Demirdöküm Kombi Arızaları

ozanymk13

Öğrenci
Katılım
16 Nisan 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Aden F0 Arıza Kodu: Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Cihaza 1 İle 2 Bar Arasında Su Basarak Sorunu Çözümleyebilirsiniz.
Aden Kombi Kodları, Aden Ariza Kodları Nelerdir
Aden Kombi Hata Kodlarının Anlamları
F1 Arıza Kodu: Aşırı Isı Termostatın Da Arıza Olduğunu Belirten Koddur. Kombi Bu Hatayı Verdiği Sürece Cihaz Herhangi Bir Verim Sağlamaz. Bu Termostatın Değişimi Gerekmektedir. Servis Çağırarak Yardım Almanız Gerekir.
F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Akmasın Da Etkili Olan Parçalardan Ntc Sensorun De Arıza Meydana Geldiğini Gösteren Koddur. Bu Kod Cihazın Göstergesin De Olduğu Sürece Kombi Sıcak Su Akıtmaz Veya Akıtmasın Da Sorunlar Yaşar. Demir Döküm Kombi Servisi’nden Destek Alınız.
F4 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almasın Da Arıza Yaşandığını Gösteren Hata Uyarısıdır. Yani Kombi Ateşleme Yaptıktan Sonra Alev Almıyor Ve Devreye Girmiyor. Gaz Gurubunda, İyonizasyonda, Elektrotlar Da Sorun Olabilir. Demir Döküm Servisi’nden Destek Alınız.
F5/F6 Arıza Kodu : Kombinin Hava Akım Sırasın Da Arıza Meydana Getirdiğini Böylelikle Cihazın F5 Uyarısı Verdiğini Göstermektedir. Kombinin Baca Sensorun De Yahut Hava Prosestatın Da Problem Olabilir. Servis İle Görüşerek Kombiye Müdahale Ettiriniz.
OC Arıza Kodu : Hava Proses Atının Bağlı Duruma Geçtiğini Gösteren Kodun Açıklamasıdır. Cihazın Ekranın Da Bu Kod Varsa Kombiye Re Set Atınız. Resetten Sonra Düzelmiyor İse Demir Döküm Servisi Tarafından Kombiye Müdahale Ettiriniz.
CC Arıza Kodu : Prosestatın Yahut Baca Sen Sörünün İptale Alındığını Gösteren Koddur. Demir Döküm Servisini Arayarak Sorunun Çözümü İçin Yardım Alınız. (0312) 255 87 87

Küçükçekmece Demirdöküm Servisi

Atron
F1 Arıza Kodu : Atron Kombide Aşırı Isınma Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatında Sorun Var Diyebiliriz. Parça Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Atron Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.
F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinde Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Sörü Arızalı Olduğu İçin Kombi Sıcak Su Vermez. Sorunun Çözümlenmesi İçin Sensor Değişimi Gerekmektedir. Bunun İçin Atron Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
Atron Kombi Kodları, Atron Hata Kodları
Atron Ariza Kodlarının Anlamları
F3 Arıza Kodu : Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Bağlantı Sorunu Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Müdahale Edebileceğiniz Herhangi Bir İşlem Olmamaktadır. Demir Döküm Kombi Servisi’ni (0312) 255 87 87 Numaralı Telefondan Arayarak Yardım İstemelisiniz. (0312) 255 87 87
F4 Arıza Kodu : Cihazın Ateşlemeyi Yapmadığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Cihaz Ateşlemeyi Sağlamadığı İçin Verimli Olmaz. Bu Nedenle De Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonda Sorun Var Diyebiliriz. Demir Döküm Teknik Servisi Arayarak Konu Hakkında Yardım Almalısınız. (0312) 255 87 87
F5 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz. Proses Tat Değişimi Gerekeceği İçin Atron Kombi Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.(0312) 255 87 87
F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumun Çözümlenmesi İçin Atron Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.(0312) 255 87 87
F7 Arıza Kodu : Kombi Ekranında F7 Hata Kodu Belirdi İse Gaz Armatürün De Sorun Var Demektir. Gaz Armatöründe Sorun Olduğu İçin Cihaz Ateşleme Yapmaz Doğal Olarak Da Kombi Verim Sağlamaz. Bu Durumda Sorunun Çözüme Ulaşması İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.(0312) 255 87 87
F8 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat Devresine Göndermekte Olduğu Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir. Cihaza Müdahale Etmemeli Direk Demir Döküm Atron Servisi’ni Arayarak Yardım Almalısınız.(0312) 255 87 87
F9 Arıza Kodu : Proses Tatta Kısa Devre Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Bu Sebeple De Hava Akışını Sağlamıyor Diyebiliriz. Parça Değişimi Sonrasında Sorun Çözümlenecektir. Yalnız Bunun İçin Dermir Döküm Teknik Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir. (0312) 255 87 87
F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.
F11 Arıza Kodu : Atron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Su Akışı Sağlanmıyor Demektir. Bu Durumda Kombi İçinde Su Dolaşımı Olmuyor Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Atron Servisi’ni Aramalısınız.
F12 Arıza Kodu : Daireye Gelen Voltajın 165 V Altında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Kullanmamalı Voltaj Dengeleyici Özellikte Olan Regülatör Cihazını Kullanmalısınız. Aksi Taktirde Cihazın İçinde Bulunan Parçaları Zarar Görerek Yanabilir.
F13 Arıza Kodu : Atron Kombinin Kalorifer Gidiş Ve Dönüş Sensörlerinin Arasındaki Sıcaklık Farkında Problem Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.

Tekirdağ Demirdöküm Servisi
İsofast
F01/F04 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ateşleme Başarısızlığı Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ateşlemeyi Yapmaması Sebebi İle Cihazdan Verim Alınamaz. Bu Durumda İyonizeysen Sorunu Var Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin De İsofast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F02 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Akışının Sağlanmadığı Anlamına Gelir. Bunun Nedeni Prosestatın Arızalı Olmasıdır. Bu Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F03 Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Cihaz 2 Saat 40 Dakika İçinde Sorunu Yaşattırıyor İse Proses Tatta Sorun Vardır. Çözümü İçin Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalısınız.
F05 Arıza Kodu : Kombide Sıkça Karşılaşılan F05 Arıza Kodunun Açıklaması Aşırı Isınmadır. Kısacası Cihazın Aşırı Isınma Termostatı Olan Limit Sen Sörü Hasar Görme Sebebi İle Cihaz Arızaya Geçiyor Diyebiliriz. Bu Konuda Yardımları Demir Döküm İsofast Servisi’nden Alabilirsiniz.
İsofast Kombi Kodları, İsofast Hata Kodları
İsofast Ariza Kodları Nelerdir
F06 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Peteklerin Isınmasını Sağlayan Sensor Arızalı Diyebiliriz. Sensor Değişimi Gerektiği İçin Demir Döküm Teknik Servisi Aramalısınız.
F07 Arıza Kodu : Kombinin Sıcak Su Devresi İçin Çalışan Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor Arızalı Olduğu İçin Kombiden Sıcak Su Alamazsınız. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm İsofast Servisi’ne Ulaşmalısınız.
F08 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Sen Sörleri Arızalı Demektir. Yalnız Önemli Olan Hangi Sensorun Arıza Yaptığını Bulabilmektir. Kombi Bu Hata Kodunu Veriyor İse Birden Çok Sen Sörde Sorun Olabilir. Bu Durumda Hem Arıza Tespiti Hem De Müdahalesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım Almalısınız.
F09 Arıza Kodu : Sıcak Su Sen Sörünün Arızalı Olduğu Ve Dolayısıyla Da Kombide Sıcak Su Sorununun Yaşandığı Arıza Kodudur. Sıcak Su Sen Sörünün Değişimi Gerektiği İçin İsofast Kombi Servisi’nden Yardım İstemelisiniz.
F10 Arıza Kodu : Kombinin Kalorifer Devresine Gönderdiği Suyun Dönüş Sıcaklığını Kontrol Eden Sen Söründe Hata Oluştuğunu Ve Bu Sebeple De Sensorun Görevini Gerçekleştirmediğini Belirten Hata Kodudur. Böyle Bir Durumda Demir Döküm İsofast Servisi’nden Yardım Almalısınız.
F11 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ana Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Kombi Bu Durumda Çalışmaz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığı Zaman İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Ekran Kartının Ya Değişimi Ya Da Tamiri Gerekmektedir. Bu Durumda Gereken Yardımları Demir Döküm İsofast Servisi’nden Almalısınız.
F13 Arıza Kodu : İsofast Kombinizin Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ana Kartta Sorun Var Demektir. Böyle Bir Durumda Kart Teknik Bir Sorun Sebebi İle Arızalanmıştır. Değişimi Ya Da Tamiri Gerekebilir. Bu Durumda İsofast Kombi Çalışmaz. Sorunun Çözüme Ulaşması İçin Demir Döküm Teknik Servisi’ni Arayınız.
F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Su Sıcaklık Derecesinin 95 0C Den Fazla Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Derecede Kendiliğinden Yükselme Oluyorsa Cihaza Müdahale Etmemeli Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalısınız.
F15 Arıza Kodu : Cihazın Gaz Mekanizmasında Üç Yollu Vanaya Ait Olan Step Motorda Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Step Motor Değişimi Gerekebilir. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Demir Döküm Kombi Servisi’nden Yardım Almalısınız.
Tekirdağ Baymak Servisi

F16 Arıza Kodu : Brülörün Sönmesine Rağmen Ateşlemenin Hala Devam Ettiğini Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda İsofast Kombide İyonizeysen Sorunu Yaşanıyor Diyebiliriz. Konu Hakkındaki Yardımları Demir Döküm Kombi Servisi’nden Almalısınız.
F17 Arıza Kodu : İsofast Kombiye Gelen Voltajın 170 V Değerinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihaz Bu Sorunu Sürekli Olarak Yaşattırıyor İse Bu Durumda Cihazda Bulunan Parçalar Zarar Görüp Yanabilir. Voltaj Düzenleyicisi Diye Bilinen Regülatör Cihazını Kullanmanız Gerekmektedir.
F18 Arıza Kodu : Ekran Kartında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Ekran Kartı Değişimi Yapıldı İse Büyük İhtimalle Ayarları Yapılmamış Demektir. Ekran Kartına Herhangi Bir Müdahale Gerçekleşmedi İse Bu Durumda Arızalı Diyebiliriz. Değişimi Ya Da Tamiri Gerekeceği İçin İsofast Kombi Servisi İle İletişime Geçmelisiniz.
F19 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Kalorifer Sen Sörünün Bağlı Olmadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Petekler Ya Az Isınır Ya Da Hiç Isınmaz. Sensor Kopukluğunun Çözümlenebilmesi Adına Servisin Müdahalesi Gerekmektedir. Bunun İçin Demir Döküm Teknik Servisi’ni (0312) 255 87 87
Numaralı Telefondan Aramalısınız.
F20 Arıza Kodu : İsofast Kombide Yer Alan Elektronik Kart İle Ekran Kartın Uyumlu Olmadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombiye Müdahale Edilmiş Ekran Kartı Ya Da Elektronik Kart Değiştirilmiş İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi Ve Parça Değişimi Yapılmadı İse Elektronik Kart Arızalı Diyebiliriz. Demir Döküm İsofast Servisi’ni Aramalı Yardım Almalısınız.
F21 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Tesisata Gönderdiği Suyun Dolaşımında Problem Olduğu Aynı Zamanda Cihazın Dolaşımı Sağlamadığı Durumlarda Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmeyin. Demir Döküm Kombi Servisi’ni Arayarak Yardım İsteyin.
F23 Arıza Kodu : İsofast Kombide Tesisat Daha Doğrusu Kalorifer Devresinin Sıcaklığının 50C Den Daha Hızlı Yükseldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Re Set İşleminden Sonra Düzelmiyor İse Demir Döküm Kombi Servisi’ni Çağırmalısınız.

Millenium Plus
F1 Ve F4 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hem F1 Hem De F4 Arızası Ateşleme Başarısızlığını Belirtmektedir. Kombi Ateşlemeyi Sağlamadığından Dolayı Randıman Almanız İmkânsızdır. Bu Durumda Önce Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Çözümlenmiyor İse Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonunda Problem Olabilir. Demir Döküm Kombi Servisi’ni Arayarak Yardım Almalısınız.
F2 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hava Başarısızlığı Var Anlamındadır. Bu Durumda Kombi Otomatik Olarak Kendini Resetleyecektir. Sorun Re Set Sonrasında Devam Ederse Fan Motorunda, Bacaca Da Ya Da Hava Proses Atında Problem Var Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Cihaza Müdahale Edemezsiniz Milenyum Plus Servisi’ni Aramalısınız.
F3 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Fan Motorundan Aldığı Artı Basınç İle Ana Karta Atık Gazda Problem Olup Olmadığını Aktaran Parçada Yani Hava Proses Atında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Prosestatın Tamiri Yapılamaması Sebebi İle Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Sorunun Çözüme Ulaşması İçin Demir Döküm Teknik Servisi’ni Aramalısınız.
F5 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Termostatının Daha Doğrusu Limit Sen Sörünün Arıza Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında F5 Arıza Kodu Yer Aldı İse Sensor Zarar Görmüş Ve Değişime İhtiyaç Duyuyor Diyebiliriz. Bu Konuda Gereken Yardımları Almak Adına Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
Milenyum Plus Kombi Kodları, Millenium Plus Hata Kodları
Millenium Plus Ariza Kodlarının Anlamları
F6 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Sıcak Su Sen Sörünün Arıza Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Söründe Sorun Olması Sebebi İle Kombi Sıcak Su Vermez. Sıcak Su Sorunu Yaşamakta Olan Tüketicinin Çözüm İçin Milenyum Plus Servisi’ni Araması Gerekmektedir.
F9 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Kalorifer Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Şekilde Kombi Peteklere Isı Göndermez. Problemin Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Parçaların Tümünün Bağlı Olduğu Ve Yönetildiği Elektronik Kartta Sorun Olduğu Zaman Veya Sinyal Alınamadığı Zaman Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Kombi Bu Durumda Kesinlikle Çalışma Sergilemez. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekir Diyebiliriz. Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Konu Hakkında Yardım Almalısınız.
F12 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ekran Kartında Sorun Olduğunda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Bu Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F13 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ana Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ana Kartta Sorun Olduğu İçin Kombi Çalışmaz. Bu Durumda Mutlaka Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi İçin Yardım Almalısınız.
F14 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombi F14 Arıza Uyarısı Var İse Kalorifer Sıcaklığı 95 Derecenin Üstünde Demektir. Bu Durumda Gereken Yardımları Demir Döküm Kombi Servisi’ni Arayarak Almalısınız.
F15 Arıza Kodu : Bu Arıza Kodu Kombinin Gaz Mekanizmasında Step Motor Sorunu Yaşanıyor Anlamına Gelmektedir. Step Motor Adı Verilen Parça Üç Yollu Vana Grubuna Ait Olduğu İçin Kombi Bu Arıza Kodunu Verdiğinde Sıcak Su Kullanımında Petekleriniz De Isınabilir. Ya Da Gaz Girişinde Sorunlar Olabilir. Bu Durumda Milenyum Plus Servisi’ni Aramalısınız.
F16 Arıza Kodu : Kombinin Kapalı Olmasına Rağmen Ateşlemeyi Yapmaya Devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Arızalı Olan Kısım İyonizasyondur. Böyle Bir Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’mi Arayarak Yardım İsteyiniz.
F17 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajın Olması Gereken Değerden Düşük Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sizlere Bu Konuda Regülatör Kullanmanızı Tavsiye Ederiz. Regülatör Sonrasında Voltajlarla Alakalı Sorun Yaşamazsınız. Regülatör Temini İçin (0312) 255 87 87
F19 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinin Sıcak Su Talebinde Olduğunu Yalnız Boru Üstündeki İrtibatının Kesildiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su İsteği Karşılanamaz. Konu Hakkındaki Yardımları Milenyum Plus Servisi’nden Almalısınız.
F20 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartı İle Uyum Sağlamadığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ekran Kartının Değişimi Yapıldı İse Servis Ayarları Yapılmamış Olabilir. Bu Durumda Servis Ayarlarının Yapılması İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız. Ekran Kartı Değişimi Yapılmadıysa Arızalı Olabilir. Değişim Ya Da Tamir İşlemi İçin Yine Demir Döküm Kombi Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.
F21 Arıza Kodu : Kombinin Basıncının Azaldığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Servis Çağırmaya Gerek Yoktur. Kombinin Altında Yer Alan Dolum Vanasını Açmalı Kombiye İhtiyacı Olan Suyu (1,5 Bar) Basmanız Gerekmektedir. Su Basma İşleminden Sonra Kombiyi Resetleyin Sorun Çözümlenecektir.
F22 Arıza Kodu : Kombide Olması Gerekenden (1,5 Bardan) Daha Fazla Su Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombi Basıncını Kontrol Edin 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Kombideki Fazla Suyu Peteğin Yan Tarafından Havasını Alarak Düşürebilirsiniz. Petekten Hava Alma İşlemi Sonrasında Kombi Basıncı Sıfıra Ulaşacaktır. Bu İşlemden Sonra Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Su Basarsanız Sorun Kalmayacaktır.

Nitron
F1 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sıkça Karşılaşılan F1 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Limit Termostatın Da Sorunun Olmasıdır. Kısacası Aşırı Isınma Meydana Gelmiş Bu Nedenle De Kombi Kendini Kullanıma Kapatmış Yani Bloke Etmiştir. Bu Durumda Nitron Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım Talebinde Bulunmalısınız.
F2 Arıza Kodu : Kombide Sıcak Su Ntc Bağlantılarında Sorun Olduğu Anlamına Gelen F2 Arıza Uyarısı Sıcak Su Alamazsınız. Bu Nedenle De Sorunun Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Nitron Servisi’ni Aramalısınız.
Nitron Kombi Kodları, Nitron Hata Kodları
Nitron Ariza Kodlarının Anlamları
F4 Arıza Kodu : Nitron Kombi Ekranında F4 Arıza Kodu Var İse Kombi Ateşleme Yapmıyor Demektir. Bu Durumda Ya Kombiye Gaz Gelmiyordur Ya Da İyonizeysen Sorunu Vardır. Bunun Yanı Sıra Gaz Armatöründe Sorun Var Da Diyebiliriz. Sorunun Hem Tespit Edilmesi Hem De Çözümlenmesi İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F5 Arıza Kodu : Hava Akışı Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kısacası Cihazın Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmek Yerine Demir Döküm Teknik Servis İle Görüşmeli Yardım Almalısınız.
F6 Arıza Kodu : Nitron Kombide F6 Uyarı Kodu Belirdi İse Dış Hava Sen Sörü Bağlantısında Sorun Var Demektir. Bu Durumda Kombinin Hava Proses Atında Ya Da Baca Sen Söründe Sorun Var Diyebiliriz. Konu Hakkındaki Yardımları Nitron Kombi Servisi’nden Almalısınız.
F7 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlandığı Sen Sörlerde Bağlantı Sorunu Meydana Geldiğinde Nitron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Böyle Durumlarda Cihaza Müdahale Edilmemeli Direk Olarak Demir Döküm Nitron Servisi Aranmalıdır.
F8 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığı Yani Fan Motorunun Görev Yapmadığı Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumun Yaşanmasına Sebep Fan Motorunun Arıza Yapmış Olmasıdır. Bu Durumda Direk Olarak Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.
F9 Arıza Kodu : Cihazda Kablolama Sorunu Olduğunu Belirten Koddur. Bu Durumda Kablo Bağlantıları Yanlış Da Olabilir Yerinden De Çıkmış Olabilir. Cihaza Müdahale Etmeden Demir Döküm Nitron Servisi’ni Aramanız Gerekmektedir.
F10 Arıza Kodu : Demir Döküm Nitron Kombide F10 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Suyunun Olması Gereken Değerden Az Olduğudur. Yani Kombi Basıncını Kontrol Ederseniz 0,3 Barın Altında Olduğunu Görürüsünüz. Direk Olarak Kombinin Alt Bölümüne Monteli Durumda Olan Doldurma Musluğunu Açın Ve Kombiye 1,5 Bar Kadar Su Basın. Kombi İşlem Sonrasında Yine Aynı Uyarıyı Veriyor İse Kombiyi Kapatın Ve Yeniden Açın Kombi Çözümlenecektir.
F11 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sirkülasyon Sorunu Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Yani Bu Durumda Kombi İçindeki Suyu Dolaştırmıyor Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.
F12 Arıza Kodu : Nitron Kombide F12 Arıza Kodu Voltaj Düşüklüğü Demektir. Şebeke Geriliminin 165 V Altında Olduğu Durumlarda Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Bu Durumda Sizlere Tavsiyemiz Kombinin Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Zarar Görmemesi Adına Regülatör Kullanmanızdır. Regülatör Kullanımı Sonrasında Kombinin Voltajdaki Dalgalanmalardan Etkilenmez Ve Kombi Parçalarında Yanma Söz Konusu Olmaz. Regülatör Hakkındaki Bilgilere Demir Döküm Nitron Servisi’nin (0312) 255 87 87 Numaralı Telefonundan Ulaşabilirsiniz.
Solaris
F0 Arıza Kodu : Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Ve Bu Sebeple De Kombinin Verim Sağlamadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombi Su Seviyesini 1,5 Bara Ayarladığınız Takdir De Cihazın Çalışmasını Sürdürdüğünü Göreceksiniz.
Solaris Kombi Kodları, Solaris Hata Kodları
Solaris Ariza Kodlarının Anlamları
F1 Arıza Kodu : Kombi Aşırı Isındığı Durumlar Da İçerisin De Mevcut Olan Aşırı Isınma Termostatı Devreye Girerek Cihazı Korumaya Alır. Fakat Kombi De Böyle Bir Arıza Kodu Var İse Bu Termostatın Arızalandığını Anlayabiliriz. Solaris Kombi Servisi İle Görüşmeniz Gerekir.
F2 Arıza Kodu : Hemen Hemen Her Kombi De Yaşanan Sorunlardan Biri Olan Sıcak Su Arızası Anlamına Gelen F2 Uyarısın Da Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Yahut Bir Saat Sıcak Su Akar İki Saat Akmaz. Sürekli Aynı Problem Yaşanır. Sensörün Değişimi Yapılırsa Problem Ortadan Kalkar. Servis Tarafından Müdahale Edilmesi Gerekir.
F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşleminden Sonra Verim Sağlaması İçin Alev Alması Gerekir. Eğer Kombi De F4 Arıza Uyarısı Varsa Cihaz Alev Almıyor Demektir. Bu Durumda Da Kombiden Bir Verim Alınması Mümkün Olmamaktadır. Gaz Armatürü, Ana Kart, Elektrotlarda Veya İyonlar Da Sorun Olabilir. Servisi Çağırarak Yardım İstemeniz Gerekir.
F5/F6 Arıza Kodu : Hava Akımın Da Arıza Yaşandığını Belirten Kodlardır. Cihaz Hava Prosestatı Yahut Baca Sensor Sorunu Yaşıyor Demektir. Vakit Kaybetmeden Servis İle Görüşerek Yardım Alınız.
OC Arıza Kodu : Baca Sen Sörünün Yahut Hava Proses Atının Bağlı Durumda Kaldığını Gösteren Koddur. OC Arıza Kodu Kombide Her Zaman Beliren Bir Kod Değildir. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Birkaç Kez Kombiye Re Set Atın. Düzelmez İse Demir Döküm Solaris Servisi İle İletişime Geçiniz.
CC Arıza Kodu : Hava Proses Atının Yada Baca Sen Sörünün Bağlılığının İptal Edildiği Gösteren Koddur. Bu Parçalarından Birinin Dahi İptal Edilmesi Kombinin Verim Kaybına Neden Olabilir. Servis İle Görüşerek Sorunun Çözümü Hakkında Bilgi İsteyiniz.
Themafast
F01 Ve F04 : Themafast Kombide Beliren F01 Ve F04 Arıza Kodlarının Açıklaması Kombinin Ateşleme Yapmaması Yani Kombiye Gaz Gelmemesidir. Bu Durumda Vanaların Kontrolünü Yapmalı Vanaları Açık Konuma Getirmelisiniz. Vanaları Açık Hale Getirdikten Sonra Kombiyi Resetleyin. Hala Aynı Uyarı Kodu Var İse Bu Durumda Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonunda Problem Olabilir. Themafast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F02 Arıza Kodu : Hava Başarısızlığı Sebebi İle Prosestatın Arıza Yaptığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Parça Değişimi Gerekeceği İçin Sizin Direk Demir Döküm Themafast Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir. Proses Tat Değişimi Sonrasında Cihaz Çalışmaya Devam Edecektir.
F03 Arıza Kodu : Kombinin Hava Proses Atının Arıza Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihaz Hava Akışı Sağlamıyor Diyebiliriz. Bu Durumda Sorunun Çözümlenmesi İçin Themafast Servisi’ni Aramalısınız.
F05 Arıza Kodu : Themafast Kombide Aşırı Isınma Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Limiti Termostat Sen Söründe Sorun Var Ve Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Bu Konuda Yardım İçin Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.
Themafast Kombi Kodları, Themafast Ariza Kodlarının Anlamları
Themafast Kombi Hata Kodları
F06 Arıza Kodu : Themafast Kombide Kalorifer Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir. Themafast Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.
F08 Arıza Kodu : Kombide Tesisat Gidiş Suyu Sen Sörü Arızası Olduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir. Yalnız Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun Değişeceği Konusunda Tespit Edilmeden Bilgiler Verilemez. Bu Arızayı Tespit Etmesi Ve Müdahale Etmesi Açısından Demir Döküm Servisi İle Görüşmenizde Fayda Vardır.
F09 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncını Ölçe Görevinde Olan Sensorun Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Parçanın Değişimi İçin Themafast Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F11 Arıza Kodu : Themafast Kombide Ana Kart Arızası Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Ana Kartın Tamirinin Ya Da Değişiminin Yapılması Gerekmektedir. Bu Nedenle De Demir Döküm Servisi’nden Yardım Almalısınız.
F12 Arıza Kodu : Themafast Kombide F12 Arıza Hatası Belirdi İse Ekran Kartında Ya Da Kumanda Panelinde Sorun Var Demektir. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Themafast Kombi Servisi’ni Aramalı Yardım İstemelisiniz.
F13 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Elektronik Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Kart Tamiri Ya Da Kart Değişim İşlemi Gerekebilir. Bu Durum İçin Servis Desteği Almalısınız.
F14 Arıza Kodu : Themafast Kombide Sensor Arızası Yaşandığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensorun Değişmesi Gerektiğini Servis Gelip Tespit Etmelidir. Bunun İçin Demir Döküm Themafast Servisi’ne (0312) 255 87 87
Numaralı Telefondan Ulaşmanız Gerekmektedir.
F15 Arıza Kodu : Kombinin Üç Yollu Vana Adını Verdiğimiz Parçasının Step Motorunda Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Cihaz Verim Sağlamaz. Parçanın Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Servisi’ni Aramalısınız.
F16 Arıza Kodu : Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. Bu Durumda Cihaz Ateşleme Yapmaz. Cihazın Ateşleme Yapmaması Sebebi İle De Hem Peteklerinize Sıcaklık Gelmez Hem De Sıcak Su Alamazsınız. Bu Durumda Demir Döküm Themafast Servisi’ni Arayarak Yardım İstemelisiniz.
F17 Arıza Kodu : Themafast Kombide Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Sizin Öncelikle Bir Elektrikçiyi Çağırmanız Gerekmektedir. Elektriksel Bir Problem Söz Konusu Değilse Regülatör Kullanmanızı Gerekir. Bu Konuda Bilgi Ve Yardım İçin Demir Döküm Servisi’ni Arayabilirsiniz.
F18 Arıza Kodu : Cihazın Ekran Kartında Sorun Olduğunu Anlayabileceğimiz Hata Kodudur. Bu Durumda Ekran Kartının Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Konuyla Alakalı Yardımları Demir Döküm Servisi’nden Almalısınız.
F19 Arıza Kodu : Sensor Sıcak Su İsteğini Karşılıyor Fakat Boru Üzerindeki İrtibatı Geçerli Değil. Bu Durumda Sen Sörde Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmemeli Themafast Servisi’ni Aramalısınız.
F20 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Cihaza Önceden Müdahale Edilip Ekran Kartı Değiştirildi İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi İse Ekran Kartı Arızalı Diyebiliriz. Bu Durumda Demir Döküm Servisi’ni Arayarak Yardım Talebinde Bulunmanız Gerekmektedir.
F21 Arıza Kodu : Themafast Kombi Bu Uyarı Kodunu Veriyor İse Kombinin Basınç Değeri Olması Gereken Değerden Düşük Demektir. Yani Kombi Basıncı 0,3 Barın Altındadır. Bu Durumda Kombiye Altında Bulunan Doldurma Musluğu İle Su Basmanız Gerekmektedir. Basınç Değeri 1,5 Barı Gösterdiğinde Doldurma Musluğunu Kapatın Cihaz Çalışacaktır. Çalışmazsa Da Kombiyi Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin.
F22 Arıza Kodu : Kombi Basıncı Gereğinden Fazla Olduğunda Daha Doğrusu 2,7 Barın Üstünde Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kaloriferin Yan Tarafındaki Müşirden Hava Alma İşlemi Yapmalısınız. Bu İşlem Sonrasında Sorun Kalmayacaktır.

zeytinburnu demirdöküm servisi

Vinto
F01 Ve F04 Arıza Kodu : Vinto Kombide Her İki Uyarı Kodu Da Aynı Açıklamayı Taşır. Bu Uyarı Kodlarının İkisi De Kombide Ateşleme Olmadığını Belirtmektedir. Bu Durumda Kısacası Cihaza Gaz Gelmiyor Diyebiliriz. Gaz Vanalarının Kontrolünü Yapmalı Kapalı İse Açık Duruma Getirmelisiniz. Gaz Vanaları İle Alakalı Hiçbir Sorun Yok İse Cihazı Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin. Soru Hala Devam Ediyorsa Gaz Armatöründe Sorun Olabilir. Bu Durumun Çözümü İçin Vinto Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F2 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Ve Değişimi Gerekiyor Diyebiliriz. Tüketici Olarak Bu Durumda Direk Olarak Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
Vinto Kombi Kodları, Vinto Ariza Kodlarının Anlamları
Vinto Kombi Hata Kodları
F3 Arıza Kodu : Vinto Kombi Bu Uyarı Kodunu 2 Saat 40 Dakika İçinde 3 Defa Tekrar Ederse Bu Durumda Hava Akışında Sorun Var Demektir Ve Proses Tat Arızalıdır. Demir Döküm Vinto Servisi İle Görüşmelisiniz.
F5 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatı Arızalı Diyebiliriz. Demir Döküm Servisi’ni Çağırıp Bu Konuda Yardım Almalısınız.
F6 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi Sen Söründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur. Sensor Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F9 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Devresindeki Suyu Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Hasar Meydana Geldiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihazı Teknik Servisin Görmesi Gerekmektedir. Demir Döküm Vinto Servisi’ni Aramalısınız.
F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Karttan Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kart Arızalanmış Diyebiliriz. Tamiri Ya Da Değişimi Gerekebileceği İçin Demir Döküm Vinto Servisi’ni Arayarak Yardım Almalısınız.
F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Koddur. Bu Durumda Ekran Kartı Hasar Görmüş Ve Arızalanmış Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmeden Demir Döküm Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F13 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında F13 Arızası Belirdi İse Ana Kartta Problem Olduğu Anlamına Gelmektedir. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi İle Sorun Çözümlenebilir. Bunun İçin Demir Döküm Teknik Servisi’nden Yardım Almalısınız.
F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Devresine Göndermekte Olduğu Suyun 95 Derecenin Üstünde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sorun Bu Şekilde Devam Ederse Problem Yaşayabilirsiniz. Bu Durum İçin Demir Döküm Servisi’ni Arayarak Bilgi Ve Yardım Almalısınız.
F15 Arıza Kodu : Gaz Mekanizması Sorunu Yaşandığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Üç Yollu Vana Step Motor Arızalı Diyebiliriz. Sorunun Çözümlenmesi İçin Vinto Kombi Servisi’ni Arayınız.
F16 Arıza Kodu : Kobi Kapalı Durumda Olduğu Halde Alevin Hala Devam Ettiği Durumlarda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Bu Durumda İyonizasyonda Veya Gaz Armatöründe Sorun Var Diyebiliriz. Demir Döküm Servisi’ni Cihazın Hem Kontrolü Hem De Çözümü İçin Çağırmalısınız.
F17 Arıza Kodu : Daireye Ulaşan Voltajın Düşük Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihazın Bu Şekilde Çalışmaması Gerekmektedir. Bu Durumda Çalışmaya Devam Ederse Parçaları Zarar Görebilir. Bunun İçin Önerimiz Regülatör Cihazını Kullanmanızdır. Regülatör Cihazı Sonrası Voltajlar Dengelenir Kombi Voltaj Değişikliği Sebebi İle Zarar Görmez.
F18 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Ekran Kartında Sorun Var Demektir. Cihaza Müdahale Etmemelisiniz. Çünkü Bu Durumda Ekran Kartı Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir. Vinto Kombi Servisi’ni Aramalı Bu Konuda Yardım Almalısınız.
F19 Arıza Kodu : Kombinin Sen Sörü Sıcak Su İsteğinde Yalnız Sensor Boru İle İrtibat Halinde Değil. Bu Durumda Sensorun Arızalı Olduğunu Ya Da Kablolarında Kopma Meydana Geldiğini Söyleyebiliriz. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Vinto Kombi Servisi’nden Yardım Almalısınız.
F20 Arıza Kodu : F20 Hata Kodu Kombinin Ekran Kart İle Uyumlu Olmadığını Belirtmektedir. Ekran Kart Değişimi Önceden Yapıldı İse Ayarları Yapılmamış Ve Cihaz Bu Nedenle Bu Uyarı Kodunu Veriyor Olabilir. Sorun Kendiliğinden Yaşandı Ve Cihazın Ekran Kartı İle İlgili İşlem Yapılmadı İse Değişimi Ya Da Tamiri Gerekebilir. Teknik Açıdan Destek Ve Yardım İçin Demir Döküm Vinto Servisi’ni Aramalısınız.
F21 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncının Gereğinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapmanız Gereken İşlem Kombinin Basıncını Doldurma Musluğu İle 1,5 Bara Kadar Yükseltmektir. İşlem Sonrasında Sorun Hala Devam Ederse Kombiye Re Set Atın.
F22 Arıza Kodu : Demir Döküm Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Bu Kombinin Basıncının Olması Gereken Değerden Fazla Olduğunu Belirtir. Yani Kombi Bar Seviyesini Kontrol Ederseniz 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Bu Durumda Peteğin Yan Tarafından Hava Alma İşlemini Gerçekleştirmelisiniz. İşlem Sonrası Kombi Basıncı Sıfıra Düşebilir. Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Hava Basarsanız Sorun Çözümlenecektir.
Servis Bölgeleri
  • Çankaya Demirdöküm Servisi
  • Yenimahalle Demirdöküm Servisi
  • Batıkent Demirdöküm Servisi
  • Eryaman Demirdöküm Servisi
  • Etimesgut Demirdöküm Servisi
  • Sincan Demirdöküm Servisi
  • Keçiören Demirdöküm Servisi
Neden Biz?
  • 7 / 24 Servis
  • Uzman teknik ekip.
  • Müşteri memnuniyeti.
  • Donanımlı mobil araçlarımız.
  • +1 yıl garanti.
  • Ödeme kolaylığı.
BAŞA DÖN
 
Üst