Delphi hakkında yardım

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
delphi.JPG

Resim biraz kıytırık oldu ama anlaşılır şekilde.
Sormak istediğim konu sizlere basit gelebilir ama sormak durumundayım. Örneğin elektrik devresi var ve butona bastığımda istediğim kontakları aynı anda kapatmak veya açmak istiyorum. Bunu excelde makro ile yapabiliyorum. Excelde Kapalı resme ait kontak resmi üste geliyor kapanmış gibi oluyor kapalı kontağın üstünede açık kontak resmi üste gelerek sanki açılmış gibi oluyor. Makroyu çalıştırdığımda sanki açma yada kapama vermiş gibi oluyor.Delphide bunu nasıl yapabilirim. Yada daha kolay bir yolu var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

celalatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TShape bileşeni ile devreni çizdirebilirsin. bence daha güzel olur. excelde uyguladığın metotla yapmak istersende resmi atadığın image bileşenin visible özelliğini true false yaparak ayarlayabilrisiin.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
TShape bileşeni ile devreni çizdirebilirsin. bence daha güzel olur. excelde uyguladığın metotla yapmak istersende resmi atadığın image bileşenin visible özelliğini true false yaparak ayarlayabilrisiin.

Cevabın için çok teşekkür ederim önerini mutlaka dinliyeceğim. Hatta çalışmamı senle paylaşıp eksiklerini söylemenden mutlu olurum.Tekrar teşekkürler Celalatak.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Açık ve kapalı için ayrı ayrı resimler oluşturarak duruma göre örneğin kontak açık resmininin görünmesini (visible özelliğini true) ve kontak kapalı resminin görünmemesini (visible özelliğini false) sağlaman gerekiyor. Bu kontrolü ise if then else koşulu ile sağlayabilirsin.

Yalnız bayağı uğraşman lazım bazen basit olarak görülen şeyler karmaşık hale gelebiliyor. Kontak sayısı artıkça kontroller karmaşıklaşacaktır.

Elektrik ile ilgili simülasyon programları da var. Senin yapmak istediğin başkası tarafından daha gelişmiş şekilde zaten yapılmış olabilir.

mmtogurlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
veya duy resimlerini ayrı yap 2 tane biri açık diğeri kapalı gösterecek şekilde olsun visible özelliğinden halledebilirsin :P

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Açık ve kapalı için ayrı ayrı resimler oluşturarak duruma göre örneğin kontak açık resmininin görünmesini (visible özelliğini true) ve kontak kapalı resminin görünmemesini (visible özelliğini false) sağlaman gerekiyor. Bu kontrolü ise if then else koşulu ile sağlayabilirsin.

Yalnız bayağı uğraşman lazım bazen basit olarak görülen şeyler karmaşık hale gelebiliyor. Kontak sayısı artıkça kontroller karmaşıklaşacaktır.

Elektrik ile ilgili simülasyon programları da var. Senin yapmak istediğin başkası tarafından daha gelişmiş şekilde zaten yapılmış olabilir.

Çalıştığım işyerinde bara konfigürasyonları tahmin ettiğiniz gibi değişken ve kendine has; kendim similasyon hazırlayıp hem kendime hem yeni gelen arkadaşlara yararlı bir çalışma olmasını istiyorum. webden similasyon programlarına tekrar inceleyeyim yinede. Birazda amacım programcılıkta kendimi geliştirmek.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ben uzun süredir delphi ile ilgilendim. Resme göre en mantıklı yol bence şu:
Resimde bütün anahtarlar açık olsun. Ve yukarıda da görünen bu büyük resim arka planda olsun. Onun önüne küçük anahtarın kapalı olduğu resimler olsun. Visible değeri ile oynaman durumunda anahtar açılır kapanır olacaktır.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ben uzun süredir delphi ile ilgilendim. Resme göre en mantıklı yol bence şu:
Resimde bütün anahtarlar açık olsun. Ve yukarıda da görünen bu büyük resim arka planda olsun. Onun önüne küçük anahtarın kapalı olduğu resimler olsun. Visible değeri ile oynaman durumunda anahtar açılır kapanır olacaktır.

Aynı mantığı excelde makroda kullanmıştım. Çalışırken banada kolay gelecek bi mantık.
Konuyu cevaplıyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.