Dershaneler Kapanacak mı?

Dershanerlerin kapanmasını isteyenler?

• Kullanılan toplam oy
    70

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
televizyonda duydum 2013 te dershanaler kapanacakmış böyle bişey varmı kapanırsa ne olur

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu haberi bende gördüm.

Ama Dershaneleri kapatmaları için öncelikle okullarda dershane kadar eğitim vermeliler.
Okullarda eğitimden yoksun bir ülkeyiz, normalde aslında 40-50 kişilik sınıflarda bu iş olmaz..

Reaksiyon puanı
10,315
televizyonda duydum 2013 te dershanaler kapanacakmış böyle bişey varmı kapanırsa ne olur

yahu arkadaşım, başbakan bunu taa geçen yıl söylemişti, bu yıl da peşine düşmüş iyice, iki günden bu yana da bangır bangır bağırıyor adam, 2013'te dershaneler olmayacak diye...

bu talep öncelikle velilerden gelmiş, çünkü adaletsiz bir uygulama olduğu kabul ediliyor. parası olan okurken, parası olmayana çobanlık, çöpçülük düşüyor kaderine... hem soruyor vatandaş, madem bu kadar para verecektik okullar ne işe yarıyor diye...

FerdiCantemur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yahu arkadaşım, başbakan bunu taa geçen yıl söylemişti, bu yıl da peşine düşmüş iyice, iki günden bu yana da bangır bangır bağırıyor adam, 2013'te dershaneler olmayacak diye...

bu talep öncelikle velilerden gelmiş, çünkü adaletsiz bir uygulama olduğu kabul ediliyor. parası olan okurken, parası olmayana çobanlık, çöpçülük düşüyor kaderine... hem soruyor vatandaş, madem bu kadar para verecektik okullar ne işe yarıyor diye...

dediğin çok doğru parası olmayan zaten normal devlet okuluna bile gidemiyor adaletsizlik oluyor öle

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Bence kapatılmamalı.Okulda dersler doğru düzgün anlatılmıyor.
Okulda anlamadığımı dershanede anladım. :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bence kapatılmamalı.Okulda dersler doğru düzgün anlatılmıyor.
Okulda anlamadığımı dershanede anladım. :D

Dershaneler kapatılmalı ve düzgün ders anlatmayan öğretmenler düzeltilmeli. Ben dershaneye gitmediğim halde okuldaki öğretmenlerim lise son sınıfta üniversite sınavına uygun ders yaptırıp test çözdürdüler. Her okul için geçerli değil yani söylediğin.

thetech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dershaneler kapatılır, adı Eğitim Kurumu olur. :closedeyes:

Reaksiyon puanı
10,315
Dershaneler kapatılır, adı Eğitim Kurumu olur. :closedeyes:

dediğiniz kısmen doğru, yani şöyle bir yöntem uygulanması düşünülüyor:
dershaneler okula dönüştürülüyor, normal milli eğitim müfredatıyla eğitim veren kurumlar haline geliyor, yine paralı ama parayı devlet vermek suretiyle hizmet alıyor. vatandaş için özel-devlet farkı kalmıyor ortada, maddi açıdan en azından...

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dershanelerin kapatılması beni sevindirir... Ama ben kapanacağını sanmıyorum. Çünkü: Cemaatin örgütlendiği en iyi yerdir. Buna izin vermezler... Bir diğer husus da şudur. İnsanlara okulda ücretsiz ders veriyorsun seni dinlemiyor. Başka işlerle ilgileniyor ama gidip 2-3 bin lirayı dershaneye saydı mı canı yanıyor ve karşılığını almalyım diye ders dinliyor. Okulda bir şey öğrenmedim diyenlerin hepsi bu psikolojidedir :)))

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1

çoban olcak zaten çoban oluyo akıllı adama ödüllü sınav diye bişey var ayrıca paralı da parayı dersaneye veriyo yani dersane 2 yerden kazanıyo zenginlerin parasında zekilerin reklamından yani iyi yerlere gidenlerin çoğuda parasız gelenler

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
dershaneler kapanırsa hem binlerce kişi işsiz kalır hemde öğrenciler istedikleri başarıyı asla elde edemez 35-40 kişilik sınıfta isteksiz bir öğretmenle yürümez işler

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Kapansın kapansında o kadar öğretmeni nasıl istihdam edeceksin orası meçhul. Tabi özel okullar daha sınava yönelik eğitime dönecektir, devlet okulundaki çocuk bu konuda zararlı çıkacaktır.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu ülkede son yıllarda herkese eşit eğitim verilmeye çalışılırken kötü eğitim alanları iyi eğitim alanların seviyesine çekmek yerine iyi eğitim alanlara da kötü eğitim verilerek eşitlik sağlanıyor.

Tüm liseleri anadolu lisesi yapcaz dediler fakat sadece tabelada. Anadolu liseleri de dahil tüm liseler düz lise seviyesine çekildi.

Bugun dershaneler kapatılır yadın korsan edüt merkezleri türer, talebin önüne iyi eğitim vererek geçemiyorsan arz bir şekilde devam eder.

Başbakan talep velilerden geldi demiş. YALAN , ben çevremde bunu dillendiren bir veli görmedim. Eğer öyle olmuş olsa bile başbakan bugune kadar velilerin, öğrencilerin hangi isteğine kulak vermiş ki. Onun tek derdi imam hatiplere eğitim sisteminde güzel bir yer açmak.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
eğitimin kalitesi yerlerde. dersaneleri kapat. lise mezunu cahiller yetiştir. sonra koyun gibi gönder gitsen çağır gelsin.

nasılsa kendi çocukları ve torunları kolejlerde okuyor. burs veren iş adamlarının paraları ile.
neden onların çocuklarına burs veren varda bizim çocuklarımıza yok?
onların çocukları çokmu zeki ? yoksa bizimkilermi gerizekalı?

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıllardır dershanelerin para tuzağı olduğunu düşünmüşümdür.Tabi iyi olanları elbette vardır.Ama ben denk gelemedim açıkçası.

virüslü

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dershaneler kapatılır kolej olurlar bu sayede hükümetin üstünden öğrenci yükü kalkmış olur. zaten amaç dershaneleri kolej haline getirip hem öğretmen atama derdinden kurtulmak ve öğrenci yükünü azaltmak

aktas.hkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başbakanın açılın len ben çözecem bunu demesidir bangır bangır bağırması. eğitim sisteminin kalitesizliğinin sonucudur dersane. zaten adam gibi eğitim versen dersaneye gerek kalmaz. kaldıramayacağını kendi de biliyor sadece her zaman ki gibi tribünlere oynuyor :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ted konferanslarında eğitim hakkında yapan bir abimiz eğitim sistemlerinde evolition değil ama revolition gerekli diyordu bunun türkçesi düz bir gelişim değil kökten bir değişim demektir. Türk milli(!) eğitim sistemininde ihtiyacı budur. bunu hani ergen duygularıyla değişim olsun değişim iyidir anlamında değil gerçekten böyle hissettiğim için söylüyorum. ben eğitimin içinde olan biri değilim ama eğitim sistemimizin kötü olmadığını görmemek ahmaklık olur. türkiye öyle bir ülke ki çoğu zeki veya yetenekli insan mundar oluyor. bizim insanlarımız salak değil buna kanıt olarak avrupa veya amerikada eğitim alanlarda görüyoruz. veya geçenlerde ülkemizin bir köyünden liverpoola transfer olan bir genç örnek gösterilebilir. yani bu sistemimizin hatalı olduğunu bin defa gösteriyor bize. peki yıllarca neler yapıldı eğitim sistemi düzeltilmek için düz liseler icat edildi. düz liselerden tatmin olunmadı süper lise geldi o da olmadı anadolu liseleri sardı her bir yanı. şimdi ondan da tatmin olmuyoruz. yeni bir şeyler çıkacak içerik de küçük değişiklikler ama hâlâ hatalarla dolu. ben meslek liselerine çok üzülüyorum meslek liselerinde okuyan öğrenciler aslında çok avantaja sahip arkadaşlarımız. peki suç kimde sadece bizi yönetenlerde mi ? kesinlikle hayır. sorunun ta kendisi biziz. bizim ahlak düzeyimiz bizim işleri ciddiye alışımız daha doğrusu almayışımız tembelliğimiz yani gayretsizliğimiz. kendi kendimize ediyoruz. dershaneler okullaşacak peki ne mi olacak yine içeride bir şeyler dönecek yine birileri kazanacak ve yine o kişiler kendi ceplerinden başka hiç bir şeyi düşünmeyecekler sadece üst kısım değil öğretmeni de öyle diğer bu işin içerisinde olanıda. Daha başka ülkelerden örnek verip moralinizi bozmak istemiyorum hani şu batı ya da japonya güçlü ya. güçlü olmaları bira içip modern ülke olmalarından veya her gün seks alemleri düzenlemelerinden değil. (aslında böyle bir şey yok ama işte umut fakirin ekmeği onlar bizim haremi hayal ediyor biz onların seks partilerini).

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Buraya yazıyorum, bunun sonu eğitimin özelleşmesi ile biter. Amaç da zaten o.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
işin gerçeği, okullar kapanacak, tüm dershaneler okul olacak... her okulun bir sahibi olacak

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yani ben şimdi bu sene dershaneye gidiyim mi gitmiyim mi ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kesinlikle kapatılmalı. ben ve çevremdeki bir çok arkadaşım dershaneye gittik. hiçbirinin özel bir fayda gördüğüne şahit olmadım. verdikleri kitaplar dışında paramın karşılığını veren bir şey görmedim.

ayrıca fırsat eşitliği açısından da doğru bulmuyorum. devletin verdiği eğitimin olması gereken seviyeye getirilip eşitliğin sağlanması taraftarıyım.

öğretmenler açısından da durum ayarlanmalı. şu an dershaneler öğretmenler için de bir sömürü ortamı. normal bir okul öğretmenine göre dershane öğretmenleri çok daha fazla çalışmakta.

umarım hükümet sorunu hem öğrenciler hemde öğretmenler açısından doğru bir şekilde çözer. her ne şekilde olursa olsun bu düzen asla böyle gitmemeli.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dersane kapatma ayağına büyk rant elde edecekler. Eşlerini dostlarını devletin parasıyla zengin edecekler yine.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
dershaneler kapanmaz
en fazla sistemin adı değişir sadece
dershaneler kapanacak denmekle kapanmaz
yerine ne gelecek, o kadar öğretmen ne olacak bunların cevabı verilmedi

peki dershanelerin kapanması iyi olur mu
aslında olur
hem öğrenci hem öğretmen bakımından
dershaneler öğretmenleri de sömürüyor
gece vakitlerine kadar öğretmenler çalışmak zorunda bırakılıyor
ayrıca haftasonu tatili yok, 1 yılda 1 ay tatil ancak alıyorlar

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Dershanerin ya özel okul haline gelmesi yada kapanması isteniyor. Sorun olan küçük dersanelerin çok fazla olması. Ankarada aynı bina içinde 4-5 tane dersane olan yerler var buralar nasıl okul olacak.imkansız. kapansa öğretmenler ne iş yapacak.35-40 yaşına kadar öğretmenlik yapmış adam başka ne iş yapabilir? bu işin düzenlemesi 2013te olmaz sanırım. daha fazla zaman lazım ama dersanelerin kapanması iyi olur eğer çalışanlar mağdur edilmezse tabi.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Eğitim sistemini baltalayanlardan biri olan dershaneler kapatılmalı. Geçiş sürecinde sancılar elbette yaşanacaktır. Dershaneler var diye okullardaki eğitim kalitesi düştü. Dershane olmazsa okul ciddiye alınır.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Sadece isimleri değişir sonra biz bunu yaptık şunu yaptık derler.

Harçlar gibi aynı 100 liralık şeyi kaldır 2. öğretimden tomarla alamaya devam.

Burock98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dershanelerin Kapanmasına Karşıyım. Devlet Okullarında Yeteri Kadar Eğitim Verilmiyor! Öğrenciyim Nokta