Değiştirilebilir GPU Yardım lüfen

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.HP yaptı yine yapacağını diyerek söze başlamak istiyorum.<br><br>3 gün önce HP G6 2010 ET notebook aldım. Daha çok oyun oynama amaçlı aldım ve hemen uzun zamandır hasret kaldığım GTA 4 ü kurdum.<br>Olmaması gerektiği kadar takılmalar oluyor bir anlam veremedim. birazcık araştırdıktan sonra farkettim ki bu gibi notebooklar da sistem boşta veya explorer gibi default işlemlerde intel gma4000 GPU yu kullanıyor oyuna girince Ati HD 7670m 2 GB karta geçiyor. fakat sistem bazı oyunları algılayamıyor GTA 4 ü oyundan saymadı yani kendim manuel olarak 7670 le çalışmaya ayarladım tamam ahanda normale döndü kasmalar kalktı derken oyun içi sinematikler de küt diye donuyor bu kezde ona çözüm bulamadım işte oyunda videoya geçince gma 4000 i aktif ediyor videoda sorun yok fakat oyuna döndüğü anda takılıp kalıyor. Alt+Tab yapıp oyuna dönünce normale dönüyor. İşte konuyu açma sebebim bu :D çözüm önerilerinizi rica etmeden önce belirteyim biostan Gma 4000 kapatılmıyor, aygıt yöneticisinden devre dışı bırakınca ati kart da çalışmaz oluyor, bios güncellemesi yapıp gma 4000 i kapatma seçeneği eklenip eklenmediğini de kontrol ettim. Herhangi bir hot fix de yok sürücüler orijinal.<br>İnternetten yabancı kaynakları da araştırdım herhangibir netice bulamadım bir çözüm varmış oda 7670 den önceki kartlar için bir sürücü dosyası ki onuda denedim yemedi her türlü fikre açığım şimdiden çok teşekkürler özellikle video codec işlerinden anlayan arkadaşlar GTA nın video dosyalarını bilgisayar ne aracılığıyla oynatıyor onu bilmiyorum da 7670 GPU ile başlatmaya ayarlasam sıkıntı gider diye bir fikir geldi aklıma.

NOT : sakın almayın diyeceğim ama yeni çıkan cihazların birçoğu Değiştirilebilir GPU sistemi ile geliyor.

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bence gta 4 ün bütün packlerini sırasıyla yüklemelisiniz. İnternette çeşitli anlatımlar var. Bendede çok takılma oluyordu oyunda packleri yaptım düzgünce ve sorunsuz oynamaya devame ettim.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sıkıntının oyun ile alakası yok Ekran kart değişiyor oyunun içerisindeyken otomatik olarak bunun önüne geçmek gerekiyor. cevabınız için teşekkürler.
bence gta 4 ün bütün packlerini sırasıyla yüklemelisiniz. İnternette çeşitli anlatımlar var. Bendede çok takılma oluyordu oyunda packleri yaptım düzgünce ve sorunsuz oynamaya devame ettim.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yenileri herhalde nvida optimus gibi çalışıyo sanırsam

direkt olarak amd ye geçiş varmı onu bi dene

yeni sürücü yükle ondan olabilir çünkü 1 saat önce bendede öyle oldu benim kartım nvida 630m

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sürücü veya ayarlar ile ilgili yapılablecek herşeyi yaptım
yenileri herhalde nvida optimus gibi çalışıyo sanırsam

direkt olarak amd ye geçiş varmı onu bi dene

yeni sürücü yükle ondan olabilir çünkü 1 saat önce bendede öyle oldu benim kartım nvida 630m

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yokmu fikri olan herkes bayram tatilinde galiba :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bendede atı hd 7670m 1gb ekran kartı var oyunun tum patchlerını yukledım(7 adet)oyunu acıp benchmark testı yaptıgımda ekran kartı olarak ıntelın hd 4000 kartını goruyor manuel olarak oyuna gırmeden degıstırmeyı denedım fakat sonuc aynı yuksek fps alarak oyunu oynayamıyorm sureklı tıkanma oluyor. Sende testı yaptıgında ekran kartı olarak hangısnı goruyor?

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben sorunu kısmen çözdüm !

öncelikle hemen hemen her oyun için birkaç farklı yöntem var sırasıyla belirteyim de aynı sıkıntı zaman la birçok kişinin başına gelecek zaten.

GTA IV ve onun grafik motorunu kullanan oyunlar için oyunu güncellediğiniz de sıkıntı ortadan kalkıyor tabi Değiştirilebilir GPU dan Yüksek performans seçili olmalı. Karşılaştırmanız açısından 7670m ekran kartı Herşey full deyken sadece gölgeler kapalı tutularak 1366*768 de hiç kasmadan oynuyor.

Max payne 3 bu yöntem birçok oyunda işe yarıyor oyunun kısayoluna sağ tıklayıp özellikler diyin oyunun adresini belirten satırda ****.exe kısmının sonuna bu şekilde ***.exe -dx11 -adapter1 yazın. yazacağınız kısım ( -dx11 -adapter1) aynı şekilde karşılaştırma için donanımsal aa kapalı gölgeler kapalı onun dışındaki herşey full very high da hiç kasma yapmıyor.

Bunlar şimdilik bana sıkıntı çıkaran oyunlar bunlar haricindekiler ekranı sağ tıklayıp değiştirilebilir grafikler menüsüne girdikten sonra ayarlamalarını yüksek performansa girerek çok rahat ati kartla çalışıyor.<br><br>Sakın kimsenin lafına bakıpta sürücü dür bios dur uğraşmayın çünkü ben nacizane sizin yerinize uğraştım hiçbiri işe yaramıyor. size sıkıntı çıkaran oyunları buraya yazarsanız tüm değiştirilebilir grafik sorunlarınıza çözüm olmaya çalışırım hatta değiştirilebilir grafik sorunları adı altında bir konu açıp herkesin deneyimlerini buldukları çözümleri paylaşmasını sağlayabiliriz.

F.3.A.R [Faruk]

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim bende de hd 7450 m var . ccc 2011.1105.2338 sürümünü kullanıyorum ama genelde yeni sürümlerde değiştirebilir grafik yöntemi diye seçenek var ordan sadece pc nin ayrılmış ekran kartını kullanılmasını sağlayabiliyorsun.ama gpu ya geçmeden önce tüm açık uygulamaları arka planda çalışanlarda dahil kapatmalısın hatta win 7 aero temel temaya geçiş yap sorunlar çıkabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
F.3.A.R [Faruk];2442750 dedi ki:
Kardeşim bende de hd 7450 m var . ccc 2011.1105.2338 sürümünü kullanıyorum ama genelde yeni sürümlerde değiştirebilir grafik yöntemi diye seçenek var ordan sadece pc nin ayrılmış ekran kartını kullanılmasını sağlayabiliyorsun.ama gpu ya geçmeden önce tüm açık uygulamaları arka planda çalışanlarda dahil kapatmalısın hatta win 7 aero temel temaya geçiş yap sorunlar çıkabiliyor.

Değitirilebilir grafik yöntemine nasıl girebilirim ayrıntılı bir şekilde anlatabilir misin?