Ders Çalışma Moduna Giriyorum

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Merhabalar.
Bende geçen sene 4. sınıfı bitirdim bu sene tekrar girdim sınava şükür istediğim şehir ve üniversite geldi.
Başta söylemem gereken birşey var YGS diye bir sınav yoktur. LYS diye bir sınav vardir. YGS psikolojiktir, adidir. Çalıştığının karşılığını alamazsın. Ama LYS gerçektir sınav gibi sınavdır, çalışanın mutlu olduğu sınavdır. Bunları unutma öncelikle.
LYS ye 3 ay gibi bi sürenin yetmesi imkansıza yakındır. Benim tavsiyem hazır internet varken fem yayınlarının video eğitimi var torrentten bul indir. Bütün derslerin videoları var. Ardından matematik için youtube'dan 'Şenol Hoca' kanalındaki bütün videoları indir. Gerçekten iyi anlatıyor. Bunları yaptıktan sonra çalışmaya başla. Videolardan LYS yi hafiften eritmeye başlasan iyi edersin. Dersane başlayınca zor oluyor gerçekten. Ama en iyisi hocanın dersi anlattığı gün akşamında o konuyu tekrar çalış(ders videosunu izle) sorusunu çöz. Böylece takip daha kolaylaşır.
Birde önemli birşey daha var tur. Konular ard arda bittikçe ilk öğrendiklerin silinmeye başlıyor. Bunun için her ders için tur kitabı al aylık çöz.
Ve ekstra olarak sosyal yaşamınla ilgili birşeyler söyleyim. Arkadaş çevrene çok dikkat etmelisin. Mezun olduğun için zamanın bol olacak ve dersaneden sonra arkadaşlarınla birşeyler yapmak isteyebilirsin ama yapmamalısın. 1 sene sabretmelisin. Çok gezen biri olmamalısın. Ama gezme demiyorum gez ama haftada bir.
Son olarak ; dersanede sürekli yarış içinde ol hep ilk sınıfa çıkmaya çalış. Niye dersen bütün dersaneler iyi hocalarını en iyi sınıfa gönderir çünkü dersaneye derece getircek sınıf orasıdır.
Bide çok bunalırsan 1 gün tatil yap. Unutma 'Hızlı koşan atın b.. seyrek düşer' birden yüklenip bunalma. Önemli birşey olsada (bayram seyran vs.) en fazla 3 gün ders çalışma daha fazlası çok zarara sokuyor. Başta verceğin fireler sonlara doğru yığılıp kalıyor.
Başarılı olursun inşallah. Haydi eyvallah.
Hay Allah razı olsun ben de böyle bir tavsiye arıyordum

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
(giremedi.)

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Gelecegimi goruyorum. Yorumu birakayim seneye ygs'ye yakin durumumu yazarım :D

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Gelecegimi goruyorum. Yorumu birakayim seneye ygs'ye yakin durumumu yazarım :D
Her şey iyi gidiyordu interneti bile kestirmiştim iki sene önce daha sonra ben internetsiz çalışamıyorum bahanesiyle ve telefon mevzularına düşünce kafada ders kalmadı :D

Masa saati

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar bi karar aldım kendimce baktım gidişat iyi değil bu sene bi yeri kazanamadık seneye mutlaka hedefimi belirledim ve bu yolda adımımı atmaya karar verdim.
PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümüne gözümü kestirdim ve hedef olarak belirledim.
Bugün bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım derse yoğunlaşayım diye.
Ekimde babam zaten interneti tamamen kapatacak
İki tane kitap aldım dershane başlamadan önce bitirecem bunları.
Karekök yayınları sıfırdan matematik ve esen yayınları edebiyat konu anlatımı
Matematiğim lisede zayıf denilecek kadar kötü edebiyat da aynı şekil fakat dil anlatımı ve diğer derslerim çok iyi denilecek kadar var
Anadolu Lisesi Mezunuyum ve lise 4te dershaneye gitmediğim için ve herhangi bir çalışma kaynağım olmadığı için hiç kitap açmadığım için bu sene YGS'den 248 aldım ve LYS'de daha kötü yapacağımdan LYS'ye girmedim bile gelecek seneye odaklandım artık
Çalışmaya başlamadan önce bana önerileriniz nelerdir ? Ne yapmalıyım sizce? görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Arkadaşlar bi karar aldım kendimce baktım gidişat iyi değil bu sene bi yeri kazanamadık seneye mutlaka hedefimi belirledim ve bu yolda adımımı atmaya karar verdim.
PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümüne gözümü kestirdim ve hedef olarak belirledim.
Bugün bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım derse yoğunlaşayım diye.
Ekimde babam zaten interneti tamamen kapatacak
İki tane kitap aldım dershane başlamadan önce bitirecem bunları.
Karekök yayınları sıfırdan matematik ve esen yayınları edebiyat konu anlatımı
Matematiğim lisede zayıf denilecek kadar kötü edebiyat da aynı şekil fakat dil anlatımı ve diğer derslerim çok iyi denilecek kadar var
Anadolu Lisesi Mezunuyum ve lise 4te dershaneye gitmediğim için ve herhangi bir çalışma kaynağım olmadığı için hiç kitap açmadığım için bu sene YGS'den 248 aldım ve LYS'de daha kötü yapacağımdan LYS'ye girmedim bile gelecek seneye odaklandım artık
Çalışmaya başlamadan önce bana önerileriniz nelerdir ? Ne yapmalıyım sizce? görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
İnternet kapatmayla olmaz