 4 ün çözebilirlerdi.. Adam tam manyaktı :D neyse gelirdi gazetesini açar okurdu Hocam son sınıfız bizi Öss için hazırlarmsıınız dediğimizde yürüyün gidin ln burası dershanemi derdi hiçbi halt anlatmazdı.. Bu eğitim sistemiyle bi cacık olmaz Dershaneler kapanırsa... Kapansa nolucak özel okul Lisansı alıp okul açar bi kaç dershane bi araya gelip hatta bazı dershaneler ona bile ihtiyacı olmadan tek başlarına dahi okul açabilicek durumdalar..

Million

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Böyle bir şey olması için öncelikle epey sene gerekir,öyle 1,2 seneyle olacak iş değil.İkincisi bazı dershaneler apartman katından bir daire tutmuş,sen oraları nasıl okul yapıcaksın ? Adamlara ek bütçe mi açıcaksın ? Her işin bir mantığı var sonuçta dersaneler özel kurumlar ve öğrencinin alternatifi.

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dershjanaler kapanırsa pahalıya patlar bu sefer özel hocalar tutulcak o da çok para gider bu sefer apartmanda bir daire tutcak toplu ders vercek yine orası dershane olcak dershane hiç bir zaman kapanmaz bence

godiswatchingus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence kapatılmamalı.Okulda dersler doğru düzgün anlatılmıyor.
Okulda anlamadığımı dershanede anladım. :D

Okulda anlamadığını dershaneye para verdiğin için anlarsın tabi bizde o yollardan geçtik kendini dersine ver dershanedeki gibi bak bakalım anlıyormusun anlamıyormusun..Bizim milletimiz zengin o ayrı konu..

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu sene ben sınava hazırlanıyorum diyelim ki dershaneler kapanadı ve bende sınavı kazanamadım.Seneye ne yapacağım peki sokakta mı dolasacam işşizlikle. katılmıyorum.!