Dell İnspiron 7559 Ekran Kartı

fast01066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta dediğim pcnin ekran kartını değiştirmek mümkün müdür? Mesela şuan GTX960M mevcud içerisinde. Bunun yerine yeni nesil GTX1070 kullanabilir miyim. Anakartima lehimli mi yoksa ekran kartım değiştirilebilir mi?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Laptop'un grafik kartını değiştiremezsin, ancak biraz beklersen daha eğlenceli bir çözümüm var :)

fast01066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptop'un grafik kartını değiştiremezsin, ancak biraz beklersen daha eğlenceli bir çözümüm var :)
Emin misiniz benim pc nin ekran kartı değişmez mi? peki eğlenceli olan çözümünüz nedir ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Neden grafik kartını çıkar ? Neden 2 kartın birden gücünü kullanma ? Biraz uğraştırıcı bir iş olabilir ama bence buna değecek :)

Review External Graphics Cards for Laptops

V8.0 EXP GDC Laptop External Independent Video Card Dock Mini PCI-E For Beast | eBay

Burada anahtar nokta çoğu laptop'un 1 PCI girişi oluyor ve bunun için wifi'yi sökmen gerekebilir ve ethernet kullanman gerekebilir. Bunu araştırırsan belki bir masaüstü ekran kartını laptop'una bağlayabilirsin. Video'daki adamın kullandığı laptop'un işlemcisi 1.2 ghz ve çok eski bir laptop, bunu da ekleyim. Çok etkileyici değil diyeceksin ve bende diyeceğim ki bu oyuna laptop normalde giremiyormuş bile normal donanımı ile ve bundan fazlası bile bir başarı derken adam bu tomb raider'ı akıcı bir şekilde oynuyor :)

Başlarda çözünürlük konusunda biraz muhafazakar davrandım ancak şaşırtıcı şekilde çözünürlüğü 1366x768 den 2560x1440 a yükseltmek FPS değerlerinde gözle görülür bir değişme yapamadı. (1.2Ghz işlemci ile). Skyrim gibi bir modern oyun dahi 1080p de oldukça akıcı bir şekilde oynanabiliyordu ve unutmayın ki bu 9 yaşını doldurmuş iş sınıfı çok eski bir laptop.

fast01066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden grafik kartını çıkar ? Neden 2 kartın birden gücünü kullanma ? Biraz uğraştırıcı bir iş olabilir ama bence buna değecek :)

Review External Graphics Cards for Laptops

V8.0 EXP GDC Laptop External Independent Video Card Dock Mini PCI-E For Beast | eBay

Burada anahtar nokta çoğu laptop'un 1 PCI girişi oluyor ve bunun için wifi'yi sökmen gerekebilir ve ethernet kullanman gerekebilir. Bunu araştırırsan belki bir masaüstü ekran kartını laptop'una bağlayabilirsin. Video'daki adamın kullandığı laptop'un işlemcisi 1.2 ghz ve çok eski bir laptop, bunu da ekleyim. Çok etkileyici değil diyeceksin ve bende diyeceğim ki bu oyuna laptop normalde giremiyormuş bile normal donanımı ile ve bundan fazlası bile bir başarı derken adam bu tomb raider'ı akıcı bir şekilde oynuyor :)
Kardeşim uğraştığın için teşekkür ediyorum ama ben bu olayı biliyordum fakat seninde dediğin gibi Wireless i çıkartmam gerekecek için sıcak bakmıyorum. Hem taşınması sıkıntı olduğu için tercih etmedim. Ben pc nin ekran kartı sökülmesi mümkün değil midir?

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
Mxm portuna sahip laptopların ekran kartı değişiyor

rawbick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ben de bu hafta dell 7559 almayı düşünüyorum.Ekran kartı lehimli olabilir değiştirilmiyor olabilir.Zaten bana gtx960m yeter.Yarı iş için yarı oyun için kullanacağım.Laptoptan genel olarak memnun musun ? Kasa kalitesi kötü diyorlar.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ben de bu hafta dell 7559 almayı düşünüyorum.Ekran kartı lehimli olabilir değiştirilmiyor olabilir.Zaten bana gtx960m yeter.Yarı iş için yarı oyun için kullanacağım.Laptoptan genel olarak memnun musun ? Kasa kalitesi kötü diyorlar.
Her şeyi iyi olan bir bilgisayar bana söyler misin ? O mükemmel bilgisayar var olsaydı Dell'in bu modeli satmazdı.

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
Arkadaşlar başlıkta dediğim pcnin ekran kartını değiştirmek mümkün müdür? Mesela şuan GTX960M mevcud içerisinde. Bunun yerine yeni nesil GTX1070 kullanabilir miyim. Anakartima lehimli mi yoksa ekran kartım değiştirilebilir mi?
Değiştirilemiyor maalesef. Ben de internette aradım ama mxm portu yok.

rawbick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Her şeyi iyi olan bir bilgisayar bana söyler misin ? O mükemmel bilgisayar var olsaydı Dell'in bu modeli satmazdı.

Her şeyi iyi olan bilgisayarı araya katman mantıksız. Ben kasa kalitesinden bahsediyorum. İç donanım ile ilgili bir şey demedim. İç donanımın mükemmel olduğunu düşünüyorsan o ayrı.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Her şeyi iyi olan bilgisayarı araya katman mantıksız. Ben kasa kalitesinden bahsediyorum. İç donanım ile ilgili bir şey demedim. İç donanımın mükemmel olduğunu düşünüyorsan o ayrı.
Sen bilgisayarın dışını bilgisayar saymıyon mu ? Sen kasa kalitesi iyi değilmiş dedin, ben de çok fazla takılmayın dedim.

rawbick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Sen bilgisayarın dışını bilgisayar saymıyon mu ? Sen kasa kalitesi iyi değilmiş dedin, ben de çok fazla takılmayın dedim.

2 bilgisayar arasında kalınca birisi metal kasa diğeri plastik olunca biraz takılma oluyor :)

fast01066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim pc kasa kalitesi olrak çok iyi. kadifemsi bir yapısı var. beklenenin üstünde bir pc

rawbick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ekran ? Hoparlör ? Klavye ? Touchpad ? Girişler ? :)

Şöyle söyliyim biri casper biri dellin bahsettiğim modeli. casperda 16 ram metal kasa ışıklı klavye vb. var ancak 3.4 kg. dell de 8 ram plastık kasa ışıksız klavye var ancak 2.4 kg.casper excalibur g700 ve dell 7559 arasında kaldım.baştan casper alacaktım ama arkadaşlar vs. casper alma dediği için %80 dell e yöneleceğim.