Öneri Depremden Sonra Psikolojim Çok Bozuldu

Artreverans

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşlar herkese merhaba son yaşanan depremden sonra psikolojim çok kötü bozuldu sürekli haberleri izlemekten çok etkilendim normalde asla haber izleyemiyordum hemen etkilendiğim için ama bu aralar çok izledim çünkü gelişmeleri takip etmek istedim ama bu beni çok etkiledi bazı geceleri uyuyamıyorum ve ışığı açıp öyle yatıyorum ve sürekli sosyal medyada marmara depremini vurgulayan prfler gerçekten ürpertiyor insanı 99 depreminde 7 yaşındaydım herşeyi hatırlıyorum bu beni daha hassas olmama neden oluyor son zamanlarda ne tv izliyorum ne sosyal medyaya bakıyorum sizinle dertleşmek istedim

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
İnsanı biraz da depremin sonrasını düşünmek üzüyor. O depremzedeler ev araba tüm mallarını kaybetmiş şekilde sıfırdan hayat kurmaya çalışacaklar ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda kiralar zaten 5-6k olmuş 8k asgari ücretle nasıl geçinilecek -hele hele bu adamlar emekli ise daha düşük maaşla- sonrasında ülkenin genelinin ekonomisi gitti sanayi ve ticaret şehirlerimiz altüst oldu bunun ilerleyen aylarda ekonomiye çok olumsuz yansımalarını hissedeceğiz. Hepsi çözülür yaralar da bir şekilde sarılır da, sonra diktikleri binaların yine sağlam yapılmayacağından malzemeden çalınarak göz yumularak yapılacağından ve 99 depreminden sonra alınmadığı gibi bu depremden de hiçbir ders alınmayacağını, İstanbul depremine hiçbir hazırlık yapılmayacağını bilmek insanı gerçekten derinden üzüyor

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Bu ülkede yaşamak insanın psikolojisini bozar. Çok şükür sağlam psikolojim var.

Developer

admin
Yönetici
Reaksiyon puanı
1,592
Hepimizin öyle. Yemek yiyemiyorum, odaklanma sorunu yaşıyorum. Televizyonu asla açmıyorum, sosyal medyayı kullanmıyorum. Biraz toparladım.

Televizyon ve sosyal medyadan bir süre uzak durmanda fayda var.

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Gerçekten hepimiz aynıyız. Şu anda haberleri izliyorum ve içim yanıyor. Halbuki derpemi yaşamadım. Gerçekten insanlara üzülüyorum. 200 saat su içmeden yaşayan insanlar var. Bizler 1 saat su içmeyince susuyoruz. Gerçekten ağlamak istiyorum fakat ağlamamak için kendimi tutuyorum. Benim zaten psikolojim hep bozuktu. Bunun üzerine tam çöktü. Her gece bu depremzedelere dua ediyorum. Gerçekten çok kötü bir durum.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422
tüm takip ettiğim haber kanallarından çıktım tv izlemiyorum sosyal medya haber kanallarını takip etmiyorum benim piskolijm var yardımımı ederim gerekeni yaparım ölen sayısına üzülür üzüntülerine bir olurum ama yapılan haysiyetsizlikleri görmek istemiyorum yoksa ülkemden soğuyorum iyi forumlar

muratykp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepimiz aynı durumdayız, ancak bu durumu kendine psikolojim bozuldu olarak yönlendirmen kendine daha çok zarar veriyor. Bu durumu hepimiz yaşıyoruz ve hep birlikte aşıcaz inşallah.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Benimde bozuldu ciddi diyorum artık içimden TV izlemek bile gelmiyor uzun süredir film dizi oyun oynayamıyordum şimdi TV de bitti, alkolle rahatlıyordum artık alkolde yok

YYILMAZZ

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
İnsanı biraz da depremin sonrasını düşünmek üzüyor. O depremzedeler ev araba tüm mallarını kaybetmiş şekilde sıfırdan hayat kurmaya çalışacaklar ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda kiralar zaten 5-6k olmuş 8k asgari ücretle nasıl geçinilecek -hele hele bu adamlar emekli ise daha düşük maaşla- sonrasında ülkenin genelinin ekonomisi gitti sanayi ve ticaret şehirlerimiz altüst oldu bunun ilerleyen aylarda ekonomiye çok olumsuz yansımalarını hissedeceğiz. Hepsi çözülür yaralar da bir şekilde sarılır da, sonra diktikleri binaların yine sağlam yapılmayacağından malzemeden çalınarak göz yumularak yapılacağından ve 99 depreminden sonra alınmadığı gibi bu depremden de hiçbir ders alınmayacağını, İstanbul depremine hiçbir hazırlık yapılmayacağını bilmek insanı gerçekten derinden üzüyor
5-6 bin kira nerde ya ? Ankarada iyi bir semtte ortalama bir evde 20-25 altına bulunmuyor artık vallahi adamların hayatı gitti herseyi gitti araçlarda kasko yoksa ordada kayıp var evde yastık altıda kayıp bugün en kötü buzdolabı 15-20 oldu bi ev düzmek nerden baksan 500 bi 500 de arabanı yerine koysan oturduğun evi toki tamamlasa en az depremzede aile başı 1.000.000 lira zarar var devlet karşılar umarım

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Benim başımın her yeri ağrıyor. Uyuyamıyorum. Sürekli haberlere bakıyorum. Sinirlerim bozuk hem üzgün hem sinirliyim. Düşünmek istemiyorum ama sürekli aklıma geliyor. Kulak çınlaması da oluyor arada. Bazen de sanki sallanıyormuşum gibi geliyor. Hiç öyle travma da geçirmedim ama çok üzüldüm.

YYILMAZZ

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
37
Benim başımın her yeri ağrıyor. Uyuyamıyorum. Sürekli haberlere bakıyorum. Sinirlerim bozuk hem üzgün hem sinirliyim. Düşünmek istemiyorum ama sürekli aklıma geliyor. Kulak çınlaması da oluyor arada. Bazen de sanki sallanıyormuşum gibi geliyor. Hiç öyle travma da geçirmedim ama çok üzüldüm.
Üstat ben Ankara'da yaşıyorum bugün mekan bulamadık a z her yer sevgililer gününden dolayı dolu çiçekçilerden sipariş almıyolar i̇nsanımız çok unutkan maalesef burada pek bir gündem kalmadı

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Şimdi de depremi atom bombası hiroşima şu bu diye bazıları da aşırı büyütüyor ki medyada orda burda çok büyükmüş gibi gözüksün. Algıya başlamışlar hesap vermemek için. Yok dağ yıkılıyormuş yok parçalanma olmuş. Tabiki büyük deprem ama 8-9 değil. İnsan gibi binalar olsaydı gülüp geçerdik kimse ölmezdi. İnşallah unutulmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üstat ben Ankara'da yaşıyorum bugün mekan bulamadık a z her yer sevgililer gününden dolayı dolu çiçekçilerden sipariş almıyolar i̇nsanımız çok unutkan maalesef burada pek bir gündem kalmadı
Bakma insanımız iyi değil biz kendimizi kandırmışız yıllarca.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Şimdi de depremi atom bombası hiroşima şu bu diye bazıları da aşırı büyütüyor ki medyada orda burda çok büyükmüş gibi gözüksün. Algıya başlamışlar hesap vermemek için. Yok dağ yıkılıyormuş yok parçalanma olmuş. Tabiki büyük deprem ama 8-9 değil. İnsan gibi binalar olsaydı gülüp geçerdik kimse ölmezdi. İnşallah unutulmaz.
Dinozorlar yaşıyor olsaydı bu depremle birlikte soyları tükenmişti o derece

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Dinozorlar yaşıyor olsaydı bu depremle birlikte soyları tükenmişti o derece
Maalesef şimdi de algıya başlamışlar. Kader dedirtmek için çok üzücü. Bilim dışı insanlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR” (HZ. MUHAMMED S.A.V.)​

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Ülkece psikolojimiz zarar gördü desek yeridir. TV'den ve sosyal medyadan bir süre uzaklaştırın kendinizi zira sürekli takip etmeye çalışmakta yoracaktır bir süre sonra. Başka şeylerle uğraşın ve kafa dağıtmaya çalışın. İlla ki merak edeceksinizdir olan biteni hepimiz merak ediyoruz. Bu yüzden de sık olmamak şartıyla ara ara kontrol edebilirsiniz yine.

mtanhu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Kardeşim hepimiz etkilendik. Telefonumdan twitter'ı bile sildim.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Herkes öyle maalesef. Bir de depremzedeleri düşünün gerçekten çok zor. Depremi biz de çok hissettik evde duramıyorduk depremden beri

Cem özgür

Asistan
Reaksiyon puanı
94
Depremle ilgili haber ve görüntüleri hiç seyretmeyecektiniz. Bu haberlerin ne size nede ordaki insanlara bir faydası var. Psikolojiniz elbette bozulur. Ayrıca herkes aynı değildir. Ben hiç seyretmedim. Peki acımasız birimiyim hayır. Ölenlere üzüldüm ama daha çok ölenlerin yakınlarına üzüldüm çünkü geride çok büyük bir boşluk kalıyor. İstanbul'da yaşıyorum ve dolayısıyla deprem için sıramızı bekliyoruz. Ayrıca herkes bir gün bir şekilde ölecek. Deprem yine olacak. Hatta yanardağ patlayabilir, astroid düşebilir evren sayısız tehlikeleri olan bir yerdir. O yüzden biraz boş verin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Ölümü hatırlamak insanı yıkıyor. Çünkü bize de aynısı olabilir. Bu her zaman bizim elimizde değil. Güzel şeyler düşünün.