Dell Inspiron 5520'de güç sorunu

maxhoper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Dell Inspiron 5520 bilgisayara sahibim. Laptop'u pilden kullandığım zamanlarda ekran parlaklığında anlık azalmalar oluyor. Sanki voltaj düşüp tekrar yükseliyormuş gibi. Kullanım sırasında ara sıra parlaklık hızlıca azalıp tekrar eski haline geliyor titremeler şeklinde ve bu düzensiz bir şekilde oluyor. Adaptörle kullandığımda bu sorun oluşmuyor. Laptop'u aldığım günden beri bu şekilde. Dell'in yayınladığı son sürücülerin hepsi yüklü. Tüm güncelleştirmeleri yapılan 64 bit Windows 7 Home Premium kullanıyorum Sorun ve çözümü ne olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Donanım Özellikleri Şöyle
İşlemci : Intel Core i7-3612 (up to 3.1 GHz)
Ram : 6144MB (1x 2048 MB + 1x 4096 MB) 1600MHz DDR3
Ekran Kartları : AMD Radeon HD 7670M 1GB ve INTEL HD Graphics 4000
Hard Disk : 1 TB SATA (5400 rpm)
Ekran Tipi : WLED

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Denetim Masası / Güç Ayarlarında adaptörde daha parlak, pil de daha az parlak gibi ayarlar vardır.
Oradaki bir ayar yüzünden böyle bir şey yaşamış olabilirsin. Daha önce böyle bir sıkıntı görmedim denk gelmedim.

Dell servisini çağır nasıl olsa yerinde hizmet servisi var gelsin baksınlar. Belki LED-Panel'in bozuktur. Görmeden şuan kafamda bişey canlanmadı net bişey diyemiyeceğim o sebepten en iyisi servise başvurman olacaktır.

maxhoper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdiye kadar bu kadar derin araştırma yapmamıştım. Ancak rahatsızlık vermeye başlayınca biraz kurcaladım sorun olabilecek yerleri. Sanıyorum bir çözüm buldum. Şu ana kadar test ettiğim kadarıyla sorun ortadan kalktı. Tekrar devam ederse yazarım.

Sorun şuradan ileri geliyor anladığım kadarıyla. Dell'in bataryanın şarj edilmesini düzenleyen Desktop Battery Mode ve pilde çalışma süresini uzatan Dell Extended Battery Life adlı iki özelliği bulunuyor bu laptopta. Adaptörü çekince Extended Battery Life moduna geçiyor cihaz otomatik olarak. Gözlemlediğim kadarıyla o moda geçiş yapıldığında ekran parlaklığında arasıra titremeler oluşuyor. Extended Battery Life'ı kapattım şu an. Cihazdaki sorun ortadan kalktı. Dell'in bilgisayarı Dell'in kendi ürettiği bir teknoloji nasıl oluyorsa tam oturmamış sanırım. Bu sorunla karşılaşan olursa ilk bunu denesin. Teşekkürler cevabınız için.