Depremin araştırılmasını reddettiler Saray inşaatını görüşecekler

Bu konuyu okuyanlar

Görkeem

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,066
Reaksiyon puanı
3,392
Puanları
113
depremin-arastirilmasini-reddettiler-saray-insaatini-gorusecekler-28012013_m2.jpg

Depremin araştırılmasını reddettiler Saray inşaatını görüşecekler.
facebook.svg

twitter.svg


Türkiye Elazığ’da yaşanan deprem felaketiyle sarsıldı. Yaşanan yıkımların ardından ülkede depremle ilgili önlem alınması gerektiği hemen her siyasi tarafından belirtildi.

HDP, olası bir depremde meydana gelebilecek hasarların önlenebilmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı:
“Geçmişte yaşanan ve neticesi son derece ağır olan büyük depremler ve son olarak Elazığ’da yaşanan ve büyüklüğü son olarak 7.0 olarak açıklanan deprem acı gerçekleri bir kez daha ortaya çıkarmış olup olası depremlerde yurttaşların en az hasarla durumu atlatabilmeleri, can kayıplarının engellenmesi ve yaralanmaların önüne geçilebilmesi için acil bir çalışma yürütülmesi elzemdir.”

AKP’LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, depremle ilgili komisyon kurulması istemi AKP'li ve MHP'li vekillerin oyuyla reddedildi.

“AHLAT’DAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SARAY İNŞAATI İÇİN YASA ÇIKARACAKLAR”
Genel Kurul'da bulunan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Baş da tepkisini Twitter hesabından dile getirdi. Baş, şu ifadeleri kullandı:
"AKP, şu anda deprem araştırma önergesini reddetti.
Bugün Genel Kurul’a gelecek İmar Komisyonu’ndan geçen kanun teklifiyle daha önce AYM tarafından iptal edilen Ahlat’daki Cumhurbaşkanlığı Saray inşaatı için yasa çıkaracaklar!
Bilinsin..."
“İNSANLAR CAN DERDİNDEYKEN, İKTİDAR SARAY DERDİNDE. SANKİ YETERİ KADAR SARAYI YOKMUŞ GİBİ BİR SARAY DAHA YAPMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR”

Erkan Baş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“İnsanlarımızın deprem nedeniyle can verdiği, iktidarın bundan doğrudan sorumluluğunun tartışıldığı bir dönemde iktidar Meclis Genel Kurulu’na bir imar yasası getiriyor. Burada Saray var. Hatırlayacaksınız Ağustos 2018’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat’ta 1071 metrekare oturma alanı olan 10 dönümlük arazide ‘Selçuklu mimarisi’ ile bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yapılacağını, talimatı verdiğini söylemişti.
Ocak 2019’da Ahlat’ta yapılmak istenen Cumhurbaşkanlığı Köşkü için yine AKP’nin teklifiyle Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapıldı. Değişiklikle köşk arazisinin sınırları belirtilip, söz konusu alanda ‘kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümleri uygulanmaz’ diye özel bir hüküm getirildi. Temmuz 2019’da da Anayasa Mahkemesi torba kanun ile getirilen kanun hükümlerini iptal etti. AYM’nin iptal gerekçesinde, kıyıların özel mülkiyete konu olamayacağı, doğal ortamının korunması ve herkesin ortak kullanımına açık olması zorunludur diyor.









Gerçekten çok yazık, şaşırmadık
 

astegon

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
2,973
Reaksiyon puanı
1,361
Puanları
113
Ah ah şu hale bak. Yazıklar olsun. Haram zıkkım olsun. Milletin vekili değil bunlar.
 

astegon

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
2,973
Reaksiyon puanı
1,361
Puanları
113
Bu zihniyeti savunmayın sakın ha. Vicdaniniz yoksa savunabilirsiniz
 
Üst