Soru Depremde vefat sayılarına inanıyor musunuz?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Kimsenin poposunda sayaç yok. Ölenler otomatik kayıt olmuyor. Bulunamayanlar yaşıyor sayılıyor. Herkesi öldü sayıp, üzerine beton da dökülebilirdi.

Son düzenleme:

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Açıklanan verilere inanıyorum ve maalesef kötü boyutlara ulaşacağını düşünüyorum. Açıklananlar resmi veriler. Enkazların altında yüzlerce vatandaşımız var maalesef.. :(

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Simülasyona göre 104.*** bina yıkılmış. Bu da demek oluyor ki ölüm sayısı milyona bile vurabilir.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Simülasyona göre 104.*** bina yıkılmış. Bu da demek oluyor ki ölüm sayısı milyona bile vurabilir.

Matematikte bilmiyorsun galiba !

Milyon birde !

Not: Elinde sonuda ölüm rakamları kesinleşecek. Şuan için hastaneye ulaşmadan savcı görmeden kimlik tespiti yapmadan ölüm listesine eklemiyorlar insanları benim anladığım.

Enkazdan ceset çıkarılsa bile hastaneye gidip savcı kontrolüne DNA testine parmak izi almaya alınıp sonra kimliği tespit edilince ölüm listesine ekleniyordur.

Ama bazı insanların sandığı gibi atıyoru 100 bin kişi ölmüş iken devlet çıkıp 25 bin ölü var flan diyecek hali yok.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Matematikte bilmiyorsun galiba !

Milyon birde !

Lan cahil 100.000 tane bina yıkılmış olsa her binada 50 kişi yaşıyorsa ki her binadan 5 kişi kurtarabiliyorlar ki 25’i de kaçtı diyelim her binadan 20 kişi ölmüş oluyor. 100.000 ile 20’yi çarp hele cebir yapabilecek kafa var mı bilemiyorum artık ama.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Lan cahil 100.000 tane bina yıkılmış olsa her binada 50 kişi yaşıyorsa ki her binadan 5 kişi kurtarabiliyorlar ki 25’i de kaçtı diyelim her binadan 20 kişi ölmüş oluyor. 100.000 ile 20’yi çarp hele cebir yapabilecek kafa var mı bilemiyorum artık ama.

Hem okuduğunu anlayamıyorsun. Hemde matematik bilgin yok.

Afad'ın resmi rakamı şu şekilde.

AFAD, depremde, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığını açıkladı.

Ölü sayısı 40-50 binlere veya hadi 100 bin'e çıkacak desen kısmen anlayacam.

Ama milyonlara çıkacak demek nedir. Allah akıl fikir versin. ( Orada ki 10 ilin toplam nufusu 12 milyon zaten. )

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Hem okuduğunu anlayamıyorsun. Hemde matematik bilgin yok.

Afad'ın resmi rakamı şu şekilde.

AFAD, depremde, 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkıldığını açıkladı.

Ölü sayısı 40-50 binlere veya hadi 100 bin'e çıkacak desen kısmen anlayacam.

Ama milyonlara çıkacak demek nedir. Allah akıl fikir versin.

Ama hiç bir şey beceremeyen köylü AFAD’ın açıklaması ? Böyle devam ?

Leon Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,607
Hiçbir şey beceremeyen mi??
Arkadaş doğru söylüyor ilk gün AFAD ve askerler direk vakit kaybetmeden gitseydi, kepçeler filan hemen seferber olup deprem bölgesine gelseydi ölen sayısı fazla olmazdı. Bak herkes ne diyor ses var ama AFAD filan hâlâ gelmedi diyor.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Arkadaş doğru söylüyor ilk gün AFAD ve askerler direk vakit kaybetmeden gitseydi, kepçeler filan hemen seferber olup deprem bölgesine gelseydi ölen sayısı fazla olmazdı. Bak herkes ne diyor ses var ama AFAD filan hâlâ gelmedi diyor.
Yapılan hatalar olabilir ama bu o kadar emek ve fedakarlığın olduğu gerçeğini değişmez. Ekipler uykusuz ve yorgun olsa da günlerdir bir tek can bile olsa kurtarmak için çabalıyor. Burada da vatandaşın biri çamur atıyor. Tepkim buna. Ayrıca başka ülkelerden yardım olmasına rağmen her yere yetişemiyorlar maalesef. Daha geçen bazı illerde çalışma bitti diğer bölgelere sevk edildi ekipler.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Yapılan hatalar olabilir ama bu o kadar emek ve fedakarlığın olduğu gerçeğini değişmez. Ekipler uykusuz ve yorgun olsa da günlerdir bir tek can bile olsa kurtarmak için çabalıyor. Burada da vatandaşın biri çamur atıyor. Tepkim buna. Ayrıca başka ülkelerden yardım olmasına rağmen her yere yetişemiyorlar maalesef. Daha geçen bazı illerde çalışma bitti diğer bölgelere sevk edildi ekipler.

99 depreminde her şey çok daha farklıydı. Araştırmanı öneririm. Askeri düzenimizi bozanlar, ampulede basanlar utansın.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
99 depreminde her şey çok daha farklıydı. Araştırmanı öneririm. Askeri düzenimizi bozanlar, ampulede basanlar utansın.
Bu deprem ile 99 depremini kıyaslaman saçmalık. 10 il etkilendi diyoruz. Büyük yıkım var diyoruz.

Ayrıca askeri düzen ve savunma sanayii şuan gayet iyi. Konuyu saptırma.

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
Hatalar olamaz can gidiyor insan bu. Konuşan depremzedeler ilk saat helikopter sesi bekledik diyor çoğu. Şimdi gidenlere birşey demiyorum ama geç kalındı. Hazırlıklı değillerdi. Üstüne birde yardımları biz yapacaz diye diğerlerini engelliyorlar. Sıra ahbap a geldi.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,934
Az ölmüş. Milyonlar ölmeliymiş.

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781