Dell Studio 1557 ile Küçük Bir Problemim Var (Videolu)

devran91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar, hayırlı akşamlar dilerim. 2010 ilkbaharında yani yaklaşık 4.5 yıl önce vatan bilgisayardan 1699 tl ye dell studio 1557 laptop almıştık. yaklaşık 4 yıl kullandım; yalnız bugüne kadar hiç format atmadım; yani oldukça hor kullandım. geçen haziranda bilgisayarım açılır açılmaz kapanmaya başladı. tamirciye götürdük; fanı aşırı derecede toz dolmuştu - o temizlendi. termal macun sürüldü. bir de, tam ne olduğunu hatırlayamamakla beraber tamirci cihazın içinde birşeyi ısıttığını söyledi. sanırım chipset idi. bu işlemleri yaptıktan sonra sorun çözüldü ancak o zamanlarda kendisi zaten üç dört ay idare eder demişti.

cihazın şu anki durumu ise, açma tuşuna basıyorum ve arka arkaya altı adet kısa bip sesi alınıyor; power düğmesinin etrafında bilgisayarın açık olduğunu gösteren beyaz ışık yanıyor ama ekranda hiç ışık yok. video aşağıdadır; 10. saniyeden sonra bahsettiğim kısa bip sesleri başlıyor zaten toplam 25 saniye:

[video=youtube;Vmww099lHK4]http://www.youtube.com/watch?v=Vmww099lHK4&feature=youtu.be[/video]

rica etsem bana ne olup ne bittiği hakkında ve cihazın bundan itibaren adam olup olamayacağı noktasında yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkür ediyorum...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ram birşeylere karşılık geliyor sen başka bi ram tak öyle dene. Bazı bilmeyen adamlar chipseti fazla ısıtıp anakartın veriyollarına ve diğer parçalara zarar veriyor ama bu öten ram olması lazım anakarttan anakarta değişiyor sesler

devran91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram birşeylere karşılık geliyor sen başka bi ram tak öyle dene. Bazı bilmeyen adamlar chipseti fazla ısıtıp anakartın veriyollarına ve diğer parçalara zarar veriyor ama bu öten ram olması lazım anakarttan anakarta değişiyor sesler

hocam nette vs "klavye işlemcisi hatası" yazıyor ama nedir ne değildir anlayabilmiş değilim. dediğiniz üzere bir de ram i değiştirip deneyeyim.

açıkçası cihazı gözden çıkarmıştım; tamir eden bilgisayarcı 250 300 tl veririm demişti ama tamir edilmiş halini bilgisayarcı kendisi 800 900 tl ye satar dediler; eğer çalışan hâli o kadar ediyorsa ben imkânlar dahilinde yenileyip satarım yahut kullanmaya devam ederim diye düşündüm. teşekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle o bilgisayarı 800 liraya alan enayidir. Zaten chipset hatası vermeye devam edecek 200 300 lira vereceklerse hemen ver 100 lira vermem şahsen ben o laptoba. Yapacağın şeyleri tek tek söyleyeyim sana. 6 ses varsa klavye işlemcisi hatası var 6 ses çıktığını şimdi farkettim. Laptobun tüm parçalarını sök anakartı al eline işlemciyi çıkar pil cmos pili yada yerleşik değilse onuda çıkar bios sıfırlansın sonra pili tak ekranı tak güç girişini tak çalıştır kapat sonra işlemciyi çalıştır kapat rami tak kapat tek tek deneyerek yap sonuca ulaşacaksın

devran91

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle o bilgisayarı 800 liraya alan enayidir. Zaten chipset hatası vermeye devam edecek 200 300 lira vereceklerse hemen ver 100 lira vermem şahsen ben o laptoba. Yapacağın şeyleri tek tek söyleyeyim sana. 6 ses varsa klavye işlemcisi hatası var 6 ses çıktığını şimdi farkettim. Laptobun tüm parçalarını sök anakartı al eline işlemciyi çıkar pil cmos pili yada yerleşik değilse onuda çıkar bios sıfırlansın sonra pili tak ekranı tak güç girişini tak çalıştır kapat sonra işlemciyi çalıştır kapat rami tak kapat tek tek deneyerek yap sonuca ulaşacaksın

Teşekkürler hocam bunu da deneyeyim kaybedecek birşeyim yok nasılsa..