Denemeden Pes Eden Var mı?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Öğlen Lineer Cebir dersinden vizem var ve hasta, uykulu hissediyorum. Henüz denemedim, yani henüz sınava girmedim bile ama pes etmek istiyorum. :( Acaba bu mudur son güne kadar çalışmayıp son gün "Eh ya, s*karım böyle işte. Finalde düzeltirim nasılsa." deme psikolojisi?

Kafamı veremiyorum mesela ders notlarına. Bilgisayarı açıyorum, o bile sıkıyor bir süre sonra. Hiçbir şey yapamamakla bir şeyler yapmak gerektiğinin farkında olmak arasında gelip gidiyorum ve doğal olarak bu bana hiçbir yarar sağlamıyor.

Şimdi... Bir fikri olan var mı? :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Tipik öğrenci psikolojisi sendeki bunun yüzünden Mühendisliği okuyamadım ben çünkü herşeyden bıkmıştım ozamanlar çok destek olmaya çalışan oldu ama bir fayda sağlamadı bana ,yinede ben sana ha gayret diyorum:rolleyes:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Her şeyden bıkmak mı? :( Ben zaten her şeyden çabucak bıkıp boş kağıt verip çıkabilen bir insanım... Lisede hocalar sözlü notlarıyla kurtarırlardı ama burada o da yok. :(

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Evet Üniversiteler böyle yerler pek bir seçeneğin yok Jeaquares ya yapıcaksın yada yapıcaksın

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Şu anının kıymetini bil derim.Okumak isteyip de okuyamayan nice insan var.Bence gayret et.At bu düşünceleri.Her şey için geç olmadan....:)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
rapor al.

haytına renk kat biraz.sanki sıradanlaşmış hayatın sende sıkılmışsın.git gondola bin falan :) inince düzelirsin :P

ulass09

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilmiyorum ama sana masraf edip okutan insanlar varsa onların kazanç için verdiği emekleri düşün belki olur..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Rapor işi bayram önü yaş çünkü memleketime de dönüyorum zaten.

Ya geçen haftaki Matematik vizesine günlerce çalıştım, gece kütüphanede sabahlama seviyesine geldim ve sınavım da çok iyi geçti ama cevap anahtarı açıklandığında hiçbir sorumun (hatırladığım kadarıyla) doğru olmadığını gördüm. Biraz da bu sinir etti beni. Aynı durum bölüm dersim olan Fizik için de geçerli. Şu an çalışasımın gelmemesinin bir sebebi de bu aslında. Çalışınca da bir b*k olmuyor çünkü. Çalışmaya alışık biri de değilim ama az önce arkadaşla 3 tane Nutella'lı ekmek yedik. Şu an çok mutlu hissediyorum. :D Sanki 9'da çalışmaya başlasam ve 1'de başından kalksam her şey çok güzel olacakmış gibi geliyor. :D Ahahah galiba bunlar hep öğrenci durumları. :D

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:42 ----------

rapor al.

haytına renk kat biraz.sanki sıradanlaşmış hayatın sende sıkılmışsın.git gondola bin falan :) inince düzelirsin :P

Ama şu gondol işine bayıldım. :)

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aynısını bende yaşadım. Sınav öncesinde arkadaşların ders notlarını toplardık. Eve poşet poşet fotokopilerle gelirdim. Akşam biraz fotokopilere göz ucuyla bakardım ama hiç kalem oynatmadan (sayısal derslere çalışırken bile kalem kullanmıyordum). Yarım saat sonra sıkılırdım veya uykum gelirdi o anda amaaan canım mı çıksın der yatardım :). Ertesi gün okula erken gider arkadaşları bulurdum. Onlar deli gibi çalışmış olurlardı, soruları çözerken bana da anlatırlardı. Bu şekilde sınava girerdim ve o arkadaşlardan yüksek notlar bile alırdım :). Arkadaşlar hala söylerler yatarak mezun olduğumu :).
Benim önerim tek başına değilde arkadaş grubunla beraber çalış. Denenmiştir. Kanıt BEN :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aynısını bende yaşadım. Sınav öncesinde arkadaşların ders notlarını toplardık. Eve poşet poşet fotokopilerle gelirdim. Akşam biraz fotokopilere göz ucuyla bakardım ama hiç kalem oynatmadan (sayısal derslere çalışırken bile kalem kullanmıyordum). Yarım saat sonra sıkılırdım veya uykum gelirdi o anda amaaan canım mı çıksın der yatardım :). Ertesi gün okula erken gider arkadaşları bulurdum. Onlar deli gibi çalışmış olurlardı, soruları çözerken bana da anlatırlardı. Bu şekilde sınava girerdim ve o arkadaşlardan yüksek notlar bile alırdım :). Arkadaşlar hala söylerler yatarak mezun olduğumu :).
Benim önerim tek başına değilde arkadaş grubunla beraber çalış. Denenmiştir. Kanıt BEN :)

Bu kalem oynatmadan soru çözme olayı çoğu öğrencide vardır. Çok şükür bende de var. :D Ama yemiyor işte üniversitede, yemiyormuş yani. Mesela yıllarca öğrendiğimiz Newton yasalarıyla alakalı soruları çözemiyorum ben bu bölümde çünkü sayısal işlem yeteneği yetmiyor artık. Böyle kasman, kafa patlatman ve kimsenin düşünemeyeceği ayrıntılarda yüzmen gerekiyor dakikalarca. Onu da yaparken sıkılmaman, inanman, odaklanman gerekiyor.

Oda arkadaşım gece 2'de yatmış ama hiçbir şey anlamadığını söylüyor. Onun bir de 12'de Kimya vizesi de var. Kız bıraktı çalışmayı filan. :D Facebook'ta takılıyor. Benim ise fotokopiye göz ucuyla bakıp "Hala bir umut var..." diyerek iç geçirişlerim var şu anda.

Yorumun bana lisedeki halimi hatırlattı. Biyoloji sınavına haftalarca çalışırdı sınıftakiler, dile kolay 14-15 sayfa not... Konu da en baba Biyoloji konularından. Sınav gününe kadar not bile tutmazdım. Biyoloji derslerinde müzik dinleyip uyumak her tipik sayısal öğrencisinin durumlarındandır herhalde. :D Sınav günü sabah 6'da kalkıp 14 sayfalık not yığınını 2 kere okurdum sadece. Sınava girip 91, 95 aldığımı hatırlıyorum. Haftalarca çalışan arkadaşlarımın arasında benden yüksek notu olan 3-4 kişi vardı. Ön sıramda oturan arkadaşım 83 alıp benim notuma isyan etmişti. Kopya çekmediğim ve bu durum da beni tanıyan herkes tarafından bilindiği için sınav anında bana vahiy geldiğiyle ilgili söylentiler bile çıkardı. :D Şimdi mesajını okuyunca bu dediklerinin "zamanında" benim için de geçerli olduğu ama artık üniversitede öyle yürümeyeceği aklıma geldi.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Rapor işi bayram önü yaş çünkü memleketime de dönüyorum zaten.

Ya geçen haftaki Matematik vizesine günlerce çalıştım, gece kütüphanede sabahlama seviyesine geldim ve sınavım da çok iyi geçti ama cevap anahtarı açıklandığında hiçbir sorumun (hatırladığım kadarıyla) doğru olmadığını gördüm. Biraz da bu sinir etti beni. Aynı durum bölüm dersim olan Fizik için de geçerli. Şu an çalışasımın gelmemesinin bir sebebi de bu aslında. Çalışınca da bir b*k olmuyor çünkü. Çalışmaya alışık biri de değilim ama az önce arkadaşla 3 tane Nutella'lı ekmek yedik. Şu an çok mutlu hissediyorum. :D Sanki 9'da çalışmaya başlasam ve 1'de başından kalksam her şey çok güzel olacakmış gibi geliyor. :D Ahahah galiba bunlar hep öğrenci durumları. :D

---------- Post added at 08:44 ---------- Previous post was at 08:42 ----------

Ama şu gondol işine bayıldım. :)

Saat 9, başlasan iyi edersin Nutellalı ekmekleri eritmen lazım kolay gelsin:tongue:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Daha 3 dakikam var, germeyin ortamı! :D

Bu arada dersin içeriği (MAT 261):

Lineer Denklem Sistemleri ve Matrisler; matris işlemleri, özel matrisler, elemanter satır ve sütun işlemleri, echelon form, elemanter matrisler, ters matris, lineer denklem sistemlerinin çözümü.Vektör Uzayları; vektör uzayları, alt uzaylar, taban ve boyut, koordinatlar, taban değişimi, bir matrisin rangı. İç Çarpım Uzayları; standart iç çarpım, ortogonal taban, Gram-Schmidt Metodu.Lineer Dönüşümler; lineer dönüşümün çekirdeği ve rangı, lineer dönüşümün matrisi, lineer dönüşümler uzayı, dual uzay, benzerlik. Determinantlar; determinant özellikleri, kofaktör ve bir matrisin eki, ters matrisin bulunması, Cramer Kuralı. Özdeğer ve Özvektörler; köşegenleştirme, Cayley-Hamilton Teoremi. Kuadratik Formlar; kuadratik formun matrisi, temel eksen teoremi, kuadratik formların sınıflandırılması, Diferansiyel denklem sistemlerine uygulama.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu arada hangi bölümdesin sen yav isyan ettiğin kadar varmış ha bunlar ne böyle bende gördüm bunların bazılarını ama hiç görmemiş gibiyim şu an

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
allah kolaylık versin jea bak saat 9 u geçti sen başla bence :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Jea , bu gidişle sen fizik bölümünü bitirirsen benim torun okula başlar herhalde. :D
Bu arada lineer cebir dersim AA idi. :D :mrgreen:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Fizik Mühendisliği Bölümü'ndeyim. Babamın bir lafı var bu bölümle ilgili bana söylediği: "Salaklık edip çalışmadın, bir de sana bir yıl daha beklemeni söyledik ama gittin ve tercih yaptın, şimdi k*çını sıka sıka Tıp'tan daha zor bir bölümde oku da aklın başına gelsin..."

:D Bu ders bir de havuz dersi. Kendi bölüm dersimin içeriklerinden bahsetmiyorum bile. Onun vizesi filan geçti zaten, geçti yani. :D Ama seviyorum bölümümü. :)

---------- Post added at 09:07 ---------- Previous post was at 09:06 ----------

Jea , bu gidişle sen fizik bölümünü bitirirsen benim torun okula başlar herhalde. :D
Bu arada lineer cebir dersim AA idi. :D :mrgreen:

Ben bu dersten AA ile geçmezsem daha da bu foruma uğramam!

İşte şimdi bana çalışmam için bir sebep verdin! Gerçek bir sebep!!! :D Ben gidiyorum.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Hem de o kalın Calculuslardan İngilizce alıyorduk o dersleri yaaaa, :D

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Okadar çalışıpda önümüzdeki dağ gibi bir engel olan ÖSS yi geçince herşeyin bittiğini sanıyoruz.
Daha sonra görüyoruzki o dağın arkasında birsürü dağ varmışta ÖSS yüzünden göremiyormuşuz.
Neyseki o dağların çoğunu aştım, onlardan birisinin ismide Lineer Cebirdi :) Tırmanmaya devam et derim bende.
3 yıldır sınavları olan değil yapanım mutluyum :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Çık biraz dolaş hava al üstüne bir kahve iç hiç bir şeyin kalmaz..

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Benim de vazgeçtiğim olmuştu tavsiye etmiyorum :D 3-5 puan-not neyse artık al yani bir şekilde işine yarar :P

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
...Ya geçen haftaki Matematik vizesine günlerce çalıştım, gece kütüphanede sabahlama seviyesine geldim ve sınavım da çok iyi geçti ama cevap anahtarı açıklandığında hiçbir sorumun (hatırladığım kadarıyla) doğru olmadığını gördüm...
Aynı şey geçen hafta benim de başıma geldi. Diferansiyel Denklemler canımı sağlam yaktı. Bir an ben de o can sıkıntısına düştüm ama pes etmek yok. Dediğin gibi hiç derslere bakmak, çalışmak istemiyorsun ama çalışmalı :)

9 günlük tatilim derslere çalışmakla geçecek. Hatta bugün başlıyorum. Bayramdan sonra vizeler beni bekliyor.

ÖSS'yi kazanıp üniversiteye yerleştikten sonra her şey kolaylaşacak, rahat edeceksin dediler. Yalan!!! Külliyen yalan!!! :glare::D

Bu arada sınavında başarılar.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
kardeşim bence oku dersini çalış geç bu olayları

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Sen de benim gibi ÇAP yapmayı düşünüyordun ama bu gidişle yalan olacak. :D

Tatili ben de sınavlara çalışarak geçireceğim. Döndükten sonraki gün vizeler devam edecek. :glare:

Sınavlarında başarılar. :)

_abdulkerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Aynı benim gibi düşünüyosun, Makine mühenisliği öğrencisiyim, bu 7. yılım, bu yılda bitmez benim okul. Senin sonun da bana benzemesin aman.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Moralim bozuldu yorumları görünce. :D

ÇAP zaten İngilizceden kalınca (devamsızlıktan) hayal olmaya başladı, en azından Uçak Mühendisliği hayal oluyor gibi. Neyse... :sneaky2:

Lunapark önerisini sevdim. :D

LYS'yi (eski ÖSS) atlatınca rahatlamadım ki ben? Hayır yani LYS'den önce de gergin değildim. :D Ben sınava çalışmamıştım hiç. Hiç diyorum, gerçek anlamda hiç. Kitaplarımı seneye tekrar sınava girecek olan arkadaşıma verdim, bomboşlardı. Kız 2-3 dershaneye gidiyormuşçasına kitap depolamış oldu. Üniversitede de çalışırım diyordum, çalıştım da ama çalışınca olmuyor. Olacağı varsa oluyor. :D

Sınav tebrikleri için teşekkür ederim. Saat 3'te benim için dua filan okuyun. Gayrimüslimlere edilen duaların kabul gördüğünü biliyorum, bahane bulmayın sakın. :D

Hesap filan yapıyorum da ÇAP için, ikinci dönem 3.7 filan yapabiliyorum (2 tane İngilizce dersi almak zorunda kalacağım için), o sebeple bu dönem 2.5'in altına düşmesem yeter. Alabildiğim kredi sayısı 25'in altına düşerse yaz okuluna kalmak zorunda kalırım bu lanet İngilizce için (eğer illa ki ÇAP dersem) ama onu da istemiyorum çünkü zaten 1 ay atölye stajı var. 2 ay da yaz okuluna kalırsam bu yazı İstanbul'da geçirmek zorunda kalacağım ki BUNU HİÇ İSTEMİYORUM. :glare:

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
istatistik ile fizik bölümlerini okumak çok zor. bölümünü seçmeden önce arkadaşlar hatırlatma yapmışlardı. bu bölümleri okumanın çok zor ve iş olanağınında düşük olduğunu belirtmişlerdi. artık seçimini yapmışsın, şimdilik düşünülecek tek şey okulu bitirmen. haa fizikte okuyup 5 veya altılamayan öğrenci görmedim. görsemde bir elin sayısını geçmez. bu zoru bilerek gittin artık bunu gögüslemen gerekir. okulu bırakıp, tekrar sınava girsen bu sefer puanın düşecek, istediğin ve güzel bölümleri kazanamazsın. artık, bilmiyorum düşüncen ve ailenin tavsiyesi ne.

merve burada yazışmalarından anladığım kadarıyla mükemmelliyetçi kişiliğe sahipsin. herşeyin en mükemmeli ile olup bitmesini istiyorsun. ee. bu da hayatın , eşyanın tabiatına aykırı. dersi geçermiyim, ben bölümü bitirebilirmiyim gibi düşünceleri bırakıp, tüm azmini ders çalışmaya vermen lazım. buna odaklanman gerekiyor. merve, ne kadar çok iyi olursan ol, üniversite birinci yılın çok zor gelecek. katlanamayacan gibi hissedeksin. bu çok normal, çünkü herkes senin bu düşdüğün psikoloji yaşadı. yani; tek sana gelen bir şey değil. ama bunu gögüsleyip okulu zor olsa da bitirebildik. bu birinci yılı atlatırsan psikolojik olarak rahatlarsın. bunu başarmaya çalış. alttan ne kadar dersi bırakacağını düşünme. mutlaka bazı dersleri kesinlikle geçemeyecen. ama bunu minimuma indirmeye azmet. merve şunu psikolojik olarak artık kendine kabul ettirmelisin. lise ders geçimi ile üniversite arasında hiçbir benzerlik yok. lise geride kaldı. unut gitsin. zaten, sende bunu dile getiriyorsun.

en önemlisi de internete ayırdığın vakti baya düşürmelisin. izlediğim kadarıyla sdn de bulunma süre baya düşmüş. bence biraz daha düşür. hiç olmazsa bu yıl için.

başarılar dilerim. başarıların hayırlar getirsin.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Alışveriş zamanı gelmiş :lol::yes::yes:

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
benim sinavlarda aralikta basliyor.