Demirören bilinmeyenleri anlattı!

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, NTVSpor'un canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

demiroren1.jpg


*ELİMDE OLSA MAÇLARA SADECE KADIN VE ÇOCUK GİRME OLAYINI YARIN KALDIRIRIM
*DEMİRÖREN YÖNETİMİNDE ASLA SAHTEKARLIK OLMAZ
*ZEKERİYA ALP'E BEŞİKTAŞ MAÇI SONUNDA KONUŞMASININ DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİM
*ESPN OLAYI BİR ŞAKLABANIN MARİFETİ
*MANDELA TİŞÖRTÜNÜ UEFA'YA SORDULAR, BİZE SORMADILAR CEZA ALDILAR
*3 TEMMUZ İLE İLGİLİ BİZİM KARARIMIZ, GİDİŞİMİZ BELLİDİR AMA YARIN...
*HER MAÇA GİDEBİLİRİM, SORUNUM YOK. TFF BAŞKANININ MAÇA GİTMESİ ŞOVDUR
*ATATÜRK YAZDILAR GEÇ, MANDELA YAZDILAR GEÇ DERSEK...
*MAÇ GÖRÜNTÜLERİ HER KANALA GİDEBİLMELİ!MAÇTAN UZUN PROGRAM OLMAZ
*OLİMPİYAT STADI'NI MİLLİ TAKIM STADI YAPABİLİRİZ
*TRABZONSPOR JUVENTUS'U RAHAT ELER
*MAÇLARDAN ÖNCE HAKEMLERLE KONUŞURUM
*BAZI YÖNETİCİLERİN ÖZHAN CANAYDIN DURUŞUNA BAKMASI GEREKİYOR

İşte Demirören'in açıklamaları...

"TFF'DE GÖREVE GELDİĞİMDE ÖZÜR DİLEDİM"
"Beşiktaş maçına TFF Başkanı olarak bakış açım şudur, Dünyada ilkler yaşandı. Türkiye'de öbür ilk olan da futbolcunun taraftar tarafından tekmelenmesiydi. Hakemler değerlendirmelerde hata yapmış olabilir. Türkiye'de Kulüpler birliği, kulüp başkanlığı Federasyon başkanlığı hepsini yapmış bir insanım. Yıldırım Demirören'in yönetiminde asla sahtekarlık olmaz. Gereği neyse yapılır. Hatalardan ders çıkarmak gerekiyor. Biz de kulüp yöneticisiyken hatalar yaptık. TFF'de göreve ilk geldiğimde hakemlerden özür diledim. Çok şeyler söyledik, hatalardan ders çıkarmak lazım. Şimdi pişmanım diyorum."

"ZEKERİYA ALP'İN KONUŞMASININ DOĞRU OLMADIĞINI..."
"TFF, hakemleri yetiştirerek meslek haline getirmek için Anadolu Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Eğer varsa bir kural hatası, gereği neyse yapılır. Herkes bunu bilsin. Başkan Fikret Orman ile konuştum, onlara da sonuna kadar haklarını aramalarını söyledim. Zekeriya Alp'in kararlar belli olmadan konuşma yapmasının doğru olmadığını kendisine de söyledim. Onun anlatması da bizim kararımızı etkileyecek bir şey olmamasına rağmen yanlıştı."

"KASIMPAŞALI OYUNCU ART NİYETLİYDİ"
"Fernandes gibi bir oyuncu, Türkiye için, Beşiktaş için çok önemli bir isimdir kendisi... Savcıların da devreye girmesini söyledi Orman, katılıyorum ben de. Beşiktaş seyircisi 4 maçlık cezadan sonra ilk defa maça gelmiş ve böyle olaylar oldu. Motta ve Almeida'nın aldığı kırmızı kartlar doğrudur. Kurallara uyulmuştur. Kasımpaşalı oyuncu bana göre art niyetliydi. Bu açıktır. Topu eline almak vs. bunlar yanlış. Futbolun doğasına aykırıdır."

"BEN DE BAZI HATALAR YAPTIM"
"TFF Başkanlığını yaşadığım için maçları izlerken insanların yerine kendimi koyabiliyorum. Ben de bazen hatalar yaptım tabii ki. Bana bir talepte bulundukları zaman bunları yapmaya çalışıyorum. Taraftar istiyor diye demeç verilmemeli. Fikret Orman için söylemiyorum."

"'BEŞİKTAŞ'IN CANI YANIYOR'A İNANMIYORUM"
"Beşiktaş'ın canı sürekli yanıyor olayına katılmıyorum. Zamanında biz de bunları söylüyorduk. Hiçbir profesyonelimizin Beşiktaş üzerine özellikle oyun oynadığına inanmak istemiyorum."

DROGBA VE EBOUE YORUMU, ESPN'E ÇOK SERT!
"Drogba ve Eboue'nin yaptıklarını takdirle karşıladık ancak bizim talimatlarımız bellidir. Önce bize söylemek zorundaydılar. Prosedür olarak yanlış yaptıkları, ancak takdirle karşılanacak bir olay. Erkan Zengin rahmetli arkadaşı için tişört giydi içine, o da sevk edildi. Galatasaray UEFA'ya sordu da TFF'ye neden sormadı tişört mevzusunu. Bu hareketi sormadıkları için biz de bunu söylemek zorundayız. Bir tane şaklabanın çıkıp bunları neden söylediğini biliyorum. ESPN'deki olay da bir şaklabanın yaptığı bir terbiyesizliktir. O olayın iç yüzünü de öğrendik."

"'YÜCE ATATÜRK' AÇIKLAMASI!"
"Futbolcu belirli hareketleri yapamayınca ceza almaz. Rabia işareti talimatlarda yok. Atatürk siyasetin bir parçası değildir. Bizim Fethiyespor'u sevk etmemizin nedeni hem izin almamaları, hem de maç sonunda yöneticilerinin açıklamalarından dolayı sevk ettik. Çok üzücü şeyler duyuyoruz Atatürkçü olmadığımıza dair. Bunlar bizi üzüyor."

TAHKİM'İN AÇIKLAMASI İLE İLGİLİ...
"Tahkim Kurulu özerk bir kuruldur. Sevk etmek bize bağlıdır. Tahkim'e biz bugün ya da yarın açıkla kararını diyemeyiz. Juventus maçından önce açıklanmasındaki durum budur."

"BENİM OLDUĞUM YERDE EŞİTSİZLİK..."
"Herkesin görüşüne saygım vardır. Benim olduğum yerde eşitsizlik yapamaz kimse, asla! Hem disiplin hem de tahkim kurulundaki arkadaşları tanıyorum. Onların da verdikleri kararları dürüstlükle verdiklerinden eminim."

"G.SARAY'DAN YÖNETİCİ İSTEDİK, GELMEDİ"
"Galatasaray'dan yönetici istedik TFF seçimine giderken. Beni istemedikleri için kimse gelmedi. Çok uzun vadeli bir olay ama bizler gelip geçiciyiz. Bukurumun fertleri TFF'yi yüceltmesi ve desteklemesi lazım. Kararlar tabii ki tartışılır. Ben ve arkadaşlarım bu kurumun geleceğini korumak için çalışıyor. Atatürk yazdılar geç, Mandela yazdılar geç dersek işin içinden çıkamayız, bizi sarsar. Biz cezalarımızı uygulamak zorundayız. Disiplin Kurulu'na biz karışmayız. Cezalar hep alt seviyelerden verilir. Bizler ikinci üçüncü aşamalara geçmesi için konuşmalar yapıyoruz kimse mağdur olmasın diye."

ŞİKE KONUSUNDA KRİTİK AÇIKLAMA!..
"Bizim kurullarımız bir karar verdi. Yarın bir karar gelir UEFA'dan. Yargının kararı TFF'yi bağlamaz, bizim kararımız da yargıyı bağlamaz. Trabzonsporumuz ikinci kez müracat etti ve reddedildi. Bizim açımızdan karar bellidir. Şahıslarla ilgili konuları da kulüpler bağlar eğer şahıslar ceza alırsa. Futbol dışarıda da sürprizler oyunu. Yarın öbür gün bir şeyler değişir. Biz de ona göre konuşuruz."

"SİYASETİ TRİBÜNLERE GETİRMEK TEHLİKELİDİR"
"Türkiye'de sporun içinde siyaset yok ama tribünlerde var. Biz bunu ayrıştırmayı becerebilirsek, siyasi yönlendirmelerden vazgeçersek kurtulabiliriz. Çok tehlikeli yerlere gidebilir. Futbol ayrı bir olaydır. Futbol bir zevk, doğrusuyla yanlışıyla seviyoruz. Siyaseti tribünlere getirmek çok tehlikelidir."

"TRİBÜNLERE NEDEN GİDEMEYEYİM"
"Ben tribünlere neden gidemeyeyim? Beşiktaş başkanı olduğum dönemde de benim aleyhime tezahürat ettiklerinde de ben maçlara gittim. Kimden, neden korkayım. Dünyada hangi federasyon başkanı maçlara gitmiştir. Ben bunu daha önce de söylemiştim, TFF Başkanı maça giderse şov için gitmiştir. Benim için tartışılacağım bir konu değildir bu. Bizim vizyonumuzu, misyonumuzu potansiyelimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu neyin kavgası ben anlayamıyorum. Önce makama saygı gösterilmesi gerekiyor. Bunlar hiçe sayılacak kurumlar değildir."

"ELEŞTİREBİLİRLER, AMA HAKARET EDEMEZLER"
"Bizi eleştirebilirler ama hakaret edemezler. Biz 1 kere konuşabiliriz. Biz ne desek cevaplarla bu işler büyür. Benim hedefim yaptığımızın doğruluğuna inanıyorsak devam edilmesi yönündedir. Zaman konuşmak, konuşmaları uzatmak değildir. Biz, kapılarımız açık oturuyoruz. Süper Lig takımı da amatör takım yetkililerini de dinlerim. 2., 3. Lig takımlarına yapılan yatırımları kendimiz gidip gördük."

MAÇ ÖZETLERİNİN TEK KANALDA OLMASI...
"Yerden göğe kadar katılıyorum. Bu iş TRT'nin elinde. İhale şartları bellidir. TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği başkanı olarak bunları rica ettim. TV programları maçlardan uzun olmamalıdır. Cak'larla cuk'larla programlar geçiyor. TRT bunu alırken belirli bir meblağ karşılığında almıştır zamanında. Bizim tüm kanallara görüntülerin dağıtılması için bir şeyler yapabilmemiz için diğer ihalenin gelmesi gerekiyor. Eğer yapmaya çalışırsak tazminatlar vs. çok başı ağrır herkesin."

"KADER VE ALIN YAZISI..."
"Kaderin ve alın yazısının karşısında duramazsınız. Beşiktaş başkan adaylığını hiç düşünmezken başkan oldum. Kader ve şartlar Kulüpler Birliği başkanı yaptı beni ve sonra da TFF Başkanı olurken de aynı şekilde. Servetim var ya da yok onlar önemli değil kalbimin zenginliği önemlidir. Hata yapmayan bir kişi yoktur. Çalışan insanlar hata yaparlar. Bugün de hata yapacağım 5 sene sonra. Günlük yaşadığımız futbol dünyasında herkesi mutlu etmek mümkün değildir zaten."

G.SARAY YÖNETİCİLERİNE ÖNERİ...
"Galatasaray ile aramı kimse açamaz. Yönetici sıfatı ile çıkıp konuşan insanlara Özhan Canaydın'ın Galatasaray duruşuna bakmasını öneririm. Fatih Terim'in Galatasaray ile Milli Takımı aynı anda çalıştıracak olmasının haricindeki olay bizim dışımızdadır. TFF başka bir sürece dahil değildir. Kulüple hoca arasındaki sorun Federasyonu ilgilendirmez. Benim açıklamam hocamız geldikten sonra imzaların konuşulması ve ayrıca hocamızın geçici mukavelesi ile ilgili durumlardan dolayı çıkıp konuştum. Ben tabii ki Ünal Aysal'dan icazet aldım, almamak çok etik olmazdı. Onunla da Abdullah Avcı hocamızla da konuştuk."

TERİM'İN SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ...
"Fatih Terim'in denenecek bir hoca olmadığı ortadadır. Bizim hedefimiz altyapılara, turnuvalara kalıcı bir takım yaratmaktır. PTT Ligi'nden kaleci Tolga, Bekir, Rüştü herkes oralardan seçilerek geldi. Yatırımlarımızı Milli Takım'a katkı için düzeltmemiz gerekiyor. 1,5 senelik bir görev sürem kaldı. Zaman her şeyi gösterecek devam edip etmeyeceğimi."

MİLLİ TAKIMDAKİ ÇALIŞMALAR...
"Yapacağımız uzun vadeli yatırımlarla durumumuzu göstereceğiz. Biz hala Almanya'da futbolcu arıyoruz. Bizlerin yönlendirmesiyle büyük takiplerin yapılması gerekiyor. Almanya çok anormal yatırımlar yaptı ve şimdi geldikleri durum ortada. Uzun vadeler düşünüyorsak gerekeni yapmalıyız. Hocamızla ağabey-kardeş diyaloglarıyla ilerliyoruz. Onun da en büyük amacı budur. Talep benden gelmiştir Milli takım için kendisine."

"TFF ÇİFTLİK DEĞİL"
30 senedir bekletilen bir projeyi gerçekleştirdik. TFF'nin Riva arazisi 15 trilyon gelir sağlayacak bir projedir. TFF çiftlik değil. Bir ulaşım şirketi ile anlaşılmış, onlarla olan sözleşmeyi feshettik. Sırf ondan inanılmaz bir kar elde edildi. Sahalar, yönetim binaları, havuzlar, herşey yapılıyor. Müze konferans salonu. Müthiş bir tesis olacak."

"OLİMPİYAT STADI'NI MİLLİ TAKIM STADI..."
"Olimpiyat Stadı'nda belirli değişiklikler yapıp Milli Takım stadı haline getirme planımız var. Hocamızla da konuştuk. Biraz belki küçülterek. Taraftarı olmayan tek kurum Federasyon, Milli takım. Anadolu'ya gitmek, oralarda maç sağlamak kulüpçülüğü azaltıyor. Rakibe baskı getiriyor. İstanbul, Bursa, Kayseri, Mersin'i veridk Avrupa Şampiyonası için. Urfa da dahil olmak üzere Anadolu'ya daha da açılacağız."

"YAYIN GELİRİ KALEMİ YÜZDE 90'LARA..."
"Türkiye'de yayın geliri kalemi yüzde 90'lara varıyor. Gece reklam almak, vs. daha rahat oluyor herkes için. Kulüp başkanı iken gündüz olmasını isterdim, aileler gelsin diye. Yayıncı kuruluş açısından gece reklamları vs. daha rahat olduğu için öyle gidiyor. Yapacağımız da pek bir şey yok bu konuda."

"BELLİ TAKIMLARA BELİRLİ HAKEMLER..."
"Zekeriya hocamıza sürekli söylediğim şey, belirli takımlara belirli hakemler verilmiyor gibi bir durum olamaz. Onun çıkartılmasını isteyeceğim. Böyle bir şey olamaz. Hakemlerin aldıkları eğitimlerin ilerisi için çok önemli bence. Hakemimizin o maçı idare edeceğine inanılmıyorsa o maça verilmez."

"HAKEMLERLE MAÇTAN ÖNCE KONUŞURUM"
"Hakemlerle bazen maçlardan önce konuşurum. Allah sana hakem şansı versin derim. Dürüstlüklerinden şüphem yok."

"RAPOR DEĞİŞİKLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Beşiktaş maçında rapor değişikliği ile ilgili bir durum söz konusu değildir. Benim şuan bu tartışmaya girmem de son derece yanlış."

YABANCI SINIRLAMASI HAKKINDA...
"Biz yabancı kararını kendi başımıza almadık. Tüm kulüplerin katıldığı toplantıların ardından alındı. Biraz daha indirin dendi hatta bize. Biz herkesin mukavelelerine baktık ve kulüplerin tazminat meblağaları yükselecekti. Kulüpler bizden daha da indirin dedi. +4 örneğin istenmedi. 3 senelik kararı açıkladık yönetim kurulu olarak. Kulüplerin buna göre planlama yapması gerekiyordu. Kendi başımıza bu kararı değiştiremeyiz. TFF bu kararı alırsa, Tahkim bunu bozarsa bu bizim aleyhimize olur. Belirli kulüplerden teşekkür geliyor, belirlileri itiraz ediyor. Avrupa birliği konusu ayrı bir müracattır. Mahkeme süreçleri vardır. Avrupa Birliği oyuncuları mezarlığı olur burası eğer kabul edilirse bizim açımızdan. Beşiktaş'ta bizim zamanımızda yanlışlar yapılmıştır."

"HOCAMIZDAN DA RİCA ETTİM"
"Bir karar aldık, bunun arkasında olmamız gerekiyor. Hocamızdan da rica ettim, neler yapabiliriz kulüplerin taleplerini düzeltmek için ancak çözüme hep beraber gitmemiz gerekiyor."

"TRABZONSPOR, JUVENTUS'U RAHAT ELER"
"Hem Trabzonsporumuz hem de Galatasaray daha ilerilere giderler inşallah. Trabzonspor Juventus'u rahatlıkla eler benim gördüğüm. Trabzon'un hocasına çok güveniyorum öncelikle. Bence başaracaklar."

"HER KULÜPLE İLİŞKİM İYİDİR"
"Her kulüple ilişkim iyidir. Fikret Orman başkanla da ara sıra konuşuruz. Paylaşırız. Fikret Orman benim çocukluk arkadaşımdır zaten. Onlar ayrıdır. Zaman zaman konuşuruz aramızda."

"KULÜPLERİMİZİN GELİRLERİ ÇOK DÜŞÜK"
"Kulüplerimizin gelirleri çok düşük. Gelirleri ile harcadıkları arasında çok büyük farklar var. Altyapıda Türkiye'de yatırım yapmış takımlar dışında hiçbir yerde oyuncu yetişmiyor. Yabancı sınırını verirken biz teşvik için para verme kararı getirdi. Yayıncı kuruluş getirerek biz 2. ve 3. Liglere 10 trilyon ek gelir getirdik."

"EN GEREKSİZ HOCALAR 12-16 YAŞ GRUBUNDA"
"Futbolun en önemli yaş grubu nedir? 12-16 yaş grubu hocaları en iyileri olması gerekiyor. Bakın kulüplere, en gereksiz hocalar oradadır. Ya hatır için ya eski futbolcu olduğu için vs. Hocamız ve ekiplerimiz altyapı için çalışmaya başladı. Bu ekonomik yapıyla gidersek zaten yabancı hocalar getirememeye başlayacağız."

"MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEMİZ GEREKLİ"
"Marka değeri nasıl yükselir bunları öğrenmemiz gerekiyor. Biz sponsorlarımızı başımızın üzerinde tutmamız gerekiyor. Doğrusu marka değerini yükseltmemiz gerektiğidir. Hep beraber bunu çözmemiz gerekiyor. Bu pastadan kimse fazlasını alamaz."

"ŞİDDET VAR, IRKÇILIK HİÇBİR ZAMAN OLMADI"
"6222 tam yerinde uygulanıyor mu, bu tartışmalı. Şiddeti kulüpler kendileri yaratmıyor. Şiddet malesef var. Irkçılık hiçbir zaman olmadı..."

"BEYANATLAR SAVAŞA ÇIKAR GİBİ YAPILMAMALI"
"Hata tabii ki olacak, beyanatlar savaşa çıkar gibi yapılmamalı özellikle maçlardan sonra. Maçlardan sonra doğru düzgün davranmak gerekiyor. Art niyet aranmadan sporu gerektiği gibi yapmak için çalışmamız gerekiyor."

"SADECE BAYANLAR VE ÇOCUKLAR KURALINI..."
"Bana kalsa sadece bayanlar ve çocukların girdiği kuralını yarın kaldırırım. Seyircisiz maçın da zevksizliği de ayrı birşey. Doğru mu, yanlış ancak böyle devam edilmesi gerekiyor. 2009'da imzaladık, statlara mimlenen insanlar giremiyor."

"ŞİDDET SPORUN İÇİNDE YARADIR"
"Şiddet sporun içindeki büyük bir yaradır. Sadece futbol olarak bakmamak gerekiyor. Bayan voleyboldan, engelli basketboluna kadar heryerde sporun şiddetini yaşıyoruz. Bunları çözmek için hepberaber çalışmamız gerekiyor."

"CANAYDIN'IN G.SARAY DURUŞUNDAN ÖRNEK ALSINLAR"
Demirören, Sedat Doğan'ın aldığı ceza ile ilgili "Rahmetli Galatasaraylı Özhan Canaydın'ın Galatasaray duruşundan örnek alsınlar. Sadece bunu söylüyorum." ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

Sporx
 

semih61

Profesör
Katılım
26 Ekim 2011
Mesajlar
1,456
Reaksiyon puanı
43
Puanları
48
bu ''adam''ı halen kale alan kaldımı,yüzsüz herif
 

Maximilian

Doçent
Katılım
5 Eylül 2013
Mesajlar
659
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Hala konuşabiliyorsan yüzsüzce söylenicek söz yok ÇİRKEF
 

BERVA

Doçent
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
712
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Hepsini geç;
"Yüce Atatürk" olayı bile yok olup gitmen için yeter de artardı.
Gel gör ki "Atatürk" den haz etmeyenler,içten içe nefret edenler şuan çok güçlü.

-
"Ödlekler geçmiş başa,derken mertlik bozulmuş,
Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın,
Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene,
Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın,
Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen'e,
Vazgeçtim bu dünyadan,dünyamdan geçtim ama..."
// W.Shakespeare -
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,169
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
oooo ooooo yıldırım demirörennn oooooo
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
Cıktığı kanal kimin soruyu soranlar kim tamamen Taraflı bir yayın sorulması gerkensorular sorulmadı cıksın bakalım adamki bir kanala adam gibi soru soracak birilerin karşısına ozaman göreyim ben şikeyle ilgili soru soruldumu adam resmen cıktı milyonlarca taraftarla dalga gecti neymiş benim Galatasarayla aramı kimse bozamaz cok komik yahu yabancı oyuncu hakkında bazı klüblerimiz ona göre plan yapmış diyor cok gülünc bir durum klüblerimiz değil 1klübesadece calıştın diyorki avrupa statüsünde futbol oynarsa bu Türk futboluna bir dinamit dir demirören zaten sen kendi bir Dinamitsin Türk futbollunda.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=63117]friendly[/MENTION]

Binicem TFF'nin üstüne vurucam kirbaci :D
 
Üst