Dell Inspiron 7577 FPS düşmesi & GPU kullanım sorunu

Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba, uzun zamandır boğuştuğum bir sorunu size anlatmak istiyorum. Dell'in Inspiron 7577 model oyuncu laptopuna sahibim. Aldığımdan beridir FPS düşmesi sorunlarıyla uğraşıyorum. Anlık takılma olup GPU kullanımı birden 0 oluyor. Ardından hemen eski değerine yükseliyor. Bu şekilde olması oyunun anlık takılmasına sebebiyet veriyor. Videoya da koydum zaten defalarca servise gönderdim ama çözemediler. Sorunu baktım onlar çözemiyor, kendim deneyeyim dedim piyasadaki tüm çözümleri denedim fakat çare bulamadım;
-CPU&GPU undervolt denedim.
-ThrottleStop'la Turbo kapatıp denedim.
-BIOS'tan SpeedStep kapatıp denedim.
-Format attım (Windows'u başka sürüme bile yükleyip denedim.)
-Bilgisayarın sıcaklık değerleri videoda var çok olduğunu düşünmüyorum.
-HDD'de sıkıntı vardır deyip SSD'ye yükledim ama sorun devam etti.
-Dell supportasist'i kaldırdım.
Video:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Adaptör dağıtım hatası vardı o modellerde. Adaptörünüz kaç Watt?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Tamam adaptör yanlış model değil.

Sıcaklıklar ne alemde?

Reaksiyon puanı
0
Hocam sıcaklıktan olmadığı kanısına kesin vardım turbo kapalı, aktif her ikisiyle de denedim bu sorun mevcut. GPU genelde 70 80 (yüksek oyunlarda) arası dolaşır CPU da 80-85 arası turboyu aktif edince 5 6 derecelik bir artış oluyor.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Cidden tuhaf. Şöyle deneyelim. HDD'yi söküp dener misiniz?

Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarın garantisi devam ediyor açamıyorum maalesef açsam bakacağım. HDD ve SSD tarattım Sentinel'le bi sıkıntıları yoktu zaten her iki diskte de denedim oyunları her ikisinde de aynı şeyi yaşadım. Yukarıda bahsettim zaten serviste pek bi çözüm sağlayamadı acaba tam olarak ne söylemeliyim onlara da değişsinler.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Disk sorunu da olabilir. Oyun HDD'ye kurulu ise HD Tune ile test yapıp buraya SS ekleyin.

Reaksiyon puanı
0
Disk sorunu da olabilir. Oyun HDD'ye kurulu ise HD Tune ile test yapıp buraya SS ekleyin.
SSD'de de denedim sıkıntı aynı bilgisayarı 1 2 kez HD Tune ile tarattım herhangi bi bad sector çıkmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ram kaç? ısılar ne?
RAM 8GB Single ısılar konusunda pek sıkıntı yok ideal ısılar.

Sürücüleri nasıl güncelliyorsunuz?
DELL'in kendi sayfasından güncelledim, format atıp manuel güncelledim, ekran kartını DDU ile kaldırıp 2 3 kez denedim fakat sorun aynı.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
SSD'de de denedim sıkıntı aynı bilgisayarı 1 2 kez HD Tune ile tarattım herhangi bi bad sector çıkmadı.

RAM 8GB Single ısılar konusunda pek sıkıntı yok ideal ısılar.

DELL'in kendi sayfasından güncelledim, format atıp manuel güncelledim, ekran kartını DDU ile kaldırıp 2 3 kez denedim fakat sorun aynı.

Dostum peki ram'i test ettin mi? Bootable çalışan memtest var en sağlıklısı onu kullanıp yarım saat 40 dakika kadar bir test et bakalım hata verecek mi? Ram'de problem yoksa geriye anakart kalıyor.

Reaksiyon puanı
0
Dostum peki ram'i test ettin mi? Bootable çalışan memtest var en sağlıklısı onu kullanıp yarım saat 40 dakika kadar bir test et bakalım hata verecek mi? Ram'de problem yoksa geriye anakart kalıyor.
Ettim başkan genel taramaya bile soktum 0 hata dediğin gibi mi acaba sıkıntı anakartta mı servise bi yazmak lazım aslında fakat direk anakart değişirler mi acaba ?

laptop soğutucusu al.
kardeşim yukarda yazdıklarımı okumadın sanırım sıcaklıkla alakası yok o kadar şey denedim sence soğutucu kullanmak aklıma gelmedi mi benimde ?

GhosT57

Profesör
Reaksiyon puanı
4,900
Garantisi varsa nasıl SSD'ye yükselttin?

Reaksiyon puanı
0
Siz söyledikten sonra girip baktım Twitter'de yetkili bana single 8 takılı demişti ama memtest sonucuna göre dual 4+4 takılı ve anlamadığım RAM neye yetmiyor donanıma mı oyunlara mı ? çünkü CSGO, Valorant gibi oyunlara 8GB bayağı bi yeter benim sıkıntım sürekli saniyelik FPS droplar yaşamam GPU kullanımının 0'a düşüp birden yükselmesi.

Garantisi varsa nasıl SSD'ye yükselttin?
SSD'ye yükseltmedim SSD'ye oyunları yükledim üstelik isteyince servis size belli bir ücret karşılığı takıyor nerden çıkardınız bunu anlamadım ?

Reaksiyon puanı
0
Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
0
ramlerden kurtul bozulmak üzere olabilirler hata vermeselerde 8+8 yap varsa imkanın 16+16 yap ramleri dolduramadığında anlık donma kalmaz.
Benim garantim devam ediyor teknik servise nasıl değiştirtebilirim RAMleri herhangi bir sıkıntı yoksa kolay kolay değişmezler.

Syntax.Err

Asistan
Reaksiyon puanı
161
Öncelikle merhaba, uzun zamandır boğuştuğum bir sorunu size anlatmak istiyorum. Dell'in Inspiron 7577 model oyuncu laptopuna sahibim. Aldığımdan beridir FPS düşmesi sorunlarıyla uğraşıyorum. Anlık takılma olup GPU kullanımı birden 0 oluyor. Ardından hemen eski değerine yükseliyor. Bu şekilde olması oyunun anlık takılmasına sebebiyet veriyor. Videoya da koydum zaten defalarca servise gönderdim ama çözemediler. Sorunu baktım onlar çözemiyor, kendim deneyeyim dedim piyasadaki tüm çözümleri denedim fakat çare bulamadım;
-CPU&GPU undervolt denedim.
-ThrottleStop'la Turbo kapatıp denedim.
-BIOS'tan SpeedStep kapatıp denedim.
-Format attım (Windows'u başka sürüme bile yükleyip denedim.)
-Bilgisayarın sıcaklık değerleri videoda var çok olduğunu düşünmüyorum.
-HDD'de sıkıntı vardır deyip SSD'ye yükledim ama sorun devam etti.
-Dell supportasist'i kaldırdım.
Video:
Reiz biraz basit bi tahmin olacak ama Cpu Fanı Yetersiz Olabilir