#DEĞER Hatası (?)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metude
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metude

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Excel'de toplama işlemini hücreler arasına + işareti koyarak yaptığımda, toplama dahilindeki bir hücrede harf varsa #değer hatası alıyorum.

Ama aynı işlemi =TOPLA(A1:C1) şeklinde yaparsam, toplama sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor.

Fakat ben 1. şekilde yapmak istiyorum. #değer hatasını nasıl yokedebilirim?
excelsorunus.jpg

Excel dosyası

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
bu kısa formulü uygalarken + ile seçtiğiniz her hücre içinde bir değer bulunmak zorunda, sıfır dahi olsa sıfır bir değer olmadığı için aynı hatayı alırsınız.
ancak hata vermeden sonuç veren işlemde siz iki nokta yani hücre arasını işaretlediğiniz için formulunuz boş yada harf olan hücreyi görmeden işlemi yapıyor.

Tavsiyem 2. şekli kullanmanız yada toplatmak istediğiniz her hücrenin üstünü ctrl tuşu basılı tutarak hücreleri tek tek seçmenizdir.
umarım işinizi görür..
kolay gelsin..

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu hata için Formülün veya işlevin, gerekli işlenen için veya bağımsız değişken için doğru olduğundan ve formülün başvurduğu hücrelerin geçerli değerler içerdiğinden emin olunmalıdır. Örneğin, A5 hücresi bir sayı içeriyorsa ve A6 hücresinde "Yok" metni bulunuyorsa, =A5+A6 formülü, #DEĞER! hatasını verecektir.

TOPLA(sayı1;sayı2;...)
Sayı1, sayı2, ... toplamını veya toplam değerini istediğiniz 1 ile 255 arasında bağımsız değişkendir.
Uyarılar

• Sayılar, mantıksal değerler ve sayının doğrudan bağımsız değişkenler listesine yazdığınız metin ifadeleri dikkate alınır.
  • Bağımsız değişken bir dizi veya başvuruysa, o dizideki veya başvurudaki yalnız sayılar dikkate alınır. Dizideki veya başvurudaki boş hücreler veya metin dikkate alınmaz.
  • Hata değerleri veya sayılara dönüştürülemeyen metin olan bağımsız değişkenler hatalara yol açar.

Yani yaptığınız işlemlerin biri metinleri görmezden gelip sadece sayılarla işlem yaparken, bir diğeri ise veriler arasında uyuşmazlık olduğundan HATA Vermektedir.

metude

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 1. şekli kullanmak istiyorum ama...

Sayı harici olanları o algılansın... Şimdi paylaşamayacağım ortalama ve katsayı türü şeyleri hesaplarken çok sıkıntılı oluyor.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
hocam siz exele matematik sorusu çözdürmeyi mi deniyorsunuz :)
eğer öyle bir düşünceniz varsa bunu unutun..
exelde formul içine dahil etmek istediğiniz her hücre içinde ( sanırım bu noktayı anlamıyorsunuz ) RAKAM içermek zorunda.
sizin mantığınızla total toplam hanesinde örnek 198A sonunucu gibi bir toplam bekliyorsanız bu mükün değil

metude

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Matematik sorusu denemez ama örnekleyerek şöyle diyebilirim.
Mesela bir yoklama çizelgesi var.
Bir aydaki tüm günler üst satırda sıralı, altta ise adamın geldiği günler için 1 rakamı girmekte, gelmediği günler için İzinili'yi İ, Raporlu R, Görevli G ile temsil eden harflerle yazmaktayım. Son olarak ise adamın geldiği günleri hesaplatmak istiyorum. (Tabi asıl iş bundan çok karışık.)

Kod:
((E39+F39+G39+H39+I39+L39+M39+N39+O39+P39+S39+T39+U39+V39+W39+Z39+AA39+AB39+AC39+AD39+AG39+AH39+AI39+AJ39+AK39)*AO39)+((J39+K39+Q39+R39+X39+Y39+AE39+AF39+AL39+AM39))

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
sonun çok sabit istersen ben sana bunu benzer bir tabloya hazırlayabilirim.

şuan iş yerindeyim ve eve gitmek üzere ayrılacağım bana msn adresinizi özel mesajla bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım