ewrecca
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhabalar.HP yaptı yine yapacağını diyerek söze başlamak istiyorum.<br><br>3 gün önce HP G6 2010 ET notebook aldım. Daha çok oyun oynama amaçlı aldım ve hemen uzun zamandır hasret kaldığım GTA 4 ü kurdum.<br>Olmaması gerektiği kadar takılmalar oluyor bir anlam veremedim. birazcık araştırdıktan sonra farkettim ki bu gibi notebooklar da sistem boşta veya explorer gibi default işlemlerde intel gma4000 GPU yu kullanıyor oyuna girince Ati HD 7670m 2 GB karta geçiyor. fakat sistem bazı oyunları algılayamıyor GTA 4 ü oyundan saymadı yani kendim manuel olarak 7670 le çalışmaya ayarladım tamam ahanda normale döndü kasmalar kalktı derken oyun içi sinematikler de küt diye donuyor bu kezde ona çözüm bulamadım işte oyunda videoya geçince gma 4000 i aktif ediyor videoda sorun yok fakat oyuna döndüğü anda takılıp kalıyor. Alt+Tab yapıp oyuna dönünce normale dönüyor. İşte konuyu açma sebebim bu
çözüm önerilerinizi rica etmeden önce belirteyim biostan Gma 4000 kapatılmıyor, aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca ati kart da çalışmaz oluyor, bios güncellemesi yapıp gma 4000 i kapatma seçeneği eklenip eklenmediğini de kontrol ettim. Herhangi bir hot fix de yok sürücüler orijinal.<br>İnternetten yabancı kaynakları da araştırdım herhangibir netice bulamadım bir çözüm varmış oda 7670 den önceki kartlar için bir sürücü dosyası ki onuda denedim yemedi her türlü fikre açığım şimdiden çok teşekkürler özellikle video codec işlerinden anlayan arkadaşlar GTA nın video dosyalarını bilgisayar ne aracılığıyla oynatıyor onu bilmiyorum da 7670 GPU ile başlatmaya ayarlasam sıkıntı gider diye bir fikir geldi aklıma.
NOT : sakın almayın diyeceğim ama yeni çıkan cihazların birçoğu Değiştirilebilir GPU sistemi ile geliyor.

NOT : sakın almayın diyeceğim ama yeni çıkan cihazların birçoğu Değiştirilebilir GPU sistemi ile geliyor.