Dell G315 vs Monster Abra A5 v13.3

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SIHIYE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Çok oyun oynayan birisiyim. Isınmada bi sorun çıkarmasın?

Reaksiyon puanı
16,128
monster o site tasarından kaybediyor dell iyi...

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bencede Dell Özellik Bakımından Monsterdan İyi

Kyroze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Diğer forumlarda Dell'in g315 modelinin ekran kartı ve işlemcisinin fazla ısındığı söylenmiş. Bu ısınma sorununu araştırarak bakılabilir. Öte yandan Dell'in diğer sorunu da ekrandaki vasatlık. Tavsiyem youtubedaki yabancı inceleme videolarını izle. İngilizcen yok ise alt yazı açarak bakabilirsin, yardımcı olur epey.

Monster uzun kullanımda güven vermeyen bir firma. Diğer yandan ucuz yollu olarak en iyi donanımı bu piyasa ve bu kur şartlarında monsterda bulursun. Ama 2 ay sonra donanımda çeşitli sıkıntılar baş gösterdiğinde garantiye gönderiyorsun. Garantisi epey iyi. Sanırım donanımdaki açığı, garanti hizmeti ile kapatmaya çalışıyorlar. Ben uğraşırım, garanti ile tamir ile diyorsan Monster al. Çevremde monster kullanan ve 1 yıl içinde en az 2 kere garantiye göndermeyen hiç arkadaşım yok. Herkes öyle ya da böyle o garantinin kapısına uğruyor. Garantisinden de çoğu insan memnun. Ama tekrar aynı yere geliyoruz. Neden garanti ile uğraşasın ki ? Bir ürünün teknik desteği tabiki olacak ama bu 1 yıl içinde birden fazla olduğunda ben bunu mantıklı bulmuyorum.

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Diğer forumlarda Dell'in g315 modelinin ekran kartı ve işlemcisinin fazla ısındığı söylenmiş. Bu ısınma sorununu araştırarak bakılabilir. Öte yandan Dell'in diğer sorunu da ekrandaki vasatlık. Tavsiyem youtubedaki yabancı inceleme videolarını izle. İngilizcen yok ise alt yazı açarak bakabilirsin, yardımcı olur epey.

Monster uzun kullanımda güven vermeyen bir firma. Diğer yandan ucuz yollu olarak en iyi donanımı bu piyasa ve bu kur şartlarında monsterda bulursun. Ama 2 ay sonra donanımda çeşitli sıkıntılar baş gösterdiğinde garantiye gönderiyorsun. Garantisi epey iyi. Sanırım donanımdaki açığı, garanti hizmeti ile kapatmaya çalışıyorlar. Ben uğraşırım, garanti ile tamir ile diyorsan Monster al. Çevremde monster kullanan ve 1 yıl içinde en az 2 kere garantiye göndermeyen hiç arkadaşım yok. Herkes öyle ya da böyle o garantinin kapısına uğruyor. Garantisinden de çoğu insan memnun. Ama tekrar aynı yere geliyoruz. Neden garanti ile uğraşasın ki ? Bir ürünün teknik desteği tabiki olacak ama bu 1 yıl içinde birden fazla olduğunda ben bunu mantıklı bulmuyorum.
Her şeyde bir sorun var zaten ne alalım ki o zaman?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Her şeyde bir sorun var zaten ne alalım ki o zaman?
Baktığın zaman bizde 5000-6000 TL para yapan laptoplar yurt dışında 800 dolar civarından satılıyor ki bu seviyede bir ürün orada giriş seviyesi sayılır mecburen bazı yerlerde kısılmak zorunda. Daha kapsamlı ürünler 1300 dolar civarından başlıyor ki bu ürünler ülkemizde 9000 TL seviyesinden başlıyor. Yapacak pek fazla bir şey yok maalesef.

Son düzenleme:

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Baktığın zaman bizde 5000-6000 TL para yapan laptoplar yurt dışında 800 dolar civarından satılıyor ki bu seviyede bir ürün orada giriş seviyesi sayılır mecburen bazı yerlerde kısılmak zorunda. Daha kapsamlı ürünler 1300 dolar civarından başlıyor ki bu ürünler ülkemizde 9000 TL seviyesinden başlıyor. Yapacak pek fazla bir şey yok maalesef.
Aynen öyle ama malesef ki yapacak bir şey yok. İyi ya da kötü almamız gerek. En fazla 5500 TL lik laptop önerin de alayım. Artık sıkıldım laptop araştırmaktan...

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Bu nasıl arkadaşlar?
İyi ürün diyebilirim. Muadillerine göre işlemcisi bir tık düşük olsa da 17.3" olması avantaj. Ana odak oyunsa alınabilir gayet.

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İyi ürün diyebilirim. Muadillerine göre işlemcisi bir tık düşük olsa da 17.3" olması avantaj. Ana odak oyunsa alınabilir gayet.
Monster abra a5 v13.3 mü bu mu
İşlemcileri aynı ekran kartı aynı ram aynı monsterin ssd fazla hdd yok acer in ekranı 17.3 inç ve 1 tb hdd si var?

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Okul için de kullanmak istiyorum. Bi bilgisayar mühendisi kadar işim yok ama 2.sınıfta Python dersi için kullanacağım. 17.3 inç taşımada sorun çıkarır mı

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Okul için de kullanmak istiyorum. Bi bilgisayar mühendisi kadar işim yok ama 2.sınıfta Python dersi için kullanacağım. 17.3 inç taşımada sorun çıkarır mı
Valla ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bilgisayarımı çok sık taşımama rağmen 15.6" yerine 17.3" olsa keşke diyorum sen düşün. 15.6" boyutta oyun oynamak pek zevkli olmuyor.

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bi başkasına sorduğumda bunun ısınma sorunu var falan diyordu öyle bir durum var mı?

SIHIYE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Çift fanlı Predator serilerinde olmuyor. Bu kasa GTX 1060-8750H donanımıyla da kullanılıyor ki 1050 Ti ve 8300H daha az ısınan donanımlar.
Tamamdır. Teşekkürler. Bunu almaya karar verdim

creative14441235

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben Abra v5 13.1 kullanıcısıyım. 8 ay oldu alalı. İkinci haftasında batarya da sorun çıktı. Ama öyle kullandım. Servise yazdım güzel bir şekilde dönüş yaptılar. 6.ayda bakıma gönderdim. Bios güncellemeleri vs ve batarya değişimi yaptılar hiç sorunsuz. Şuan da hiç bir sorun yok genel olarak çok memnunum. Servis olarakta çoğu firmadan iyi olduğunu söyleyebilirim. Dell hakkında bir fikrim yok ama monster kullanıcısı olarak öneriyorum.